Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 13:05, 11 wrz 2016

altanka też dużo dodała

zamorduję te bażanty- znowu wygrzebały folię
sylwia_slomc... 13:06, 11 wrz 2016

Macie pomysł co dosadzić pod judaszowcem???
gierczusia 20:04, 11 wrz 2016

W kwestii judaszowca niestety nie mam koncepcji, ale tak jakoś..koloru mi tam brak..jakiegoś koloru liści ottttt, tak mi sié nasunęło
Altanka zarąbiiiista a jak zamordujesz jakowegoś bażanta , to przyślij go na pasztet
Buziole
Sylvana 20:29, 11 wrz 2016

Pod judaszowca może brunera Diane's gold, rozświetliłaby trochę, a wiosną ma fajne kwiatuszki.

Altanka zajefajna, bujawka też.....ogród zapełnia się i jest coraz bardziej "Twój".
sylwia_slomc... 21:18, 11 wrz 2016

gierczusia napisał(a)
W kwestii judaszowca niestety nie mam koncepcji, ale tak jakoś..koloru mi tam brak..jakiegoś koloru liści ottttt, tak mi sié nasunęło
Altanka zarąbiiiista a jak zamordujesz jakowegoś bażanta , to przyślij go na pasztet
Buziole

Obok judaszowca na razie.....do czasu remontu całościowego domu w przyszłości....rosną łubiny , floksy, trzy róże, chryzantema,dwa liliowce, wiesiołek i wielka serduszka....teraz wymęczone po remoncie chodnika i mało dekoracyjne , w przyszłości po remoncie dojdzie pod oknem balkon, a pod balkonem róże, ale w tym momencie mnie to drażni, że po usunięciu trawy jest pusto

W tym mordowaniu nie mam wprawy więc trochę będzie trzeba poczekać.....aż sam mi w ręce wleci
Cieszę się, że altanka Ci się spodobała Twoje mebelki ładniutko się prezentują
sylwia_slomc... 21:29, 11 wrz 2016

Sylvana napisał(a)
Pod judaszowca może brunera Diane's gold, rozświetliłaby trochę, a wiosną ma fajne kwiatuszki.

Altanka zajefajna, bujawka też.....ogród zapełnia się i jest coraz bardziej "Twój".

Judaszowiec na wystawie południowej to nie wiem czy brunera dałaby radę, tam mocno przesycha podłoże i temperatury bardzo wysokie
Mam białe brunery ale w cieniu rosną.

Ogród zaczyna mi się podobać
Szczególnie jak patrzę na niego schodząc z góry
Przydomowy też w przyszłości jeszcze mocno się zmieni, na razie dosadzam swoje rośliny do tego co kiedyś wsadziła babcia.....niech już sobie rosną, choć może nie wygląda to super to jednak roślinom własne sąsiedztwo nie przeszkadza, a ja kiedyś będę miała tylko pousuwać to co mi nie potrzebne i będzie gotowe.Babcia ma sentyment do tego co posadziła i ja to rozumiem doskonale....trzeba swoje upodobania dostosować do innych czasami
Sylvana 21:52, 11 wrz 2016

Południowa.... to brunnera nie da rady....może anafalis perłowy - Ty lubisz kwitnące.

"Twój" - miałam na myśli, że nie skopiowany, tylko taki jedyny w swoim rodzaju, rozpoznawalny, charakterystyczny
sylwia_slomc... 22:03, 11 wrz 2016

Sylvana napisał(a)
Południowa.... to brunnera nie da rady....może anafalis perłowy - Ty lubisz kwitnące.

"Twój" - miałam na myśli, że nie skopiowany, tylko taki jedyny w swoim rodzaju, rozpoznawalny, charakterystyczny

Wiem, wiem, ale chciałam , żebyś wiedziała, że jeszcze się zmieni
No popatrz mam anafalisy i nawet nie wiedziałam, że tak się nazywają
sylwia_slomc... 22:08, 11 wrz 2016

Poszłam dzisiaj poodpoczywać i korzystać z efektów pracy. Poleżałam w hamaczku posiedziałam w altance i na każdej z ławeczek i ......znudziło mi się lenistwo wzięłam się za podlewanie w podwórku i przynajmniej te roślinki napojone
sylwia_slomc... 22:14, 11 wrz 2016

Pokazały się zimowity