Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Anda 14:40, 10 sie 2016

iwka napisał(a)

tu zrobiłam zdjęcie całego przodu, teraz dopiero widać jaki mam pierdolnik

co bym chciała? no właśnie, na styl przodu nie patrzymy, bo to cały czas tylko rozmnażalnik Podobają mi się brzozy, graby kolumnowe, dużo traw, hortensje. Linie oczywiście proste bo inaczej nie umiem Tam w rogu przy blaszaku jakieś miejsce na wgłębnik czy coś w tym stylu

Na pierwszy rzut chciałabym zrobić ramy i posadzić jakieś drzewa.

Ty masz już piękny ogród z przodu Iwka. Mi się podoba Jak jeszcze ten caaały tył obsadzisz to będzie czadowy ogród
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AsiaK_Z 14:41, 10 sie 2016

iwka napisał(a)
Oj Asiu, aż się boję

Nie bojaj siem, będzie dobrze
iwka 14:43, 10 sie 2016

mam na PILNIE !!! do wsadzenia

carex montana - 15 szt
szałwia caradonna - 10 szt
sesleria sedleriana - 10 szt
molinia karl foerster - 3 szt

Czy z tego uda się coś skomponować, czy wsadzić na razie tak. Rośliny od połowy lipca stoją w doniczkach i marnieją.
Kawa 14:47, 10 sie 2016

Iwonka jeżeli nie masz pomysłu a masz miejsce to bym wsadziła w ziemię szkoda roślin i kasy które na nie dałaś
przygotuj teren i wsadź
jak na wiosnę ci się plan wyklaruje to przeniesiesz
malkul 16:02, 10 sie 2016

Kawa napisał(a)

aaa to kiedy się ścina?? kłosownicę jak mniemam
kurcze gdzieś u ciebie Gosia czytałam ze ścinasz
teraz jak zetnę to nie za późńo?

nie spoko teraz tnij
jolka 18:47, 10 sie 2016

Iwcia, ale Ty masz hektary tego ogrodu Fajne to zdjęcie przodu ogrodu wstawiłaś, teraz dopiero mogę sobie wyobrazić całościowo Twój ogród No i pewnie, że roślinki wsadzaj do ziemi. Szkoda, żeby się marnowały.

Toszka 19:23, 10 sie 2016

iwka napisał(a)
czytałam właśnie o tym roztworze, trzeba spróbować, zakwas też mam w planie zrobić i rodkom zapodać, tylko czasu na wszystko brak

Olśniło mnie, że odkazić przecież można HT i OW

popatrz Iwcia - Mazan u Marzenki o tym pisze
iwka 20:09, 10 sie 2016

Anda napisał(a)

Ty masz już piękny ogród z przodu Iwka. Mi się podoba Jak jeszcze ten caaały tył obsadzisz to będzie czadowy ogród
Wiesz, strasznie mnie denerwują te stare nasadzenia, tu krzaczek, tam tujka, jakoś nie mogę tego ogarnąć, żeby to miało ręce i nogi

Kawa napisał(a)
Iwonka jeżeli nie masz pomysłu a masz miejsce to bym wsadziła w ziemię szkoda roślin i kasy które na nie dałaś
przygotuj teren i wsadź
jak na wiosnę ci się plan wyklaruje to przeniesiesz
tak też zrobiłam, posadzone, uff deszcz leje a ja w pelerynce, uwalona cała w błocie

jolka napisał(a)
Iwcia, ale Ty masz hektary tego ogrodu Fajne to zdjęcie przodu ogrodu wstawiłaś, teraz dopiero mogę sobie wyobrazić całościowo Twój ogród No i pewnie, że roślinki wsadzaj do ziemi. Szkoda, żeby się marnowały.

eee tam hektary, nawet pół nie ma Roślinki posadzone