Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:21, 12 wrz 2016

No i wyszłam na samochwałę

Na pocieszenie obrazki ze Szmaragdowej, która się dzisiaj pozbyła zachwaszczonego sąsiada
Ktoś inny zaczął uprawiać i chwasty znikły Martwię się tylko, czy jak będą opryski robić nie spalą mi roślin

Katkak 22:21, 12 wrz 2016

Ale wspaniale . W takich chwilach cały trud i serce włożone w ogród odpłacają się po stokroć . Ja doskonale wiem czym się Ci ludzie tak zachwycają. A weź pod uwagę, że nie mają pojęcia od czego zaczynaliście. Ile pracy, potu i serca jest włożony w każdy skraweczek. Sylwia ten pomysł z sesjami ślubnymi jest GE - NIAL - NY . Przyjemne z pożytecznym, bo kaska dodatkowa by wpadła, no i satysfakcja ogromna, że ludziska przychodzą i się zachwycają . Warto przemyśleć .
Katkak 22:24, 12 wrz 2016

Matko, czym Ty karmisz te berberysy?. Nie wyszłaś na samochwałę, tylko chcesz się podzielić z nami w pełni zasłużonymi słowami uznania dla Waszego ogrodu. W końcu po to w nich zapierniczamy żeby się podobały . A jak się podobają to znów powera człowiek łapie. Takie perpetuum mobile .
sylwia_slomc... 22:25, 12 wrz 2016

sylwia_slomc... 22:27, 12 wrz 2016

Katkak napisał(a)
Ale wspaniale . W takich chwilach cały trud i serce włożone w ogród odpłacają się po stokroć . Ja doskonale wiem czym się Ci ludzie tak zachwycają. A weź pod uwagę, że nie mają pojęcia od czego zaczynaliście. Ile pracy, potu i serca jest włożony w każdy skraweczek. Sylwia ten pomysł z sesjami ślubnymi jest GE - NIAL - NY . Przyjemne z pożytecznym, bo kaska dodatkowa by wpadła, no i satysfakcja ogromna, że ludziska przychodzą i się zachwycają . Warto przemyśleć .

Dla takich chwil warto się starać
Pomysł wezmę pod uwagę......już nie jest taki nie realny
sylwia_slomc... 22:30, 12 wrz 2016

Katkak napisał(a)
Matko, czym Ty karmisz te berberysy?. Nie wyszłaś na samochwałę, tylko chcesz się podzielić z nami w pełni zasłużonymi słowami uznania dla Waszego ogrodu. W końcu po to w nich zapierniczamy żeby się podobały . A jak się podobają to znów powera człowiek łapie. Takie perpetuum mobile .

Fajne to perpetum mobile Daje powera jak red bul - choc tego akurat nie próbowałam
Berberyski potraktowane tak samo jak cała reszta ogrodu - wiosną co miesiąc szczypta(jak soli w dwa palce)nawozu , a potem gnojóweczka z pokrzyw
sylwia_slomc... 22:32, 12 wrz 2016

violka171 napisał(a)
ale tez mozesz sama zrobić
teraz wpadło mi do głowy,pamiętasz tzw.kotki-przyczepiało sie do szpryc w rowerach wiele lat temu,takie pluszowe na drucikach kręconych
z tego mozesz zrobić o tyle fajnie ze robisz wielkość pająka jaką chcesz i jest wytrzymałe na warunki atmosferyczne,prócz zimy chyba
pozdrawiam cieplutko

O widzisz odnóża by mogły z tego byćCzarne i kosmate
sylwia_slomc... 22:33, 12 wrz 2016

Katkak napisał(a)

Nie kombinuj. Ona jest taka wytworna, piękna sama w sobie. Nie potrzebuje żadnych dodatków . No chyba, że (jak już będzie stoliczek) tylko pięknej latarenki żebyście mogli sobie także po zmroku w te oczęta patrzeć .

Wiesz , ale pajączka byłoby widać dopiero jak ktoś głowę do góry zadrzeod środka
violka171 22:49, 12 wrz 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dzisiaj się przekonałam, że nie warto sobie brać do serca słów, które otuchy nie dodają
Ojciec mi w zimie powiedział, że nie wie czym się Ci ludzie tak zachwycają .....a dzisiaj miałam sytuację taką, że łazimy po ogrodzie i nagle zatrzymuje się przejeżdżający samochód i wysiadają dwie kobitki jedna dojrzała, a druga to jej synowa.( wyszło z rozmowy)
Pytam się Ema znasz? On , że nie, ja też nie.
Podchodzimy bo Panie przez siatkę zaglądają i okazało się , że bardzo eleganckie Panie są z Austrii - przejeżdżały i zachwyciły się ogrodem, nie liczyły na to , żę będą mogły pospacerować, chciały przez siatkę popatrzeć......dla takich chwil warto działać Oczywiście oprowadziłam po ogrodzie, a ile się komplementów od obcych osób nasłuchałam na temat ogrodu to od najbliższych w życiu nie usłyszę np.młodsza powiedziała, że śluby się tu powinny odbywać, a mnie skrzydła rosły

Ostatnio podobne sytuacje zdarzyły mi się już dwa razy w zeszłym tygodniu - raz odwiedziły ogród po raz pierwszy dwie daleeeekie sąsiadki w wieku mojej mamy - przyszły na spacer pooglądać z wnuczkiem.....skończyło się na tym, że ani ja ani eM nic nie zrobiliśmy bo wszystko szczegółowo trzeba było pokazać i odpowiedzieć na pytania W zamian usłyszeliśmy, że tutaj ludzie powinni przyjeżdżać oglądać bo to strata, żeby tylko dla siebie taki ogród był, że w gazetach powinni pokazać i napisać ( uśmiechałam się pod nosem jak pomyślałam o O... i ile osób widziało)

W sobotę panowie od altanki - młode chłopaki, zachwycali się i pytali skąd taki pomysł i , że rewelka.

To daje powera do dalszych zmagań.....nawet jak się nic nie chce

elaborat a pro po sytuacji w jakiej znalazła się moja imienniczka
Wniosek : " Nie warto się przejmować wszystkim co mówią inni"

Sylwia masz racje w tym i to bardzo wielką!!!!!!!!!!!!
nie miej jednak nic za złe swojemu Tacie-nie widzi Twoimi oczami-tak czasem jest
Sama wiesz jak cieszy każda roślinka nowo posadzona- nowo narodzony liść,każdy kwiat ,każdy szczegół gdy rodzi się nam w głowie dajemy do ogrodu co nadaje szczególny charakter
To jest twoja pasja i swoją pasją dajesz tchnienie życia w swojej przestrzeni i dzielisz ją z nami co jest dla mnie WIELKIM ZASZCZYTEM
violka171 22:57, 12 wrz 2016

Masz bardzo duży potencjał na sesje ślubne,dasz radę fizycznie i chcesz???idz tą drogą!!!!!!!!!!!!
Nie zatrzymuj się