Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

Flower1 22:55, 30 sie 2015

Bozeko kwiatami sie nie raz zachwycalam ale jestem tez pelna podziwu dla Twojej trawy ,chodnik doslownie..ja ciagle walcze z chwasciorami ! nawiewa nam chyba od łąki obok pozdrawiam!
Filemon24 07:39, 31 sie 2015

uwielbiam oglądać twoje hortki daimant rogue piękna jeszcze nie mam jej u siebie trzeba pomyśleć nad zakupem
Kasya 08:03, 31 sie 2015

bozga napisał(a)

Lada moment a wyjrzą piuropusze ( to te zgrubienia)

przyglądam sie jeszcze raz tym zgrubieniom ale nie wiem czy u mnie sa takie same

sa jakies zgrubienia ale wydaje mi sie ze z nich liscie wyrastają...
Kawa 08:15, 31 sie 2015

Bożenko jako laik kompletny w kwestii hortek prosze powiedz co zrobić
kupiłam hortkę limelight
teraz po posadzeniu nie wiem czy horuje czy jak listki jej pożółkły i opadły choć ma kilka nowych kwiatostanów
czym mogę ją podlać żeby nie zmarniała? czytałam gdzieś u ciebie o jakiejś magicznej ale nie znalazłam do końca co to>?
przepraszam
iwoncia 13:12, 31 sie 2015

Witaj
mam pytanie kupiłam w tym roku hortensję grandiflora i limelight obie posadzone były na słonecznym stanowisku w ziemi gliniastej i niestety ale ta pierwsza z tygodnia na tydzień robiła się coraz gorsza a limelihg jest piękna. Przesadziłam grandiflorę wstawię zdjęcia dorać co jej może być??

mirkaka 15:39, 31 sie 2015

Pięknie u Ciebie, jak zawsze Bożenko czy masz nawadnianie trawnika bo nie widać po nim śladu suszy i upałów Napisz proszę jak radzisz sobie z opuchlakami bo widziałam wygryzienia na liściach.?
bozga 21:27, 31 sie 2015

Dzięki za odwiedziny i miłe słowa. Buziaki dla Wszystkich . Gościom tez się podobało, więc całkiem miło spędziłam weekend, nie spodziewałam się, że jestem tak próżna
Dopiero co skończyłam podlewanie, kiedy to się wreszcie unormuje
Zakład wodociągów w tym roku na pewno wybuduje nową siedzibę

A to ogólne widoczki, trochę przeszkadzał zachód słońca ale nie będę przecież robić zdjęć po ciemku

bozga 21:32, 31 sie 2015

To samo z dołu ( donice na tarasie znajdują nowych właścicieli, te co zostały też już zarezerwowane )

bozga 21:35, 31 sie 2015

Flower1 napisał(a)
Bozeko kwiatami sie nie raz zachwycalam ale jestem tez pelna podziwu dla Twojej trawy ,chodnik doslownie..ja ciagle walcze z chwasciorami ! nawiewa nam chyba od łąki obok pozdrawiam!

Ja też oczywiście mam chwasty, przed każdym koszeniem latam z dużym śrubokrętem po trawniku i je wydziubuję ( oczywiście te duże)
bozga 21:41, 31 sie 2015

Filemon24 napisał(a)
uwielbiam oglądać twoje hortki daimant rogue piękna jeszcze nie mam jej u siebie trzeba pomyśleć nad zakupem

Bardzo polecam, jest to najładniej przebarwiająca się hortensja ( mam 3 na pniu i 2 krzaczaste ( te dopiero zaczynają się przebarwiać)