Jak zawsze piękne foty z pięknego ogrodu. Bożenko zapytam( może przegapiłem informację) - czy masz linie kroplujące dla hortensji i ogrodu, czy podlewasz z wiaderka.
Chyba wszystkie Akurat specjalistką od traw nie jestem, mogę tylko powiedzieć co u mnie rośnie
Przed hortensjami oczywiście te niższe czyli przede wszystkim rozplenice i turzyce w odmianach, karłowe miskanty, oryginalny Red Baron albo to czego u mnie najwięcej- Hakonechloa w odmianach
Turzyce o tyle fajne, że zimozielone, ja mam dwie odmiany, niektóre spokojnie rosły sobie niewidoczne w "nogach " hortensji po rozdzieleniu kępy macierzystej i na wiosnę, już duże, zmienią miejsce
Na ostatniej fotce widoczna jest też kostrzewa ale najładniejsza jest na ubogiej glebie czyli odwrotnie niż hortensje
Pomiędzy hortensjami i za oczywiście prym wiodą miskanty
Skoro trawy na tapecie to wreszcie dzisiaj do garażu trafiła moja trawa pampasowa Jutro mam nadzieję posadzić wreszcie tulipany i to koniec pracy ogródkowej na ten rok ( zakupione berebyski też dzisiaj zadołowałam)
Jeśli przyjdą tęgie mrozy to dostanie dodatkowo kocyk( garaż nieogrzewany)
Dzięki Nie mam niestety takich udogodnień, podlewam wężem ( unikam ustawiania zraszacza- niemoczone kwiatostany dłużej pozostają ładne), gdzie wąż nie sięgnie pozostaje konewka