Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Toszka 12:31, 10 sie 2016

iwka napisał(a)
wsadzam tam gdzie mam wolne miejsce, najczęściej pod płotem tak sobie właśnie myślałam, że coś w ziemi może być. Czy się odkaża, jakimiś grzybobójczymi?

Mazanowy roztwór jodynowy. Ew. topsin. Zakwas zakwaszając też odkaża. Trzeba Mazana zapytać - on w sadzie ma praktykę.
iwka 12:54, 10 sie 2016

Z lewej strony mam taki lasek

nie wiem czy to będzie wykarczowane, działka bez właściciela, niby tam ktoś ją przejął ale nikt się tym nie zajmuje. Przekopałam i oczyściłam od domu w stronę garażu na szerokość 4 metrów do pierwszej hakuro. Swoją drogą dwie rosną a w środku padła, ich nie bierzemy pod uwagę, wylatują

tu druga strona, jeszcze z kawałkiem zabytku ale najpierw trzeba ten garaż blaszany przestawić w poprzek i dopiero zabytek zniknie

tu zrobiłam zdjęcie całego przodu, teraz dopiero widać jaki mam pierdolnik

co bym chciała? no właśnie, na styl przodu nie patrzymy, bo to cały czas tylko rozmnażalnik Podobają mi się brzozy, graby kolumnowe, dużo traw, hortensje. Linie oczywiście proste bo inaczej nie umiem Tam w rogu przy blaszaku jakieś miejsce na wgłębnik czy coś w tym stylu

Na pierwszy rzut chciałabym zrobić ramy i posadzić jakieś drzewa.
ren133 13:02, 10 sie 2016

iwka napisał(a)
tam ma być piękny ogród co sadzić będę to nie wiem na razie muszę posadzić tymczasowo stojące w doniczkach rośliny, marnieją w oczach. Fajnie że kłosownica ruszyła, u mnie te młode już kwitną

u mnie też kwitną
malkul 13:14, 10 sie 2016

ja już ją ścięłam i juz mam nowe kępki niekwitnące
anbu 13:46, 10 sie 2016

Ale będzie ogród!

iwka napisał(a)

Kawa 13:52, 10 sie 2016

malkul napisał(a)
ja już ją ścięłam i juz mam nowe kępki niekwitnące

aaa to kiedy się ścina?? kłosownicę jak mniemam
kurcze gdzieś u ciebie Gosia czytałam ze ścinasz
teraz jak zetnę to nie za późńo?
Kawa 13:53, 10 sie 2016

anbu napisał(a)

Ale będzie ogród!

straaaasznie dużo miejsca jeszcze Iwonka masz!!!!!!!!!!!!!
Basilikum 14:03, 10 sie 2016

co to jest wglebnik?

ten przod wcale nie wglada jak rozmnazalnika ale calkiem ladny ogrod
AsiaK_Z 14:25, 10 sie 2016

iwka napisał(a)

nie wiem czy to będzie wykarczowane, działka bez właściciela, niby tam ktoś ją przejął ale nikt się tym nie zajmuje. Przekopałam i oczyściłam od domu w stronę garażu na szerokość 4 metrów do pierwszej hakuro. Swoją drogą dwie rosną a w środku padła, ich nie bierzemy pod uwagę, wylatują

tu druga strona, jeszcze z kawałkiem zabytku ale najpierw trzeba ten garaż blaszany przestawić w poprzek i dopiero zabytek zniknie

tu zrobiłam zdjęcie całego przodu, teraz dopiero widać jaki mam pierdolnik

co bym chciała? no właśnie, na styl przodu nie patrzymy, bo to cały czas tylko rozmnażalnik Podobają mi się brzozy, graby kolumnowe, dużo traw, hortensje. Linie oczywiście proste bo inaczej nie umiem Tam w rogu przy blaszaku jakieś miejsce na wgłębnik czy coś w tym stylu

Na pierwszy rzut chciałabym zrobić ramy i posadzić jakieś drzewa.

Iwonka, ale teren Oj będzie się działo
iwka 14:35, 10 sie 2016

Toszka napisał(a)
Coś niższego. Serby urosną i ci całe południowe słońce zasłonią na pół ogrodu.
na początku chciałam w poprzek, żeby oddzielić ogród od gospodarczego żywopłot grabowy, ale kurcze boję się tych grabów, trzeba je ciągle ciąć, nie wiem czy dam radę. Świerki albo choiny miałam w planie po lewo, przy tym lasku, ale też wiem jakie warunki później przy tych świerkach są. Tak czy siak muszę coś posadzić bo widoki mało ciekawe.