Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Anusia 21:35, 30 wrz 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

już go widać.......oczyma wyobraźni

A takie ścieżki uwielbiam. Pracusie, fantastycznie tworzycie swoje miejsce. Jesień cudowna w szmaragdowym.
sylwia_slomc... 21:37, 30 wrz 2016

Anusia napisał(a)

A takie ścieżki uwielbiam. Pracusie, fantastycznie tworzycie swoje miejsce. Jesień cudowna w szmaragdowym.

Dzięki Anusiu, staram się stworzyć coś oryginalnego
06:58, 01 paź 2016
nie doczytałam...kiedy obsadzasz skrzynie?

PS. moje skrzynie będą miały rozłożone linie kroplujące z podpięciem do weża ...dopnę węża i będzie się nawadniać samo ...taki system nawadniania w wersji mocno potanionej liczę że się sprawdzi i oszczedzi mi to czas i kregosłup
sylwia_slomc... 08:29, 01 paź 2016

eee_taam napisał(a)
nie doczytałam...kiedy obsadzasz skrzynie?

PS. moje skrzynie będą miały rozłożone linie kroplujące z podpięciem do weża ...dopnę węża i będzie się nawadniać samo ...taki system nawadniania w wersji mocno potanionej liczę że się sprawdzi i oszczedzi mi to czas i kregosłup

Może coś zacznę jeszcze w tym sezonie, ale kończyć na bank będę w przyszłym.
Moje donice są o wiele większe od Twoich no i nie będzie w nich warzyw za to będzie wyścielone więc liczę na rzadsze podlewanie.....ściany też mają dużo grubsze to się tak nagrzewać bardzo nie powinny, wszystko wyjdzie w praniu
Marga 11:35, 01 paź 2016

Cudną masz jesień w ogrodzie! Donice też widziałam i tak się zastanawiam skąd Wy czerpiecie te wszystkie niesamowite pomysły? Sylwio, masz bardzo wyjątkowy i niepowtarzalny ogród Uwielbiam do Ciebie zaglądać
12:50, 01 paź 2016
zrobiłam własnie w opcji bez kminku
http://www.ekoquchnia.pl/2013/05/socca-czyli-nalesniki-z-maki-z-ciecierzycy/
pomyślałam o tobie bo ty bezglutenowo gotujesz to spróbuj ...maja specyficzny smak taki orzechowo-grochowy ale na słodko z dżemem lub miodem sa dobre

na wytrawnie pewnie by były lepsze ....nalesniki wytrawne robie takie :
pasta do smarowania
- kapusta kiszona (objetosciowo tyle co awokado a jak jest mało kwasna to 2x tyle daje )
-koper
- awokado
- piperz
wszystko miksuje na paste i smaruje naleśniki nie za grubo

a potem na to świeze warzywa ( pomidor ogórek czy papryka z groszkiem kukurydza moze byc z fasola, cebula czosnek co tam masz taki mix warzyw) do tego salata albo szpinak i zawijam.

Milka 13:07, 01 paź 2016

Chmurki cudne, bo i pogoda dopisuje
bdan 13:21, 01 paź 2016

Sylwia niesamowicie pracowici jestescie, szczerze podziwiam. Ścieżka super wyszła.
violka171 19:27, 01 paź 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
dzisiaj zaobserwowaliśmy pierwszy raz w życiu moimi eMa - Tęcza na kawałku chmury
i krzyż na niebie ze smug po samolotach
niesamowite niebo nad Szmaragdową dzisiaj było

i chyba niebo najlepiej focę

w tym widoku się zapatrzyłam - piasek pustyni na błękicie

Wow ,kawałek tęczy niesamowity w połączeniu z resztą
sylwia_slomc... 20:30, 01 paź 2016

Marga napisał(a)
Cudną masz jesień w ogrodzie! Donice też widziałam i tak się zastanawiam skąd Wy czerpiecie te wszystkie niesamowite pomysły? Sylwio, masz bardzo wyjątkowy i niepowtarzalny ogród Uwielbiam do Ciebie zaglądać

Nawet nie wiesz jak mi miło i ile radości sprawia mi gdy Ktoś zagląda i zostawia ślad, że był
Cieszę się, że nasza ciężka praca przynosi efekty i daje Komuś oprócz nas zadowolenie