Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Kawa 13:07, 02 lut 2016

hej Iwonka normalnie w szoku jestem jaką masz wiosne
powiadomień nie dostawałam o!
Toszka 13:21, 02 lut 2016

iwka napisał(a)
z żurawkami chyba się jednak pożegnam, co roku wyglądają tak tragicznie

mnie one wygladaja na przerosniete - mus je odmlodzic. Te niskie, jak np. citronelle tak czestego odmladzania nie wymagaja.

Rozchodnikom suche badyle sie wycina. Mozna wykrecic, ale jest ryzyko wykrecenia z rozetka - te z badylkiem mozna posadzic
Anda 14:25, 03 lut 2016

U Ciebie już wszystko rusza. Muszę się przyjrzeć moim trzcinnikom, bo może już je ciąć trzeba. Kiedy tniesz Twoje?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kawa 14:46, 03 lut 2016

Iwonka chono do mnie
iwka 14:47, 03 lut 2016

Kawa napisał(a)
Iwonka chono do mnie

idę do domu wieczorem wpadnę na herbatkę
Kawa 14:51, 03 lut 2016

aa no tak już idziesz
to pa
iwka 09:47, 04 lut 2016

Anda napisał(a)
U Ciebie już wszystko rusza. Muszę się przyjrzeć moim trzcinnikom, bo może już je ciąć trzeba. Kiedy tniesz Twoje?

sama właśnie nie wiem, kiedy je ciąć. Wczoraj jeszcze raz patrzyłam i zielenią się, boję się teraz, bo coś czuję, że mrozy jeszcze będą.

MirellaB napisał(a)
Wiosna, wiosna super

Czosnki główkowate to w grudniu miałam na wysokość palca wskazującego.
Potem przyszły mrozy i przykryłam je korą. Czy przetrwały mrozy? Czy będą kwitły? Sadzone były w październiku, bardzo mi na nich zależy.

Rozchodniki też u mnie takie

ja swoje czosnki to dopiero w grudniu sadziłam, też przykryłam korą ale bardzo grubo, teraz przy rozgarnianiu muszę uważać, żeby nie połamać, ciężka sprawa bo gęsto posadzone.

Toszka napisał(a)

mnie one wygladaja na przerosniete - mus je odmlodzic. Te niskie, jak np. citronelle tak czestego odmladzania nie wymagaja.

Rozchodnikom suche badyle sie wycina. Mozna wykrecic, ale jest ryzyko wykrecenia z rozetka - te z badylkiem mozna posadzic

co do żurawek to na pewno nie są przerośnięte, to są młode sadzonki, dzielone wiosną, praktycznie wszystkie przesadzałam.
Niektóre są takie strzeliste, maja taką długą łodygę z na niej listki, jakieś wybujałe. Ktoś kiedyś na forum pisał co wtedy robić, łamać i od nowa sadzić, nie pamiętam. A może opuchlaki je podgryzają?
amelia_b 09:48, 04 lut 2016

zjadła pąka?