Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 23:14, 25 cze 2016

gobasia napisał(a)
Sylwio ale ten Twój ogród nabiera tempa

Basiu nawet mi nie mów o tempie wczoraj podlałam przydomowy , a dzisiaj 4,5 godz podlewania w dwie osoby i tylko 1/3 dużego podlana.....jutro reszta.
Rośliny fajnie się sadzi tylko potem wymagają wodyAu nas przybyło od jesieni drugie tyle jest.
W zeszłym roku 8 godz i w jedną osobę podlewałam wszystko , a teraz ....ech , może niebo podleje.
Dzisiaj po ogrodzie zrobiłam ze 25 km przez cały dzień
sylwia_slomc... 23:16, 25 cze 2016

Gardener27 napisał(a)
He he he ... faktycznie napisałaś w poście wyżej Tak to jest jak się po nocach na forum siedzi

Ja też dopiero siadłam, bo wróciłam do domu pół godz temu. W zimie nadrobimy zaległości
jolanka 00:21, 26 cze 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Róże tegoroczne sadzone z łysym korzeniem patyki , zawsze mi kwitną w tym samym roku jeśli sadzone wiosną Myślę, że u innych tak samo
Naparstnice najładniej rosną wysiane z nasion , ale na kwiaty trzeba poczekać do następnego sezonuU mnie teraz sterczą kolumny z nasiennikami bo pozwolę się im wysiać, a część zbiorę dla chętnych i do łąkiPotem zetnę pod nasionami i może zdążą powtórzyć kwitnienie

No to dostałam instrukcję obsługi naparstnicy Dzięki.
Katkak 10:41, 26 cze 2016

Sylwia jak wczoraj latałam z konewka w tę i z powrotem to znowu z podziwem pomyślałam o Was. Powiem Ci, że nawet jakbym miała już duże dzieci to nie dałabym sobie rady z tak wielkim ogrodem. naprawdę nie wiem jak Ty to robisz, podziwiam Cie mój Sylwiku.
sylwia_slomc... 11:03, 26 cze 2016

Katkak napisał(a)
Sylwia jak wczoraj latałam z konewka w tę i z powrotem to znowu z podziwem pomyślałam o Was. Powiem Ci, że nawet jakbym miała już duże dzieci to nie dałabym sobie rady z tak wielkim ogrodem. naprawdę nie wiem jak Ty to robisz, podziwiam Cie mój Sylwiku.

Kasiu nie ma co podziwiać to po prostu samozaparcie się Trzeba to się robi bo nikt za nas nie zrobi rośliny posadzone to teraz trzeba o nie zadbać w miarę możliwości.....wracając wczoraj śmialiśmy się , że chyba nie ma na O... bardziej szurniętych ogrodników i bardziej zmęczonych od nas
Od 9 rano do 22.30 pomimo upału no ale co zrobić. Rów suchy to wykorzystaliśmy sobotę na wyłożenie płytami dna , pozwolenia już poprzychodziły, nie było na co czekać. Teraz już tylko kawałeczek zostało dokończyć i boki profilować i umacniać , ale nie wiem czy jeszcze w tym sezonie bo za chwilę urlopy i walka z chodnikiem w przydomowym, a rów będzie musiał sobie poczekać na przypływ gotówkiJa wczoraj zafugowałam płytki w moim warsztaciku, zostało jeszcze w części eMa fugowanie......a kominek ciągle czeka na lepszy czas żeby go skończyć wieczorem to już był tylko wyścig z czasem , żeby przed nocą zdążyć jak najwięcej roślin podlać , a dzisiaj cd chyba , że coś z nieba skapnie
sylwia_slomc... 11:04, 26 cze 2016

jolanka napisał(a)

No to dostałam instrukcję obsługi naparstnicy Dzięki.

Cieszę się , że coś skorzystałaś z tego elaboratu ha ha i że mogłam pomóc
sylwia_slomc... 12:10, 26 cze 2016

Nie wiem ile osób zajrzy do wizytówki więc ciut wrzucę też tutaj
Tą ślicznotę mam chyba od Małej Mi pięknie mi się rozrosła....jak przekwitnie podzielę

zapowiedź
sylwia_slomc... 12:14, 26 cze 2016

lawendy chyba wiedzą , że za nimi nie przepadam i starają się jak mogą , żeby zostać

sylwia_slomc... 12:18, 26 cze 2016

sylwia_slomc... 12:21, 26 cze 2016