Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 13:48, 08 sie 2016

Toszka napisał(a)
Nosicielem rdzy jest berberys - tu jest ta sama zależność jak z rdzą gruszy, gdzie nosicielem jest jałowiec abisyński

Makao_J napisał(a)

Czyli nie wskazane jest sadzenie traw i berberysów razem?

Kurcze a ja wsadziłam bo ładnie wyglądają razem

ja też

kasja83 napisał(a)
Iwonka bardzo fajny przegląd hortensji.W posiadaniu u mnie narazie limki Little Jane,ale jeszcze jakieś myślę wsadzić.Kiedyś się zastanawiałam,czy je polubię i czy je chcę-Już wiem-limki mnie przekonały
a te Twoje to miniaturki, tak? ja właśnie lubię takie o pełnych kwiatostanach, nie podobają mi się takie hmmm... ażurowe?, nie wiem jak je nazwać. Pomyłkowo miałam chyba kiedyś odmianę kyushu, no i niestety nie polubiłyśmy się. Oddałam teściowej, a ona ostatnio mi mówi, że coś u niej nie rośnie, bo takie słabe kwiaty ma

kamila66 napisał(a)

Hortensje i werbena oczywiście cudne
Urocze miejsce z tym domkiem
ech... domek stoi już drugi rok, bez użytkowania, córka wyrosła, wcale do niego nie zagląda Jak siostra z maluchami przyjedzie to frajdę mają. W przyszłym roku pewnie zostanie przekazany dalej

lindsay80 napisał(a)
no właśnie, mało miałam nadrabiania po kilku dniach bez O. a to aż w tym wątku niemożliwe
aaaa bo u mnie na razie zastój, ciężka ziemna robota na tapecie

ale zaglądam do Was w wolnej chwili, między papierkami oczywiście
iwka 13:58, 08 sie 2016

anbu napisał(a)
Oj coś zastój u Żabki

Uprasza się o nowe "takie tam"

Aniu nie wiem czy chcesz widzieć moje takie tam, ale jak się upominasz to proszę

Jak widzisz wesoło nie jest, plaga opuchlaków, co wieczór chodzę na polowania i po kilkadziesiąt sztuk tłukę !!!! Nie daruje małpom, leję wrotyczem.

Kilka dni temu pisałam u Juzi, że z grzybem mam spokój i co? W piątek patrzę, a połowa bukszpanów już zaatakowana

No i kopię sobie moje zadupia po kawałeczku miało być tak pięknie wszystko uprzątnięte a okazało się, że zostało zamiecione pod dywan, ale już wiem kogo to sprawka wybieram różnej maści skarby począwszy od gruzu, szmat, słoików skończywszy na sprężynach po jakimś materacu o korzeniach grubości nogi nie wspomnę.

Juzia 14:03, 08 sie 2016

Ojoj. No to masz plagi egipskie

U mnie najgorsze bukszpany już się trochę zbierają, ale te co były zdrowe zaczynają łapać plamy.
Trzeba wyskubywać wszystkie chore liście i pryskać czymś co tydzień. U mnie dopiero 2x topsin był. Dzisiaj coś innego mam, ale nazwę zapomniałam

anna_t 14:27, 08 sie 2016

straszycie tymi chorobami bukszpanów, cisy chyba mniej chorobliwe?
Iwona prac ziemnych nie zazdroszczę jesli z takimi utrudnieniami ale za to jaka ulga bedzie gdy już czyściutko i ogarniete bedzie
co tam będziesz sadzić?
kłosownica ruszyła jezu jak się cieszę...ja naprawde musze nie mieć ręki ale farta chyba...
anbu 14:34, 08 sie 2016

No tez zaczynam się stresować jak czytam o chorych buksach Codziennie oglądam swoje
Prac ziemnych współczuję ale trzeba myśleć o przyszłym fajnym efekcie, to jakoś tak lżej się robi
Kawa 14:57, 08 sie 2016

hej Iwolnka
fajne kopanie ale skarbów nie zazdroszczę
a ja się nie stresuję buksami
bo ich nie mam
amelia_b 15:29, 08 sie 2016

O u ciebie bukszpany u mnie berberysy szlag trafił pozdrawiam poniedzialkowo