Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

bozga 22:15, 26 sie 2015

deszczowymaj napisał(a)

malgorzata_s... 22:22, 26 sie 2015

Bożenko te czerwone berberysy przed hortkami to jakie? Fotki zachwycające
bozga 22:23, 26 sie 2015

Krys napisał(a)

Cóz szkoda ,ale wszystko do nadrobienia
Debilistna m.in. dostałam w prezencie od gości niedzielnych nic wiecej nie jest napisane ,ale nie szkodzi moja pierwsza Tylko nie wiem gdzie ja posadzic u mnie przeciągi i wiatry czytałam,że przemarza ,czy okrywasz swoje na zime i kiedy je ciąc i jak ?

Dębolistnych nie tniemy chyba, że w celach sanitarnych. Rosną bardzo rozłożyście i właśnie z tego powodu jedna z nich dzisiaj powędrowała pod jarzębiny ( jakbym miała przeczucie i zrobiłam fotkę )
Mam je od maciupkich sadzonek i żadna nie miała kłopotu z przezimowaniem, nigdy ich też nie okrywałam. Amethyst posadziłam na bardziej słonecznym stanowisku ( podobno ładnie się wtedy przebarwia)

A to dzisiejsza przeprowadzka

bozga 22:24, 26 sie 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bożenko te czerwone berberysy przed hortkami to jakie? Fotki zachwycające

Berberys Admiration Dzięki
Krys 22:25, 26 sie 2015

Ja dostałam okazałą sadzonke,jutro pokazę dzieki za zdjęcie,jestes niezawodna
Krys 22:26, 26 sie 2015

Aa zapytam jeszcze czy można obcina teraz jeszcze takie liche hortensje z kwiatów aby sie wzmocniły czy juz za pozno ?
ren133 22:28, 26 sie 2015

Pospacerowałam po Twoim ogrodzie zachwycając się ogromną ilością cuuuuudnych hortensji ... naprawdę można się poczuć u Ciebie jak w raju
Krys mi podszepnęła, że wiesz wszystko o hortensjach ... jak patrzę na Twój ogród to myślę, że to prawda
bozga 22:31, 26 sie 2015

Krys napisał(a)
Aa zapytam jeszcze czy można obcina teraz jeszcze takie liche hortensje z kwiatów aby sie wzmocniły czy juz za pozno ?

Już któryś raz słyszę o obcinaniu z kwiatostanów, żeby się horki wzmocniły- to chyba jakiś przesąd, nie zauważyłam takiej zależności. Jak Ci się kwiatki nie podobają bo szpecą to oczywiście je obetnij
bozga 22:38, 26 sie 2015

ren133 napisał(a)
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie zachwycając się ogromną ilością cuuuuudnych hortensji ... naprawdę można się poczuć u Ciebie jak w raju
Krys mi podszepnęła, że wiesz wszystko o hortensjach ... jak patrzę na Twój ogród to myślę, że to prawda

Dziękuję Znalazłam jeszcze te fotki

Donia72 23:45, 26 sie 2015

Ach, ale sobie powzdychałam