Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

bozga 21:14, 08 gru 2015

anna_t napisał(a)

ojej strasznie dziekuję chodzi mi po głowie zrobić taki szpaler, ciekawe czy to fajnie będzie wyglądać
a białe to chyba np. polar bear prawda? to narazie jedyne jakie mam

Polar Bear nie wymieniałam, bo kupiłam marne sadzonki i w tym roku byłam zajęta zagęszczaniem podstawy co bardzo opóźniło kwitnienie ( ale coś za coś) i trudno mi było wysunąć własne zdanie co do przebarwiania.
bozga 21:16, 08 gru 2015

aga_podlasie napisał(a)
Bożenko, a która hakone najszybciej Ci się rozrasta?

Aureola najszybciej, All Gold nieco bardziej wzniosła i zwarta.
bozga 21:18, 08 gru 2015

agnieszka_malysa napisał(a)
Trawki hakone przepiekne też kupiłam dwie w tym roku ciekawe jak mi przezimują

Nic się nie martw, one zimują bez problemu
agnieszka_m 21:33, 08 gru 2015

bozga napisał(a)

Nic się nie martw, one zimują bez problemu

A ścinasz ich wiosną???
Gardener27 21:42, 08 gru 2015

bozga napisał(a)

... to forma pienna Thuja Whipcord

Gdybyś Bożenko nie podpisała to bym w życiu nie zgadł że może to być thuja Takiej jeszcze nie widziałem i strasznie mi sie podoba jej pokrój
Powiedż coś więcej o niej Ile ma lat, jaka była duża jak ją kupiłaś, czy trzeba ją ciąć i jak szybko rosnie ? Wiem dużo tych pytań
bozga 21:44, 08 gru 2015

agnieszka_malysa napisał(a)

A ścinasz ich wiosną???

Obowiązkowo Nawet teraz mnie kusi bo brzydko wyglądają ale zostawiam, podobne zdanie mam na temat rozchodników, jakoś nie przekonuje mnie ich piękno zimą i większość już mam przyciętych
bozga 22:09, 08 gru 2015

Gardener27 napisał(a)

Gdybyś Bożenko nie podpisała to bym w życiu nie zgadł że może to być thuja Takiej jeszcze nie widziałem i strasznie mi sie podoba jej pokrój
Powiedż coś więcej o niej Ile ma lat, jaka była duża jak ją kupiłaś, czy trzeba ją ciąć i jak szybko rosnie ? Wiem dużo tych pytań

Na wysokość tak samo ale czuprynka była maciupka ( 4 lata temu),myślałam, że znajdę jakąś fotkę ale niestety Cięcie odpada. Lubię takie "dziwaczki", wprawdzie za iglakami nie przepadam ale w ogródku muszą być. Ostatnio skusiłam się na sosnę Shwerinii Wiethorst, właśnie dzisiaj ją zadołowałam.
Przy okazji poszukiwań wpadły mi fotki mojej najbliższej okolicy-jest co oglądać tuż za rogatkami miasteczka (znajomi wyciągają mnie na rower, ja im hoduję hortensje ) Pozdrawiam, pytań nigdy za dużo

Kasya 22:12, 08 gru 2015

bozga napisał(a)

Ostatnio skusiłam się na sosnę Shwerinii Wiethorst, właśnie dzisiaj ją zadołowałam.

tez kupilam taką we wrzesniu, malutką
bozga 22:14, 08 gru 2015

Kasya napisał(a)

tez kupilam taką we wrzesniu, malutką

Moja też maciupka
AGDULA 22:31, 08 gru 2015

bozga napisał(a)

Po lewej to forma pienna Thuja Whipcord, na ostatniej fotce to samo tylko forma zwykła,rośnie powoli

Serdecznie pozdrawiam

Ta tuja to rewelacja!! Muszę rozpocząć poszukiwania jej. Nie widziałam jej w mojej okolicy.
Chociaż, teraz jak tak się przygladam to mam w ogrodzie taką roślinę jak ta na ostatnim Twoim zdjęciu. Ale ta moja jest gęsta od dołu. Nie ma takiego pnia jak te Twoje na górze. Mam ją już z 4 lata i wypuszczała jakiś czubek ale go obcianałam bo mam akurat pod oknem. Czyżby to było to samo? zaraz poszperam w necie. A ile lat ma ta Twoja duża tuja?