Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 18:19, 02 lis 2016

eee_taam napisał(a)

dubluje

Dzięki
sylwia_slomc... 18:23, 02 lis 2016

Sylvana napisał(a)
Sylwuś....rzeczka piękna będzie bo już to widać, ale...........nie gniewaj się kochana....ale odpuść trochę eM bo się wykończy biedak....jeszcze zdążycie....nie ma co się tak spieszyć.....większość roślin posadzona i to najważniejsze, że już rosną....resztę można sobie powoli dłubać.....zamęczycie się....odpocznijcie trochę i popatrzcie co już macie....jak dużo już zrobiliście.....nikt na O. tyle nie zdziałał w jeden sezon....jest pięknie a Wy tak zasuwacie, że nie nadążacie się tym cieszyć.....sorry za te słowa, ale już samym patrzeniem można się zmęczyć....spójrz na swoje dzieło nie tylko przez obiektyw na szybko, ale tak na spokojnie, bo jest co oglądać......pozdrawiam gorąco całą Waszą rodzinę

Sylwuś dzięki bardzo Idzie zima to jak śnieg spadnie zwolnimy A ta robota jak są efekty to daje mega satysfakcję
Odpoczywamy w niedziele, a teraz to i w tygodniu bo jak wracamy z pracy to już ciemno i tak zostanie do wiosny Będzie czas się zregenerować, a soboty dla ogrodu i domu na maxa muszą być bo na razie jeszcze siły są , ale z roku na rok ich ubywa i inaczej już nie będzie
sylwia_slomc... 18:25, 02 lis 2016

Katkak napisał(a)

Kochana i nie masz racji , Oni zasuwają jak mróweczki i cieszą się tym przeogromnie. Wiem co mówię bo rozmawiałam w tym tygodniu z obojgiem . Wojtuś sam stwierdził, że nie potrafi siedzieć bezczynnie i Sylwia szczęściara wcale Go nie musi gonić do roboty . A nawet dalsza część strumienia żeby robić już teraz była inicjatywą Wojtka . Oboje są niesamowici i rację masz w zupełności, że nikt na O tyle pracy i czasu w ogród nie wkłada .

Buziole Kochana
Nikt tyle czasu nie wkłada bo nie musi Większość ma mniejsze powierzchnie, a Ci co mają takie lub większe to już dawno doczekali się pięknych ogrodów i teraz tylko dbać i podziwiać
sylwia_slomc... 18:27, 02 lis 2016

Sylvana napisał(a)
Bez dwóch zdań znasz ich lepiej.....ale ja nie ze złośliwości to napisałam, ale z troski ....bo człowiek to nie maszyna....w końcu zaczynają boleć plecy, ręce i itd.....odpoczynek im się należy, bo i tak już zrobili 300% normy.

Już 300%? Kiedy to minęło???
sylwia_slomc... 18:28, 02 lis 2016

Katkak napisał(a)

O złośliwość nawet do głowy by mi nie przyszło Cię posądzać, wiem że to ze szczerego serca. Ale TAKIE Typy, nic im nie poradzisz .

Nooo ten typ tak ma
sylwia_slomc... 18:31, 02 lis 2016

Rumianka napisał(a)
Ja już od wiosny tak łapię się za głowę, co ONI wyprawiają w takim zawrotnym tempie...!!!

Zbiorowa odpowiedź:

A właścicielka powie, że w sobotę eM idzie do pracy i ze strumieniem- jeszcze dolnym biegiem powalczę z chłopcami sama.....jak kamień dojedzie i śnieg nie zasypie A jak zasypie powalczę z odśnieżaniem, a jeszcze z liści się nie odkopałam
sylwia_slomc... 18:34, 02 lis 2016

Mala_Mi napisał(a)

jak zwykle nie doczytam wszystkiego.. zaintrygowały mnie te bale.. co tam będzie??

Aniu to jest taka trzy poziomowa ogromna donica własnego pomysłu i wykonania , a będą zimozielone i cebulowe....na razie jest troszkę wsadzone.
Docelowo marzy mi się elewacja domu po bokach w drewnie, drewniane okiennice i balustrady przy schodkach i wymarzonym tarasie.....czyli totalna metamorfoza domu, ale.......to jeszcze bardzo odległe dzieje niestety
Docelowo dużo będzie drzewa
sylwia_slomc... 18:36, 02 lis 2016

Sebek napisał(a)
Ale Wy zasuwacie... Mi by już się nie chcialo w takiej zimnicy - choć kiedyś też u siebe też tak zasuwałem, po prostu rozleniwiłem się po latach

Sebuś młokosie ....po jakich latach??? Lenia trzeba pogonić i za robotę się brać, tylko, że Ty już masz beautiful to nie musisz
sylwia_slomc... 19:43, 02 lis 2016

Wspominkowo Szmaragdowa zeszły rok

kasiek 20:15, 02 lis 2016

Ach wspomnienia, a najfajniej jak się je na żywe oczy widziało
Tempo jest ale w sumie ja sie nie dziwie - w koncu w jeden sezon oczko kopałam i japońca stworzyłam... hm i to właśnie w pierwszym roku na O. Mam wrażenie że wtedy największy ma się power bo inspiracji jest cały ogrom. A później hmmmm, nie przypominam sobie kiedy sie obijałam - jak to mówią - ten typ tak ma