Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

Milka 13:55, 26 wrz 2015

Też jak przechodnie wzdycham u mnie nadal mało wybarwień, nadal przewaga bieli, poczytałam jak sobie poradzić z gałązkami poziomymi, za rok zrobię. Cedr przepiękny, moje 3 sa strzeliste, ale z czasem gałęzie w poziomie.
Flower1 14:26, 26 wrz 2015

Nie dziwie sie ze wszyscy wzdychaja przy wejsciu..cudownie to wygląda
Jana 15:16, 26 wrz 2015

To się nazywa przedogródek Bożenko a czy polecasz hortensje drzewiastą?
eluniak 17:13, 26 wrz 2015

Witam wszystkich. Od kilku sezonów ogrodniczych przeglądam to forum bajeczne ogrody i fajni ludzie. Ten watek zauroczył mnie najbardziej kocham Hortensje . Masz cudowny ogród którego w pozytywny sposób Ci zazdroszczę Jestem w trakcie" przemeblowania " mojej skarpy w ogrodzie wiec na pewno coś u Ciebie podpatrzę. Pozdrawiam serdecznie. Jeśli mogę dodam watek do obserwowanych.
bozga 19:30, 26 wrz 2015

ewsyg napisał(a)
Bożenko, pozdrawiam cieplutko bo u nas chłodno i pada deszczyk. Sadzisz cebule kwiatów wiosennych ? Ja codziennie po pare dziesiątek bo kupiłam ich chyba ze 200. Wiosna na rabacie bylinowej jest smutna i trzeba ja ożywić.
Hortki cudne, ale Ty to wiesz

Kupiłam na razie 12 sztuk tulipanów Jestem za Wami strasznie w tyle, ciągle brak czasu żeby gdzieś wyskoczyć( na forum dużo słyszałam ( czytałam ) o Lidlu, najbliższy mam w Gorzowie a może zamówię coś online. Pozdrawiam serdecznie
bozga 19:35, 26 wrz 2015

KasiaW76 napisał(a)
Na zdjęciu gdzie ciemno i nastrojowo widzę krzaczek z żółtymi kuleczkami. Co to takiego ?

Jeśli chodzi o phantoma to kiedyś o nim myślałam i miał u mnie być, a potem jakoś zmieniłam zdanie i poszłam w vanilki...

To dziurawiec ten na pierwszej fotce kupiłam w zeszłym roku na próbę, przeżył bez problemu i uroczo wygląda więc na targach w zeszłym tygodniu dokupiłam kolejne
Milka 19:38, 26 wrz 2015

Dziurawce tez sliczne, na zywo u kolezanki forumowej podziwiałam. Bozenko, a co bedzie, jesli limek wiosna nie skrocimy, czym to grozi?
bozga 19:43, 26 wrz 2015

Jana napisał(a)
To się nazywa przedogródek Bożenko a czy polecasz hortensje drzewiastą?

Oczywiście, przynajmniej Anabelka powina znaleźć się w każdym ogródku
( w przedogródku tez jest- wzdłuż siatki)
bozga 19:48, 26 wrz 2015

Milka napisał(a)
Dziurawce tez sliczne, na zywo u kolezanki forumowej podziwiałam. Bozenko, a co bedzie, jesli limek wiosna nie skrocimy, czym to grozi?

Wojny nie będzie A tak na serio to oczywiście będzie duzo wyższa ale kwiaty drobniejsze, postaram się ukradkiem zrobić fotkę dwóch Limek wyraźnie oszczędzanych przy cięciu ( na innej ulicy)- gdyby podstawę przykryć jakimś innym krzaczkiem to może być.
bozga 20:01, 26 wrz 2015

anabuko1 napisał(a)

Wcale się nie dziwię..,że twoja to duma.
Bo wyglądają przecudnie
co to za odmiany ???
Przechodnie nie tylko wzdychają na ich widok,ale i zatrzymują sie , podziwiają bo oczu od nich trudno oderwać

5 Limelight- jak posadzone widać to dobrze na pierwszej fotce, za 2 lata 2 z nich wysadzę. Zawsze przestrzegam zasady, żeby sadząc młode i jeszcze drobne rośliny sadzić je w liczbie nieparzystej bo w momencie przerzedzania gdy podrosną nie naruszam ogólnej wizji szpaleru. 1 Vanilka dla akcentu i 5 Anabalek wzdłuz siatki