Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 13:35, 13 wrz 2016

Milka napisał(a)
ALe fajnie, że przypadkowe osoby doceniły trud i takie fajne podpowiedzi jeszcze dostałaś, do czego można ogród wykorzystać

Przyjemność z tej wizyty miałam ogromną
sylwia_slomc... 13:44, 13 wrz 2016

abiko napisał(a)
Sylwia czym Ty się przejmujesz..? Najważniejsze, że masz teraz power.. i tego ci zazdroszczę, naprawdę. Sama wiesz jaki masz ogród

Aguś ale wiesz jak jest jak najbliżsi nie doceniają twoich starań

'
Chwalmy dzieci, będą wiedziały, że rodzice są z nich dumni i starały się jeszcze bardziej.
Nawet jak są już dorosłe. Dobre słowo motywuje, a krytyka nie koniecznie.
W każdym razie rozumiem koleżnkę, że przestaje mieć ochotę na cokolwiek
roma2 14:43, 13 wrz 2016

Widziałam , widziałam na bieżąco. Jeszcze na działce u siebie byłam i podglądałam. Altankę wpasowaliście pięknie. Trochę się obawiałam (ale ja mam kłopot z wyobraźnią ogrodową) jak będzie wyglądać. Ale jest świetnie.
Pamiętasz, jak dziwiłaś się, gdy miałam radochę z "oględzin" mojej działki przez starszego pana? Przecież wszyscy Ci piszemy, że u Ciebie coraz piękniej, a Ty czekasz na "obcych"? Tak to czasem działa!
Nie wiem kogo spotkała taka krytyka, że ma dość. Ale ja już za stara jestem, by przejmować się krytyką. Choć źle napisałam. Krytyką się przejmę i przemyślę. Krytykanctwo natomiast ma w d...e.
Dzieci (26;32,33 lata) , wiedzą, że zawsze jestem. Niezależnie od krytyki. Trzeba być. Tylko tyle, a czasem aż tyle. Buziaczki.
sylwia_slomc... 16:31, 13 wrz 2016

Romeczko aż mi się ciśnie na usta, choć to nietakt ogromny w jakim wieku miałaś pierwsze dziecię bo na zdjęciu jak Cię widziałam to za chiny nie uwierzę, że możesz mieć dzieci w tym wieku.
Córy chyba po tobie to mają bo też młodziutkie dziewuszki na fotkach, a ty mówisz , żę już takiieeeee dorosłe.
Zdradź sekret młodości!!!!!
A na poważnie to krytyka jest dobra jeśli coś wnosi, ale zła jak gnębi człowieka na codzień
Ludzie są różni i różnie dzieci wychowują- sama jestem wymagająca wobec chłopców i wiem, że często, każę coś poprawiać, jak są niedokładni, ale jak mi się coś w Ich zachowaniu, charakterze i działaniach podoba to chwalę- takie wskazywanie właściwej drogi i docenienie jest potrzebne.
Wiem co mówię, bo wiecznie byłam krytykowana i wiem jak to rzutuje na dorosłe życie i jak bardzo jako dziecko oczekiwałam aprobaty.....to w człowieku zostaje i podcina skrzydła Dorosłym też
roma2 17:21, 13 wrz 2016

W bardzo młodym (19-ka) wieku. Ale wiesz, teraz z perspektywy wielu lat patrzę wstecz i ze zdumieniem odkrywam jaka byłam wtedy cierpliwa i (mimo młodego wieku) mądra. Brzmi to na przechwałki, ale tak było. Chyba się udało, bo dziewczyny, mądre, samodzielne, mają swoje pasje i są ze mna blisko. Nigdy nie szczędziłam im pochwał, gdy zasłużyły. Ale opiernicz, też nie jeden raz dostały, gdy na opiernicz zasłużyły. Takie wychowanie "zimne" jak piszesz, to nie wiem, czy kiedyś takie było? Bo i ja takie miałam i mój mąż. Teraz moi Rodzice, szczególnie Tato mówi mi takie słowa, że ryczę ze wzruszenia za każdym razem.

Edit: poprawiłam literówkę
07_Rene 19:53, 13 wrz 2016

Sylwia, zaglądam czasem ale nie mam czasu coś mądrego napisać
Rewelacyjną altankę masz!Pięknieje u Ciebie z miesiąca na miesiąc Macham.
sylwia_slomc... 21:37, 13 wrz 2016

roma2 napisał(a)
W bardzo młodym (19-ka) wieku. Ale wiesz, teraz z perspektywy wielu lat patrzę wstecz i ze zdumieniem odkrywam jaka byłam wtedy cierpliwa i (mimo młodego wieku) mądra. Brzmi to na przechwałki, ale tak było. Chyba się udało, bo dziewczyny, mądre, samodzielne, mają swoje pasje i są ze mna blisko. Nigdy nie szczędziłam im pochwał, gdy zasłużyły. Ale opiernicz, też nie jeden raz dostały, gdy na opiernicz zasłużyły. Takie wychowanie "zimne" jak piszesz, to nie wiem, czy kiedyś takie było? Bo i ja takie miałam i mój mąż. Teraz moi Rodzice, szczególnie Tato mówi mi takie słowa, że ryczę ze wzruszenia za każdym razem.

Edit: poprawiłam literówkę

Może i na moich przyjdzie kiedyś taka refleksja
Młody wiek nie wyklucza odpowiedzialnego rodzicielstwa
ale nadal mi ciężko uwierzyć w Twój wiek szczęściaro
sylwia_slomc... 21:43, 13 wrz 2016

07_Rene napisał(a)
Sylwia, zaglądam czasem ale nie mam czasu coś mądrego napisać
Rewelacyjną altankę masz!Pięknieje u Ciebie z miesiąca na miesiąc Macham.

O jak mi miło Reniu, że zajrzałaś
Poczekaj jestem pewna, że roślinki u Ciebie nie przenoszone w tym sezonie pewnie też mocno zmężniały
Czekam na twoje pomysły ogrodowe, ciekawa jestem co postanowiłaś w sprawie piwniczki
violka171 21:46, 13 wrz 2016

marzyłam by w wieku 19 lat urodzić córke
niestety musiałam na nią bardzo długo czekac,dziś bym miała odchowane krasnalki a i możliwe że zostałabym Babcią,ale los tak chciał ze jestem starsza mamą młodziutkich córeczek
Oby siły zdrowie i cierpliwość dopisała,a reszta?a reszta sama przyjdzie
sylwia_slomc... 21:53, 13 wrz 2016

violka171 napisał(a)
marzyłam by w wieku 19 lat urodzić córke
niestety musiałam na nią bardzo długo czekac,dziś bym miała odchowane krasnalki a i możliwe że zostałabym Babcią,ale los tak chciał ze jestem starsza mamą młodziutkich córeczek
Oby siły zdrowie i cierpliwość dopisała,a reszta?a reszta sama przyjdzie

Viola ty energią tryskasz przecież, a Krasnalki już nie maniunie, czas szybko leci i ani się obejrzysz jak będziesz wnuki bawić