Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » a czasem nie na temat ...

a czasem nie na temat ...

mp_krk 17:53, 08 maj 2016

Piękna ta rabata z brzozami. Jak podrośnie będzie cudo

Jak z kamieniem, który finalnie wybrałaś? Ten szary przemysłowy - to wiadomo Ci może jaki rodzaj kamienia?
Magda70 10:03, 09 maj 2016

katiaxx napisał(a)
Biedronka odpisala żebym się wypchala bo nie rozpowiadaja od kogo co mają. Tylko jezykiem tym ichniejszym czyli marketingowo psychologicznie ujmując treść ale sens mniej więcej taki.

ale odpisali
katiaxx 10:33, 09 maj 2016

mp_krk napisał(a)
Piękna ta rabata z brzozami. Jak podrośnie będzie cudo

Jak z kamieniem, który finalnie wybrałaś? Ten szary przemysłowy - to wiadomo Ci może jaki rodzaj kamienia?

to tłuczeń zwykły - nie wiem czy płukany nawet bo z wierzchu sam kamień ale jak się przemiesza z takim grysikiem jakby - ale może to i dobrze bo mi ten grysik szczelnie pokryje i będzie mniejsza szansa dla chwastów.
Otoczaki jednak odpadają ze względu na wielkość - może na zdjęciu tego nie widać ale coś z proporcjami nie tak - jak patrzę na żywo - i w masie byłyby bardzo wyraziste a chciałam żeby były tłem.
Więc dziś je zamówię (chyba) - czyli tłuczeń grafit.
Otoczaki dam do bambusów.
Magda70 10:35, 09 maj 2016

chyba...

rozbrajasz mnie!
katiaxx 10:37, 09 maj 2016

Zrobiłam rabatę stipową - nie było jej w planie - nawet nie szczególnie chciałam ale skoro to taka trawka do kochania No i ta stipcia to straszna pipcia mała - eM mówi że to nanotechnologia botaniczna - z mikroskopem trzeba szukać.

Dosadziłam do niej liatrę - liatra była w doniczce bo wypuszczała z cebulek listki białe wiec się zlitowałam i w marcu dałam do doniczki. Doniczka w łazience - łazienka od północy - jak wystawiłam na rabatę to biedna szoku doznała wskutek kontaktu ze słońcem i klapnęła w 10 minut - i leżą takie plaskacze na rabacie na której nie widać stipy

Jak zwykle -sukces spektakularny
katiaxx 10:37, 09 maj 2016

Magda70 napisał(a)
chyba...

rozbrajasz mnie!

no dobra - chyba na pewno
aga_podlasie 10:57, 09 maj 2016

Też wysadziłam na próbę pierwsze stipy. W masie w wielodoniczkach wyglądały ok, ale pojedynczo... doskonale Cię rozumiem
siakowa 10:59, 09 maj 2016

ja dziś będę sadzić bo nie zapowiadają mrozów także będę podobnie jak Ty podziwiać poletko w wersji mikro
katiaxx 11:45, 09 maj 2016

siakowa napisał(a)
ja dziś będę sadzić bo nie zapowiadają mrozów także będę podobnie jak Ty podziwiać poletko w wersji mikro

ona chyba daję radę do minus 10 - choć wiadomo maluchy mają inaczej
Zana 11:52, 09 maj 2016

katiaxx napisał(a)
Zrobiłam rabatę stipową - nie było jej w planie - nawet nie szczególnie chciałam ale skoro to taka trawka do kochania No i ta stipcia to straszna pipcia mała - eM mówi że to nanotechnologia botaniczna - z mikroskopem trzeba szukać.

Dosadziłam do niej liatrę - liatra była w doniczce bo wypuszczała z cebulek listki białe wiec się zlitowałam i w marcu dałam do doniczki. Doniczka w łazience - łazienka od północy - jak wystawiłam na rabatę to biedna szoku doznała wskutek kontaktu ze słońcem i klapnęła w 10 minut - i leżą takie plaskacze na rabacie na której nie widać stipy

Jak zwykle -sukces spektakularny

Uśmiałam się Kasia Ja też mam tego typu spektakularne sukcesy.
Fajnie, że ten tłuczeń grafitowy kupujesz. Też na niego stawiałam!