No właśnie, czekam do jutra bo mimo, iż forma była popekana to ciężko idzie zdejmowanie. Zalałam wcześniej niż podpytalam Ciebie i nie posmarowałam niczym. Parę razy młotkiem dostała ale boję się uszkodzić.
Mateusz jeszcze jedną kwestią, tylko się nie śmiej bo ja laik w tematach betonu. Formę zalałam po samą górę, przez pęknięcia klosza wyciekło trochę wody, ale również skurczylo się od góry o dobre dwa centymetry. Rozumiem że to beton ściągnął, czy tak zawsze będzie?
Lubię takich ludzi
Z kuli młotkiem ale delikatuśnie puknij, najlepiej kantem tej szerszej strony. Ja tak zrobiłam i bez problemu zdjęłam.
Jeśli wypełniasz formę to rób to powoli i stopniowo. W innym wypadku może powstać dużo pustek powietrznych jeżeli od razu szybko zalejesz.
Raczej nie powinno opaść qle mogło trochę wyjść przez szary i dlatego.
Jak wymieszać z formy to polewaj kule obficie woda. Nawet jak już zwiąże to możesz polewać tą część co wystaje z formy.
84 Z tym "tak samo" chodziło mi o młodzieńcze posiadanie dzieci Ale jak to mówił mój dziadek: "Wcześnie wstaniesz dalej zajdziesz" Ja też miałam wcześnie, bo w 2004, a Jaśka w 2014 Wszyscy mamy okrągłe urodziny w latach z czwórkami