Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Anda 17:55, 24 cze 2016

To sadź rugosy Piękne są, duże i zdrowe, i pachną, a niektóre na jesień mają śliczne owoce. Tu na forum parę dziewczyn ma rugosy, a z patyka można je bezproblemowo ukorzenić Niektóre dają nawet odłogi.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 22:10, 24 cze 2016

Anda napisał(a)
To sadź rugosy Piękne są, duże i zdrowe, i pachną, a niektóre na jesień mają śliczne owoce. Tu na forum parę dziewczyn ma rugosy, a z patyka można je bezproblemowo ukorzenić Niektóre dają nawet odłogi.

Mam 10 szt u góry przy szałasie posadzone
Urszulla 22:11, 24 cze 2016

Masz tych róż już sporo, ale nawet 30 razy tyle się zmieści.
sylwia_slomc... 22:45, 24 cze 2016

Licząc na szybko ok 50 krzaków......kto mi to pookrywa na zimę Ale w sezonie cieszą bo lubią u mnie rosnąć.....i pachną....choć coś mi się z nosem podziało niedobrego i nie czuję wielu , które mnie w zeszłym sezonie oszałamiały zapachem
Gardener27 23:31, 24 cze 2016

Sylwia róże piękne Liczyłaś ile masz krzaków ?

Jak to możliwe że te naparstnice nie połamane ? Ja musiałem wszystkie włącznie z ostróżkami wyciąć bo nie było co z nich zbierać po nawałnicy z zeszłego tygodnia
sylwia_slomc... 00:19, 25 cze 2016

Przemuś odpowiedź post wyżej
ale przy mojej powierzchni i tak zginęły
To co połamało wycięłam
A, że dużo ich to nie widać , że ubyło

Najładniejsze kadry wrzuciłam w wizytówkę....moje najładniejsze róże też
Zapraszam Kto ma ochotę na więcej
jolanka 09:03, 25 cze 2016

U Ciebie tegoroczne róże juz tak kwitną ? No popędzasz je Zapatrzylam sie na Twoje naparstnice i kupilam wczoraj jedną, kremowo-lososiową
gobasia 11:46, 25 cze 2016

Sylwio ale ten Twój ogród nabiera tempa
Gardener27 14:00, 25 cze 2016

He he he ... faktycznie napisałaś w poście wyżej Tak to jest jak się po nocach na forum siedzi
sylwia_slomc... 23:10, 25 cze 2016

jolanka napisał(a)
U Ciebie tegoroczne róże juz tak kwitną ? No popędzasz je Zapatrzylam sie na Twoje naparstnice i kupilam wczoraj jedną, kremowo-lososiową

Róże tegoroczne sadzone z łysym korzeniem patyki , zawsze mi kwitną w tym samym roku jeśli sadzone wiosną Myślę, że u innych tak samo
Naparstnice najładniej rosną wysiane z nasion , ale na kwiaty trzeba poczekać do następnego sezonuU mnie teraz sterczą kolumny z nasiennikami bo pozwolę się im wysiać, a część zbiorę dla chętnych i do łąkiPotem zetnę pod nasionami i może zdążą powtórzyć kwitnienie