Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

violka171 19:28, 12 wrz 2016

i widoki z altanki
w górę

wyglada jak wielka pajeczyna
tylko wielkiego pająka brak
sylwia_slomc... 21:32, 12 wrz 2016

Urszulla napisał(a)
Sylwia, zmiany duże. Fajnie że altanka Babci się spodobała, chyba będzie uczęszczanakoniecznie musi być wśród róż
eM pracowity więc odpoczynek mu się należy

Codziennie choć na chwilkę do niej zaglądamy Będą róże i jeszcze inne bylinki
sylwia_slomc... 21:33, 12 wrz 2016

Milka napisał(a)
Faktycznie, zapomniałam z wrażenia napisać, nawet babcia obejrzała i przysiadła no grzybów raczej tych nie jedz

Nie ma obaw sama grzybów żadnych nie zbieram- nie znam się, ale ładne
sylwia_slomc... 21:35, 12 wrz 2016

violka171 napisał(a)

i widoki z altanki
w górę

wyglada jak wielka pajeczyna
tylko wielkiego pająka brak

O widzisz i to jest super myśl muszę się za jakimś fajnym rozejrzeć może gdzieś trafię
violka171 21:45, 12 wrz 2016

ostatnio w sklepie Smyk widziałam gumowe i plastikowe jak ogromna taranula,wielkosci około 20 cm sam brzuch był jak moja dłoń fuuuuuuuuuuuuuuuj ale rzadko są,szybciej na necie chyba znajdziesz
violka171 21:45, 12 wrz 2016

dubelek,przepraszam to ostatnio to było z dwa lata temu przed Hallowen,nie mialam dzialki jeszcze
sylwia_slomc... 22:00, 12 wrz 2016

Dzięki za namiar jak nie znajdę będę kombinować z drzewa
violka171 22:03, 12 wrz 2016

ale tez mozesz sama zrobić
teraz wpadło mi do głowy,pamiętasz tzw.kotki-przyczepiało sie do szpryc w rowerach wiele lat temu,takie pluszowe na drucikach kręconych
z tego mozesz zrobić o tyle fajnie ze robisz wielkość pająka jaką chcesz i jest wytrzymałe na warunki atmosferyczne,prócz zimy chyba
pozdrawiam cieplutko
Katkak 22:04, 12 wrz 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dzięki za namiar jak nie znajdę będę kombinować z drzewa

Nie kombinuj. Ona jest taka wytworna, piękna sama w sobie. Nie potrzebuje żadnych dodatków . No chyba, że (jak już będzie stoliczek) tylko pięknej latarenki żebyście mogli sobie także po zmroku w te oczęta patrzeć .
sylwia_slomc... 22:14, 12 wrz 2016

Dzisiaj się przekonałam, że nie warto sobie brać do serca słów, które otuchy nie dodają
Ojciec mi w zimie powiedział, że nie wie czym się Ci ludzie tak zachwycają .....a dzisiaj miałam sytuację taką, że łazimy po ogrodzie i nagle zatrzymuje się przejeżdżający samochód i wysiadają dwie kobitki jedna dojrzała, a druga to jej synowa.( wyszło z rozmowy)
Pytam się Ema znasz? On , że nie, ja też nie.
Podchodzimy bo Panie przez siatkę zaglądają i okazało się , że bardzo eleganckie Panie są z Austrii - przejeżdżały i zachwyciły się ogrodem, nie liczyły na to , żę będą mogły pospacerować, chciały przez siatkę popatrzeć......dla takich chwil warto działać Oczywiście oprowadziłam po ogrodzie, a ile się komplementów od obcych osób nasłuchałam na temat ogrodu to od najbliższych w życiu nie usłyszę np.młodsza powiedziała, że śluby się tu powinny odbywać, a mnie skrzydła rosły

Ostatnio podobne sytuacje zdarzyły mi się już dwa razy w zeszłym tygodniu - raz odwiedziły ogród po raz pierwszy dwie daleeeekie sąsiadki w wieku mojej mamy - przyszły na spacer pooglądać z wnuczkiem.....skończyło się na tym, że ani ja ani eM nic nie zrobiliśmy bo wszystko szczegółowo trzeba było pokazać i odpowiedzieć na pytania W zamian usłyszeliśmy, że tutaj ludzie powinni przyjeżdżać oglądać bo to strata, żeby tylko dla siebie taki ogród był, że w gazetach powinni pokazać i napisać ( uśmiechałam się pod nosem jak pomyślałam o O... i ile osób widziało)

W sobotę panowie od altanki - młode chłopaki, zachwycali się i pytali skąd taki pomysł i , że rewelka.

To daje powera do dalszych zmagań.....nawet jak się nic nie chce

elaborat a pro po sytuacji w jakiej znalazła się moja imienniczka
Wniosek : " Nie warto się przejmować wszystkim co mówią inni"