łącznie mam 4 krzewy ( a to tylko dlatego, że już 2 X niefortunnie próbowałam kupić Harmony (i nadal jej nie mam ), spróbuję jeszcze raz)
A to młodziutka dębolistna Amethyst
Za małe jeszcze, żeby się nimi zachwycać, zobaczymy co z nich wyrośnie
A przy okazji - masz super wypasione hortki, żałuję, że nie byłam
Chyba już na wszystkie konkretne pytania odpowiedziałam
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny i miłe słowa
Kończę dzisiaj urlop, w ostatnich dniach latałam jak wariatka i próbowałam zrealizować to co miałam zaplanowane. Fizycznie czuję się jakbym urlop spędziła pracując w kopalni ale psychicznie wyraźnie odpoczęłam
A to fotki w już baaardzo zachodzącym słońcu, bo wcześniej oczywiście nie miałam czasu
Trzymam ją w donicy w nieogrzewanym garażu ( od 3 lat), zawiązuję w snopek i jest to jedyna roślina, której górę okrywam starym kocykiem 1-2 x w zimie sypię jej szufelką ( oczywiście jak jest ) śnieg zamiast wody
Bożenko a czy masz hortensje Kyoshu? jeśli tak to gdzie polecasz ją posadzić - do miejsca słonecznego jak patelnia czy też tam sobie nie poradzi? naprawdę nie wiem jak Ty to robisz, zże u ciebie tak cudnie wyglądają hortensje...
Kyushu mam ( nie mam akurat aktualnej fotki ) Moja rośnie w cieniu i jest trochę za bardzo wyciągnięta, u mojej mamy rośnie na patelni i jest znacznie ładniejsza