Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

anna_t 20:20, 02 mar 2016

ale piękna rocznica ślubu mojego em dziadkowie obchodzili niedawno 70 rocznicę ślubu! też grubo
czytam u Ciebie o tym przycinaniu, wiesz ja jeszcze niedawno musiałam mieć łopatologicznie wręcz tłumaczone co to oczka?? jezu wstyd straszny..
bozga 20:25, 02 mar 2016

anna_t napisał(a)
ale piękna rocznica ślubu mojego em dziadkowie obchodzili niedawno 70 rocznicę ślubu! też grubo
czytam u Ciebie o tym przycinaniu, wiesz ja jeszcze niedawno musiałam mieć łopatologicznie wręcz tłumaczone co to oczka?? jezu wstyd straszny..

jaki wstyd prawdziwi amatorzy tak mają
Jana 20:33, 02 mar 2016

poczęstowałam się torcikiem , wygląda rewelacyjnie Bożenko, rozumiem, że przy cięciu hortencji wszystkie słabe gałązki (poniżej 1cm) trzeba wyciąć?
bozga 20:59, 02 mar 2016

Jana napisał(a)
poczęstowałam się torcikiem , wygląda rewelacyjnie Bożenko, rozumiem, że przy cięciu hortencji wszystkie słabe gałązki (poniżej 1cm) trzeba wyciąć?

Wycinamy wszystkie, które wyraźnie są dużo cieńsze od pozostałych, bo niektóre odmiany same z siebie maja dość wiotkie i cienkie pędy ( wszystkie) np. Bombshell i Bobo a np. Great Star , Magical Starlight i chociażby Phantom maja sztywne i prawie jednakowej grubości pędy więc je tnie się szybko i bez zastanowienia.
Flower1 21:32, 02 mar 2016

Bozenko przylecialam, powiem szczerze tez wole widziec co kupuje i napewno sprawdze w pobliskich szkolkach tego Ambrowca ale jak niedostane to chyba zaryzykuje i zamowie przez internet ,myslisz ze nie mozna ufac temu sklepowi ? ze sprzedadza mi nie ten gatunek?
bozga 21:40, 02 mar 2016

Flower1 napisał(a)
Bozenko przylecialam, powiem szczerze tez wole widziec co kupuje i napewno sprawdze w pobliskich szkolkach tego Ambrowca ale jak niedostane to chyba zaryzykuje i zamowie przez internet ,myslisz ze nie mozna ufac temu sklepowi ? ze sprzedadza mi nie ten gatunek?

Poszło na priv
aga_podlasie 21:47, 02 mar 2016

Piękny ten ciemny ciemiernik.
Fajnie, że wróciłaś ze swoimi cennymi poradami
bozga 21:49, 02 mar 2016

aga_podlasie napisał(a)
Piękny ten ciemny ciemiernik.
Fajnie, że wróciłaś ze swoimi cennymi poradami

Ja dokładnie w tym samym czasie byłam u Ciebie Super zakupy
aga_podlasie 21:52, 02 mar 2016

To pierwsza paczka z trzech zamówionych. Będzie się działo
Krys 22:41, 02 mar 2016

Bozenko ale smakowity tort,az slinka leci a ja na odwyku ciastowym ciemierniki maszvtez sliczne i wiosne kwitnaca u mnie jeszcze nie kwitna krokusy a snieg lezy w najlepsze