Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

nawigatorka 22:48, 29 sie 2015

Dziś księżyc w pełni i w nijscu najbliższym ziemi.
agnieszka_m 05:56, 30 sie 2015

iwka napisał(a)

Agnieszka awatar nowy, ślicznie

Dziękuję
agnieszka_m 06:06, 30 sie 2015

iwka napisał(a)

u mnie na wsi jak bym z kosiarką w niedzielę chodziła to chyba by mnie na stosie spalili tak po kryjomu coś tam sobie podłubię ale to ciche prace
masz rację niech małżonek pobiega za kosiarką, a Wy sobie poleżcie

Iwonko u mnie to samo w niedzielę coś robić?? zaraz by było a co robiłaś cały tydzień nawet nieraz jak jest jakieś na tygodniu święto to też niewolno
olga80 08:35, 30 sie 2015

agnieszka_malysa napisał(a)

Iwonko u mnie to samo w niedzielę coś robić?? zaraz by było a co robiłaś cały tydzień nawet nieraz jak jest jakieś na tygodniu święto to też niewolno

łączę się w bólu , jak kupiliśmy nasze siedlisko i jeszcze tam ie mieszkaliśmy na stałe to jeździliśmy w sobotę i w niedzielę aby trochę obejscie ogarnać bo przez 10 lat tam nikt nie mieszkał i nic nie robił no i wiecie to kosiarka, to piła spalinowa przyszedł sąsiad i tak nam mówi to o tym to o tamtym i przy okazji o tym, że w niedziele takie chały lepiej grilla zrobić i odpoczac a pracować w tygodniu.Teraz mam już takie miejsca, że nawet jak coś robię to nikt nie widzi a za 3 lata moje szmaragdy już całkowicie nas odsłonią i będę mogłą szaleć.
Shemsi 09:12, 30 sie 2015

U nas nie ma świętości. My tylko kosimy, sąsiadom zdarzają się jeszcze głośniejsze, czy bardziej uciążliwe prace. Cóż, uroki Warszawy pewnie. Bez pracujących niedziel nie wiem, kiedy byśmy ten ogród ogarnęli do takiego stanu
iwka 09:28, 30 sie 2015

Shemsi napisał(a)
U nas nie ma świętości. My tylko kosimy, sąsiadom zdarzają się jeszcze głośniejsze, czy bardziej uciążliwe prace. Cóż, uroki Warszawy pewnie. Bez pracujących niedziel nie wiem, kiedy byśmy ten ogród ogarnęli do takiego stanu

bo mi się wydaje, że miasto trochę innymi prawami się rządzi i ludzi nie dziwią takie rzeczy no i brak czasu właśnie, na wsiach lub małych miasteczkach ten pęd może jeszcze tak odczuwalny nie jest żyje się trochę spokojniej
iwka 09:33, 30 sie 2015

olga80 napisał(a)

łączę się w bólu , jak kupiliśmy nasze siedlisko i jeszcze tam ie mieszkaliśmy na stałe to jeździliśmy w sobotę i w niedzielę aby trochę obejscie ogarnać bo przez 10 lat tam nikt nie mieszkał i nic nie robił no i wiecie to kosiarka, to piła spalinowa przyszedł sąsiad i tak nam mówi to o tym to o tamtym i przy okazji o tym, że w niedziele takie chały lepiej grilla zrobić i odpoczac a pracować w tygodniu.Teraz mam już takie miejsca, że nawet jak coś robię to nikt nie widzi a za 3 lata moje szmaragdy już całkowicie nas odsłonią i będę mogłą szaleć.

mi nie przeszkadza, sama czasami jak czegoś nie zdążę zrobić to niestety muszę tak jak dzisiaj np. wzięłam się za segregowanie książek i innych pierdół, nowy rok szkolny za pasem a książki na półkach jeszcze z poprzedniej klasy ale gdyby teraz przyjechała moja babcia to nie byłaby zadowolona z tego faktu
AnnaCh 10:08, 30 sie 2015

Ja jestem zdania, że jak robisz coś, co nie przeszkadza innym, to sobie rób, ale głośnych prac, czyli np. kosiarek czy pił ja w niedzielę nie uznaję. Każdy ma prawo wypocząć w niedzielę Ostatnio mój sąsiad walił młotkiem od 6 rano, to myślałam, że go zabiję normalnie.
Ale w domu, czy ciche prace, nie widzę problemu
agnieszka_m 10:09, 30 sie 2015

iwka napisał(a)

mi nie przeszkadza, sama czasami jak czegoś nie zdążę zrobić to niestety muszę tak jak dzisiaj np. wzięłam się za segregowanie książek i innych pierdół, nowy rok szkolny za pasem a książki na półkach jeszcze z poprzedniej klasy ale gdyby teraz przyjechała moja babcia to nie byłaby zadowolona z tego faktu

oj z tymi babciami to tak jest ja w niedzielę to też nieraz w domu coś robię w domu mnie nikt niewidzi to do dzieła na tygodniu w ogródku
olga80 10:31, 30 sie 2015

AnnaCh napisał(a)
Ja jestem zdania, że jak robisz coś, co nie przeszkadza innym, to sobie rób, ale głośnych prac, czyli np. kosiarek czy pił ja w niedzielę nie uznaję. Każdy ma prawo wypocząć w niedzielę Ostatnio mój sąsiad walił młotkiem od 6 rano, to myślałam, że go zabiję normalnie.
Ale w domu, czy ciche prace, nie widzę problemu

rozumiem , ale czasami są sytuacje kryzysowe my musieliśmy wtedy to uprzątnąć bo cały wjazd był zarośnięty czarnym bzem,i nie było wjazdu na podwórko teraz nie kosze i nie piłuję w niedzielę, ale czasami jak mam zawalony tydzień to chetnie bym sobie popieliła ale sąsiadka by za mną ze święcona wodą chodził, jestem wierzącą i chodzę do kościoła ale w tygodniu na wszystko brakuje czasu