Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 22:53, 23 kwi 2017

07_Rene napisał(a)

A co to za fajne trawisze?
Bo tulipany to wiadomo, że urocze szczególnie w takiej mnogości
trzcinnik KF mój ulubiony numer jeden
iwka 22:55, 23 kwi 2017

Ewik napisał(a)
ww, ale busz, a jak tulipy zakwitną , to bedzie widok ..
też na ten widok czekam sporo cienia u mnie w tej części ogrodu, więc i późno kwitną jeszcze troszeczkę
iwka 22:56, 23 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
Iwka zachwycam się ilością tulipanów.
Ja sądziłam, że mam dużo, ale w stosunku do Twojej rzeki to moje ilości znikome.
Pięknie masz
dziękuj Mirellko co roku trochę dokupuję i tak jakoś się zbiera fajne są tulipany
iwka 22:56, 23 kwi 2017

m_gocha napisał(a)
Dzięki Iwonko! Oczywiście, że widziałam, przeczytałam, wkułam i zapisałam u siebie
Rady Toszki bezcenne
o tak
iwka 23:01, 23 kwi 2017

babka napisał(a)
Powiem tak" masz dryg
Zestawiasz fajnie rośliny czego ja nie potrafię. Tulipanami mnie zaraziłaś na bank, wiem że jesienią będzie sadzenia
Ola ja nic nie zestawiam, sadzę tam gdzie mam wolne miejsce i to co mam albo co mi wpadnie w oko nie umiem narysować na kartce i później tego się trzymać, nie wiem coś nie tak ze mną, drażnią mnie te plany, narysowałam się tyle i nawet nie wiem gdzie je wsadziłam dla mnie ważne aby drzewa dobrze posadzić, byliny czy trawy mogę przesadzać bez końca i wcale mnie nie martwi że będą mniejsze. Lubię patrzeć jak rosną Bałabym się że nie będę miała co robić
iwka 23:04, 23 kwi 2017

anna_t napisał(a)

a według mnie dzięki temu ze nie idealny to wyjątkowy i ambitny

jak przygotowujesz teren że tak szybko Ci te trawy przybieraja?

Dzięki Aniu wyjątkowy bo mój

pod tą ostatnią rabatę w ubiegłym roku wysiałam gorczycę, zobaczymy jak będą rosły. Staram się tak jak radziła Toszka kompost, obornik, kora. Później tylko podlewam i gnojówki używam aaa no i wiosną azofoski trochę sypnę
iwka 23:05, 23 kwi 2017

babka napisał(a)
Ja dopiero dojrzałam to jeżówkowe ABC, dzięki Iwonka
Ciekawe czy jeśli krótko ścięłam łodygi a nie wyrwałam to źle, grzyb się wda ?
chyba nie, ja też w niektórych cięłam
amelia_b 23:16, 23 kwi 2017

iwka napisał(a)
co Ty, zdaje Ci się też piździ część trzcinników tylko została nietknięta, reszta prawie wszystka podzielona

hortensje mam w tym roku jakieś słabe, dopiero listki się pokazują, a pączki miały już dawno
wcale mi się nie zdaje, przecież widzę co jest u mnie a co u Ciebie moje tulipany też jakieś mniejsze w tym roku, czarne miałam po kolana a teraz tak z 20 cm tylko mają, ale fakt w tamtym roku nawóz dostały do kwotnących a w tym jeszcze nic
nawigatorka 00:03, 24 kwi 2017

Ale Ci faluje i te tulipany bosko
Kawa 11:13, 24 kwi 2017

Ivi cudownie u Ciebie..tulipany trzcinnik trawy wszystko co lubię
napracowalas się ale efekt jaki. cudnie