Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Mirka 20:53, 20 sie 2015

iwka napisał(a)
A teraz powiedzcie mi jak mam zdjąć ten beret

Beret młoteczkiem zdejmiesz postukaszi odpadnie☺Fajna robota super wyszła☺
KasiaW76 20:55, 20 sie 2015

Ooo jak w coś to w moje grzadki z sadzeniem zapraszam... i żeby nie było to sama już posadze, a ty się kawy napijesz
Mirka 20:56, 20 sie 2015

iwka napisał(a)
Może ktoś chętny do pomocy
'
Plus dzisiejsze 128 i znając siebie to jeszcze się na jakieś skuszę
Ja ci nie pomogę musisz sama jak tyle nakupowałaśAle za to podziwiać wiosną i owsze☺
amelia_b 20:57, 20 sie 2015

Śliczna
iwka 20:57, 20 sie 2015

mateuszmichn napisał(a)
Ładna kuleczka. Tylko kapeluszek zająć

No właśnie, czekam do jutra bo mimo, iż forma była popekana to ciężko idzie zdejmowanie. Zalałam wcześniej niż podpytalam Ciebie i nie posmarowałam niczym. Parę razy młotkiem dostała ale boję się uszkodzić.
Mateusz jeszcze jedną kwestią, tylko się nie śmiej bo ja laik w tematach betonu. Formę zalałam po samą górę, przez pęknięcia klosza wyciekło trochę wody, ale również skurczylo się od góry o dobre dwa centymetry. Rozumiem że to beton ściągnął, czy tak zawsze będzie?
amelia_b 21:02, 20 sie 2015

Tak bo woda odparowuje nie zapomnij hej woda podlewać żeby za szybko nie wyschłacbo się może kruszyć,ja olejem roślinnym posmarowałam moja donice Teraz sobie stoi i schnie
babka 21:04, 20 sie 2015

Ładne zakupy poczyniłaś moja droga no i przygoda przy kupnie też niezła
Lubię takich ludzi
Z kuli młotkiem ale delikatuśnie puknij, najlepiej kantem tej szerszej strony. Ja tak zrobiłam i bez problemu zdjęłam.
lojalna_ 21:08, 20 sie 2015

Kula cudasna ja tez chce ))))

)))))
mateuszmichn 21:48, 20 sie 2015

iwka napisał(a)

No właśnie, czekam do jutra bo mimo, iż forma była popekana to ciężko idzie zdejmowanie. Zalałam wcześniej niż podpytalam Ciebie i nie posmarowałam niczym. Parę razy młotkiem dostała ale boję się uszkodzić.
Mateusz jeszcze jedną kwestią, tylko się nie śmiej bo ja laik w tematach betonu. Formę zalałam po samą górę, przez pęknięcia klosza wyciekło trochę wody, ale również skurczylo się od góry o dobre dwa centymetry. Rozumiem że to beton ściągnął, czy tak zawsze będzie?

Jeśli wypełniasz formę to rób to powoli i stopniowo. W innym wypadku może powstać dużo pustek powietrznych jeżeli od razu szybko zalejesz.
Raczej nie powinno opaść qle mogło trochę wyjść przez szary i dlatego.
Jak wymieszać z formy to polewaj kule obficie woda. Nawet jak już zwiąże to możesz polewać tą część co wystaje z formy.
AnnaCh 22:42, 20 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
Tak b.wcześnie ale który ty jesteś rocznik Zdradz mi bo juz nie wiem czy 77 czy 84

84 Z tym "tak samo" chodziło mi o młodzieńcze posiadanie dzieci Ale jak to mówił mój dziadek: "Wcześnie wstaniesz dalej zajdziesz" Ja też miałam wcześnie, bo w 2004, a Jaśka w 2014 Wszyscy mamy okrągłe urodziny w latach z czwórkami