Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

margaretka3 13:28, 14 sie 2015

Sylwio, przyszłam co Ciebie, żeby Ani nie zaśmiecać: jest taki wątek https://www.ogrodowisko.pl/watek/4644-z-maja
Tam znajdziesz listę ogrodów z Ogrodowiska, które były u Mai.
iwka 13:30, 14 sie 2015

rozchodnik sliczny, no i jeżówy jakie dorodne
sylwia_slomc... 13:58, 14 sie 2015

Gosia śliczne dzięki.

Iwonko jeżówek dopiero dokupiłam w tym roku wiec podziwiać będziemy za rok.
MirellaB 14:22, 14 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Mirellka trochę też ale sadzę je tak by nie było bardzo widać

Na jesień po ścięciu spryskaj to co z nich zostało i ziemię wokół miedzianem. Wczesną wiosną też miedzianem z dodatkiem promanalu - powinno pomóc. Tak mi radziła Pani w ogrodniczej. Mam pierwszy sezon floksy i spróbuję tak zrobić
Milka 15:27, 14 sie 2015

Sylwia i jak padało, czy już na całego nas wysuszy???
sylwia_slomc... 16:08, 14 sie 2015

Mirella dzięki jeśli nie zapomnę to miedzian mam bo pryskam nim brzoskwinie i morelę

Irenko no tyle razy już chmurki na niebie dawały mi nadzieję, a potem przepadały z kretesem w innych miejscowościach, że jak teraz jakąś widzę to tą nadzieję odganiam z całych sił i łapię za konewkę Sucho jak pieprz, a najgorsze jest to , że nawet lejąc przydomowy wężem do woli bo woda ze studni, za darmo prawie to rano nie ma śladu, że coś w ogóle było polane, nawet jak rozgrzebałam ziemię głębiej nie było śladu wilgoci ..... ziemia tak nagrzana, że wszystko co wyleję od razu paruje to co tu mówić o jakimś laniu konewką na dużym ogrodzie? Jak rośliny nawet nie poczuję, że coś dostały.
Podlewam co drugi dzień w przydomowym i codziennie buksiki i nową bylinówkę, żeby się chociaż to przyjęło...

Wnioskuję z Twojej wypowiedzi, że też nie miałaś jeszcze deszczu?
chojna 16:25, 14 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ola , a próbowałaś zadzwonić do niego spytać? Może mu aukcja wygasła i zapomniał- no chyba, że sprzedał już wszystkie

Nie, nie próbowałam. Na razie mam ogrodowe urwanie głowy. Kończymy dziś robić nawadnianie i mam poligon na trawniku.
sylwia_slomc... 22:16, 14 sie 2015

Ola Ale super, że będziesz miała nawadnianie, odpadnie Ci podlewanie przy takich upałach. Mnie pochłania ono baaaardzo dużo czasu.
sylwia_slomc... 22:37, 14 sie 2015

Przyjechała mi dzisiaj świeżutka dostawa trocin na dalszą część rabaty
Czterdzieści worów 60 i 120 l, jak się upały skończą będzie można zabrać się za jej dokończenie ale ponieważ moje chłopaki do niedzieli niedostępne to tachałam te wory z drogi na podwórze sama, a potem jeszcze było podlewanie przydomowego i teraz mi nogi wchodzą tam gdzie król piechotą....
Psiamama 23:04, 14 sie 2015

Sylwia dawno mnie u Ciebie nie było a tu takie zmiany. Jakie ładne zdjęcia robisz Teraz dopiero naprawdę widać jak jest pięknie u Ciebie