Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

frezja 20:38, 24 lis 2015

Piękne zakupy..po niedzieli zamawiampodaj namiar.
Flower1 21:02, 24 lis 2015

no rzeczywiscie wzorowo zapakowane , Bozenko bedziesz teraz sadzic ? odwazna jestes ,chociaz w sumie te nasze zimy ostatnio szwankuja ..
Ewa777 21:12, 24 lis 2015

Wszyscy już myślą o opatuleniu roślin, a u Ciebie nowe zakupy Niech Ci zdrowo rosną
Na Diamantino zdecydowałam się po oglądaniu zdjęć u Ciebie, ale niestety nie znalazłam w szkółkach.
Dorota123 21:23, 24 lis 2015

Poproszę na PW cenę i adres dostawcy. Ładne krzaczki udany zakup.
bozga 21:48, 24 lis 2015

Zainteresowanym namiary na priv powysłałam .

Cieszę się, że krzaczki się podobają, są dobrze rozkrzewione a to już połowa sukcesu, teraz je zadołuję , wiosną przed posadzeniem zetnę o połowę ( zimą poszukam jak się berebrysy rozmnaża i mam nadzieję, że te ucięte dadzą początek nowym roślinkom). To akurat był zakup zaplanowany ale tak normalnie to właśnie o tej porze szukam okazji zwłaszcza w centrach ogrodniczych (budowlanych raczej) bo starają się pozbyć roślinnego asortymentu i ostatnią moją upolowaną roślinką są 2 sztuki mało znanej hortensji Magical Himalaya kupione za 1/3 wyjściowej ceny
ewsyg 21:57, 24 lis 2015

Wygoglowałam sobie Twoją nową hortensję i przyznaję, ładna jest. Ciekawe, czy pozostanie biała, czy się będzie przebarwiała. Oj, wierna jesteś hortensjom. U mnie są różne roślinki, ale hortki też są .
bozga 22:15, 24 lis 2015

ewsyg napisał(a)
Wygoglowałam sobie Twoją nową hortensję i przyznaję, ładna jest. Ciekawe, czy pozostanie biała, czy się będzie przebarwiała. Oj, wierna jesteś hortensjom. U mnie są różne roślinki, ale hortki też są .

Mam nadzieję, że będzie ładna
A Twoje roślinki piękne ( Bez przerwy się mylę i wchodzę na wcześniejszy wątek)
jona 09:12, 25 lis 2015

bozga napisał(a)
Zainteresowanym namiary na priv powysłałam .

Cieszę się, że krzaczki się podobają, są dobrze rozkrzewione a to już połowa sukcesu, teraz je zadołuję , wiosną przed posadzeniem zetnę o połowę ( zimą poszukam jak się berebrysy rozmnaża i mam nadzieję, że te ucięte dadzą początek nowym roślinkom). To akurat był zakup zaplanowany ale tak normalnie to właśnie o tej porze szukam okazji zwłaszcza w centrach ogrodniczych (budowlanych raczej) bo starają się pozbyć roślinnego asortymentu i ostatnią moją upolowaną roślinką są 2 sztuki mało znanej hortensji Magical Himalaya kupione za 1/3 wyjściowej ceny

Berberysy chyba się trudno ukorzeniają, ale oczywiście spróbować trzeba. Nawet jeśli przyjmą się niektóre sadzonki, to wielka radość, że się samemu coś uhodowało od poczatku
mirkaka 10:33, 25 lis 2015

No Bożenko to ogrom roboty będziesz miała na wiosnę, 25m dł . Przyznam Ci się że ja też podsadziłam moje hortki rozchodnikiem, nie wiem tylko czy się przyjmie bo moczyłam go kilka dni żeby ewentualne opuchlaki potopić. Na wiosnę chcę wysiać jednoroczną rozplenicę i jeszcze dosadzić pomiędzy rozchodniki. Czy mi się to uda, zobaczymy? Też kombinowałam berberysy, ale na razie odpuściłam ze względu na kolce . Przyznaję się że wzoruję się na Twoich rabatach, Twoje kompozycje są bardzo trafione.
Gdybym ja posadziła takie rośliny jak hortensje na przedpłociu, to po pierwszej nocy nic by nie zostało, Mogę mieć tylko trawę, a i tak właściciele psów wyprowadzają je pod mój płot bo lepiej się s..a na wystrzyżoną trawę niż w chaszczach
Krys 12:56, 25 lis 2015

Bożenko i ja poprosze o namiary do berberysów i hortensji