Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

bozga 19:45, 27 cze 2016

natka098 napisał(a)
Przepiękny ten ogród, 8 lat, mam nadzieję, że po taki czasie mój będzie choć w połowie tak piękny. Jak na razie to żałuje większości decyzji jakie zrobiłam u siebie miesiąc temu i wszystko teraz muszę zmieniać. Człowiek uczy się na błędach.

Jest to jeden z etapów "dojrzewania "ogrodnika. Każdy musi przez to przejść, uważam to za zupełnie naturalne i nie czyń sobie z tego powodu żadnych wyrzutów.

Oranges & Lemons i Rhapsody in Blue
bozga 19:52, 27 cze 2016

olga80 napisał(a)
Bożenko Twoje zdjęcia zawsze oglądam z zachwytem.Masz cudowny ogród.Wiem,że się powtarzam,ale uwielbiam twój ogród. Zastanawiam się jak Ty to robisz,że wszystkie hortki tak pięknie Ci kwitną. Moje ogrodówki hmm nie mam się czym chwalić na całym krzaku po 4 pąki daję im ostatnią szansę na zimę bardziej okryje i jak nie zakwitną to się pożegnamy. Z zeszłorocznych bukietówek tylko Pinky winky ma pączki kwiatowe na pozostałych narazie nic nie widać,może zbyt nisko przycięłam,ale chciałam aby ładnie od dołu się zagęściły.Oj to się rozpisałam i wyżaliłam

Bardzo dobrze zrobiłaś z tym przycięciem, absolutnie nie to jest przyczyną braku pąków, na pewno się pojawią U mnie większość pokazała się dopiero w tym tygodniu ale mam kilka krzaków, gdzie na razie ich nie ma np.Tardiva
A poniżej 2 krzaki Wim's red -to samo stanowisko,ten sam wiek, jeden z kwiatami u drugiego nawet pączka. Łącznie jest tam 5 krzaków, 2 bez pączków ale jestem spokojna, na pewno będą

bozga 19:58, 27 cze 2016

agata19762 napisał(a)
Bożenko pospacerowałam po Twoim ogrodzie i jestem zachwycona
Masz pięknie !!!

Pozdrawiam

Dziękuję bardzo Trochę odpoczęłam po pracy ( nerwowy dzień) i idę przystrzyc bukszpanową kulę

Gardener27 20:07, 27 cze 2016

Bożenko posiadasz piękny i wyrośnięty ogród
Widzę że Annabelle już kwitną a reszta przygotowuje się do spektaklu Ech ... będzie się działo
Kasik 20:17, 27 cze 2016

Jeżóweczki - wdzięczne kwiatki. I pomyśleć, że kiedyś ich nie lubiłam. D:

W ogóle przekonuję się do bardziej "wiejskich" kwiatów. Brak koloru u mnie jest nazbyt widoczny.

Wim's red u Ciebie jak mówisz różnie, u mnie jeszcze nie zamierza i pomimo, że kupiłam go qw tamtym roku jako duży okaz- w tym krzak bardzo niski.

Myślę, że to wina klonu Flamingo- zabiera mu skubany wodę- nie może być inaczej.

Ślicznie u Ciebie.Jesteś wzorem jak na razie niedoścignionym Ale gonię Może nieudolnie, ale eis staram.
bozga 20:41, 27 cze 2016

Kasik napisał(a)
Jeżóweczki - wdzięczne kwiatki. I pomyśleć, że kiedyś ich nie lubiłam. D:

W ogóle przekonuję się do bardziej "wiejskich" kwiatów. Brak koloru u mnie jest nazbyt widoczny.

Wim's red u Ciebie jak mówisz różnie, u mnie jeszcze nie zamierza i pomimo, że kupiłam go qw tamtym roku jako duży okaz- w tym krzak bardzo niski.

Myślę, że to wina klonu Flamingo- zabiera mu skubany wodę- nie może być inaczej.

Ślicznie u Ciebie.Jesteś wzorem jak na razie niedoścignionym Ale gonię Może nieudolnie, ale eis staram.

Chyba żartujesz, masz piękny ogród i nie masz za czym gonić !
Całe szczęście, że nasze ogrody są tak różnorodne mimo wcielania w życie pewnych wspólnych uniwersalnych założeń. Dobrze, że się nawzajem podglądamy i czerpiemy korzyści z doświadczeń innych ale cała reszta to nasz wysiłek, nasze serce i często genialne własne pomysły. Jest mnóstwo pięknych ogrodów a wiele przyszłych perełek dopiero raczkuje

bozga 20:45, 27 cze 2016

Gardener27 napisał(a)
Bożenko posiadasz piękny i wyrośnięty ogród
Widzę że Annabelle już kwitną a reszta przygotowuje się do spektaklu Ech ... będzie się działo

Dzięki, że wpadłeś, kwitnące hortensje na pewno nie porażą kolorami tak jak Twój niesamowity ogród

Kasik 20:47, 27 cze 2016

bozga napisał(a)

Chyba żartujesz, masz piękny ogród i nie masz za czym gonić !
Całe szczęście, że nasze ogrody są tak różnorodne mimo wcielania w życie pewnych wspólnych uniwersalnych założeń. Dobrze, że się nawzajem podglądamy i czerpiemy korzyści z doświadczeń innych ale cała reszta to nasz wysiłek, nasze serce i często genialne własne pomysły. Jest mnóstwo pięknych ogrodów a wiele przyszłych perełek dopiero raczkuje

Pewnie- ja żartuję Każdy goni za czymś swoim i dobrze, bo co by to było.

My tworzymy ogród od łąki i dopiero 4 sezon. Jak Bozia pozwoli to przed nami jeszcze, jeszcze. Jestem ciekawa jaki będzie?

Pozdrawiam
Urszulla 10:17, 28 cze 2016

Witam, zaglądam na hortensje, ale widzę że potrzebują trochę czasu a takie zmiany mi się podobają.
agata19762 10:38, 28 cze 2016

Bożenko kupiłam 2 nowe hortki Baby Lace, czytałam o nich na necie.
Masz może u siebie takie ???