Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 12:43, 20 cze 2016

margaretka3 napisał(a)
Żeby Ci tylko pracy nad rowem nie zniszczyło.
Paczuszka przywleczona, spakowana, jutro się spodziewaj

Edit. Bezu nie było, jeszcze się ukorzenia, bo pytałam. Będzie w sprzedaży w sierpniu.

Ok dzięki tylko pamiętaj jak się będziemy widziały to krzycz o zwrot kasy, bo skleroza wiesz, że nie boli, a ja mam ostatnio chyba zmasowany atak tej choroby
Gdyby Ci się kiedyś trafił ten bzik to zamawiam
abiko 13:38, 20 cze 2016

Wejdzie człowiek na chwilę i już 120 do obejrzenia, nie nadążę za Tobą Trochę padało, ale nie wiem jak u Ciebie u mnie tak średnio. Nic nie rośnie
A ogródek Ci rozkwitł ślicznie
sylwia_slomc... 18:00, 20 cze 2016

Aguś u mnie w nocy troszkę podlało , ale jak wróciłam z pracy taka burza przyszła z gradem ,że zalewało wszystko włącznie ze sklepem w którym byłam i teraz znowu mam cykora iść do ogrodu
sylwia_slomc... 18:29, 20 cze 2016

Zaczynają zakwitać szałwie od Reni

tawlina cała czerwoniutka

kolejne liliowce pokazują kolory

irysy w połowie okazały się żółte
sylwia_slomc... 21:43, 20 cze 2016

Odważyłam się........poszłam.........rów zamulony trzeba wybierać od nowa jak wody nie będzie rośliny ogólnie nieźle, leżą "tylko" bylinówki i łąka czyli jakaś 1/3 ogrodu Ale nie wszystkie byliny się poddały nieźle się mają jeżówki i pysznogłówki, oraz irysy i lilie.
Róże w opłakanym stanie tylko te czerwone pełna, pusta i dwie okrywowe jakoś w miarę się prezentują, dzwonki połamane , wiesiołki też , a naparstnice prawie bez kielichów..............masa sprzątania nas czeka ........... w zasadzie mnie bo eM do bylin się nie wtrąca.
Kiedy ja na to znajdę czas??? dzisiaj oplewiłam tylko rabatę z różami pod łąką, jutro czeka mnie wstążka i rzeka, a potem sprzątanie tego co przekwitło.....no nie wszystkiego bo nasiona potrzeba żeby się ponownie rozsiały, a i niektóre pozamawiane

Najmniejsze szkody są w suchej rzece
fotki z tamtego tygodnia, na żylistku ani jeden kwiatek się chyba nie ostał bo już tak z daleka nie świeci

ryska 22:09, 20 cze 2016

Mimo strat jest pięknie, byliny super dobrane, bardzo mi się podoba. Pozdrowionka
sylwia_slomc... 22:52, 20 cze 2016

Reniu nowy avatarek widzę zdjęcia z przed strat bo teraz szerszych kadrów nie da się focić bo straszą, dzisiaj z jednej rabaty cała ducka chwastów była i to kopiata, a dopiero było pielone
Katkak 07:54, 21 cze 2016

Sylwus tak to jest z ogrodniczkowaniem, jak nie uro to sraczka. U mnie znw sucho i latam z konewka boberberysom az czubki pousychaly.
sylwia_slomc... 10:33, 21 cze 2016

O kurcze dobrze,że berberysy cięcie lubią to najwyżej przytniesz
Sebek 10:48, 21 cze 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękne chmurki szły........i przeszły

żółto się zrobiło, ale na dzisiaj do wiesiołków dołączyły jeszcze pomarańczowe liliowce tylko foci brak

Pięknie wyglądają naparstnice z ostrozkami Chyba musze zgapic