Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 10:16, 10 lis 2017

lojalna_ napisał(a)
Iwonko Ty w tym roku to chyba rekord u siebie zrobiłaś z nasadzeniami tyle fajnych rabat i wszystko taki wypas. Te rozchodnikowe pole to jest obłęd jakiś ....jak cisy ?
Jolu tak się tylko wydaje, niby cały czas coś robię ale jak na razie mało ubywa. Jak wygrzebię się z tych robót ziemnych to może będzie coś widać Cieszy mnie fakt, że już nie mam starych szopek na które nie mogłam patrzeć

kilka cisów zrobiło się takie dziwnie brązowe, takie brunatne, nie wiem od czego może coś im nie pasuje a reszta super zielona, chyba dadzą radę. Gdyby jeszcze nie mój pies co chodzi i się o nie ociera to byłoby super nie mogę go odzwyczaić a już nie chcę znowu jakichś ogrodzeń robić, i tak mam ich pełno. Ostatnio wpierniczył mi się na rozplenice i gniazdko sobie w nich zrobił, połamane doszczętnie przy ziemi.
iwka 10:16, 10 lis 2017

Kawa napisał(a)
Iwonka śliczne rozchodniki ci stoją
u mnie się rozlazły akurat na rabacie przed wejściem
molinia ślicznie świeci powiedz w pełnym słonku ją masz?
bo ja mam w półcieniu urosła ale jakoś tak i nie wiem czy ją przerzucić na pełne słonko..
hmmm tylko gdzie
u mojej teściowej też się rozwalił, może dlatego że pojedynczo rośnie? jak w kupie to podtrzymują się wzajemnie, nie wiem.

molinia cały dzień w pełnym słońcu rośnie
iwka 10:17, 10 lis 2017

AniMa napisał(a)
Iwonka ile Ty masz traw...i jaką pojemność szarych komórek aby wszystkie nazwy spamiętać Podziwiam

Rozchodnikowy pas ma super wybarwienie - moje star dust już strasznie brzydkie....
Też jestem ciekawa jak tam ciski żyją
haha powiem Ci, że mam dwie trawy, których za nic nie potrafię zapamiętać, nawet teraz nie wiem

star dust .... hmmm zawiódł mnie bardzo, śliczny do momentu kwitnienia, póżniej to chyba trzeba go nisko upierdutać, masakra z nim i na dodatek ma liście całe w plamy napaliłam się na niego ale szczerze nic specjalnego po roku w nim nie widzę.

ciski chyba dadzą radę, kulka sztuk dziwnie brązowych, a jak Twoje ?
sylwia_slomc... 10:25, 10 lis 2017

Konwaliki mus nabyć bo nie mam , a śliczne
iwka 10:34, 10 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Konwaliki mus nabyć bo nie mam , a śliczne
koniecznie
Kawa 11:25, 10 lis 2017

No widzisz to jednak przesadzę molinię bo kolorem ślicznie świeci
tylko co rabaty mam poszerzać czy jak
AniMa 11:40, 10 lis 2017

Praktycznie wszystkie zieloniutkie, tylko 3 lekko się przebarwiły i to tylko na kilku gałązkach ale to pewnie brak magnezu - na pewno nie wygląda to na przesuszenie...
Mój cis kupowany w sklepie jest przy nich brązowiutki...a wiem, że też brakuje mu papu. Podobnie bukszpany mi zbrązwowiały, i wszystko tylko na froncie...Tam mam lekki ścisk to pewnie roślinki już potrzebują sporego dokarmiania a w tym roku nie dostały letniego nawożenia... Będę dokarmiać już od wiosny.
Chciałam kupić siarczan magnezu i troszkę podsypiać (podlać) już teraz, tylko nie wiem czy czasem im to nie zaszkodzi o tej porze.....
Kasya 12:07, 10 lis 2017

iwka napisał(a)
haha powiem Ci, że mam dwie trawy, których za nic nie potrafię zapamiętać, nawet teraz nie wiem

star dust .... hmmm zawiódł mnie bardzo, śliczny do momentu kwitnienia, póżniej to chyba trzeba go nisko upierdutać, masakra z nim i na dodatek ma liście całe w plamy napaliłam się na niego ale szczerze nic specjalnego po roku w nim nie widzę.

ciski chyba dadzą radę, kulka sztuk dziwnie brązowych, a jak Twoje ?

a mi sie cos wydaje ze w zeszlym roku rozchodniki byly duzo duzo ladniejsze, stradust tez
lojalna_ 12:31, 10 lis 2017

Iwonko ale dziabanie w tym roku jakoś spektakularne widać. Może też dlatego ze wszystko masy nabrało.

To fajnie ze cisy się przyjęły taka ilość to na wdechu się czeka by wszystko było ok ))
szemusia 22:08, 10 lis 2017

iwka napisał(a)
mam fioła na punkcie traw, jeszcze kilka nie cykniętych, testuję ich wytrzymałość u mnie

To ja będę u Ciebie stałym gościem. Ostatnio też tylko trawska kupuję (przepraszam, brzozy się jeszcze trafiły)