Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 20:52, 22 gru 2016

Dorota123 napisał(a)
Twój wątek pędzi jak torpeda, trudno nadążyć. Zdrówka życzę bo bez niego ani rusz, Wiem coś o tym, właśnie dochodzę do siebie po operacji. Piękną rzeźbę widziałam, misa też przypadła mi do gustu, ale najbardziej spodobali mi się chłopcy uwijający się w kuchni. Pozdrawiam przedświątecznie.

Dorotko to co najważniejsze w wizytówce w skrócie jest Nie mam czasu po sąsiadkach poplotkować to choć na forum łapię kontakt z ludźmi, ja u innych też nie nadążamDzisiaj mi nasz malutki 3,5 letni sąsiad przyszedł życzenia złożyć i kolędę zaśpiewać....przypomniało mi się jak moi byli mali.....
a teraz muszą chorej matce pomóc w kuchni jak chcą mieć fest święta
renatamama3 21:03, 22 gru 2016

Też dzisiaj zadbałam o jedzonko dla ptaszków ,słonecznik ,rodzynki i orzechy zatopiłam w smalczyku ,już wisi ,jeszcze widzę że ptaszki sobie radzą podjadają jabłka u sąsiada w sadzie ,ale tłuszczyk też im potrzebny .
Ja dzisiaj prawie nic nie zrobiłam ,ogarnęłam ciut dom ,obiad i zrobiłam stroik dla trenera synów ,i wigilia w ich klubie .
Świerczki niech rosną i cieszą oczy .
sylwia_slomc... 21:26, 22 gru 2016

Miałaś bardzo zajęty dzieńJa jeszcze ostatnie ciasto piekę z tych pieczonych bo jutro jeszcze masy i ciasta na zimno( z lodówki)A za chwilkę kiełbasa do piekarnika poleci bo odmrażam wiejską i odpiekę ją jeszcze, ale będą zapachy jak się to wymiesza w powietrzu z ciastami
renatamama3 21:44, 22 gru 2016

Ciast ,jeszcze nie piekę ,jedynie pierniczki i maślane ciasteczka ,jutro makowce zwijane i może sernik ,fajny przepis wypatrzyłam ,może spróbuję ,w sobotę krówkę .
Katkak 21:47, 22 gru 2016

Sylwuś fajnie wyglądają i wcale nie małe . Uważaj na siebie, kuruj się. Chłopcy są w dechę .
sylwia_slomc... 21:58, 22 gru 2016

W sobotę u mnie to już tylko sałatka do zrobienia musi być i pozakładać narzuty, obrusy i serwetki, no i dywany po trzepaniu rozwinąć. Reszta czasu potrzebna na przygotowaniu dań wigilijnych ( muszę część podwójnie gotować bo chłopakom osobno )
sylwia_slomc... 22:01, 22 gru 2016

Katkak napisał(a)
Sylwuś fajnie wyglądają i wcale nie małe . Uważaj na siebie, kuruj się. Chłopcy są w dechę .

Skusiłam się na nie bo od razu je widać, a zimą mi tam na górze brakuje zielonego jeszcze. Wymyśliłam też, że między drzewami pod siatką dosadzę krzewów różnych mn. tawuły wczesną i grefsheim, forsycję, derenia, krzewuszkę
zyskam kolor wiosną i wypełnię między nimi luki
jolanka 23:15, 22 gru 2016

Sylwia, zazdroszczę, że u Ciebie juz wszystko prawie zrobione na Święta Całuski świąteczne
sylwia_slomc... 00:48, 23 gru 2016

Jolciu, a gdzie tam Dopiero ledwie dzisiaj zaczęłam, do końca daleko.........
06:16, 23 gru 2016
a robisz chłopakom bezglutenowe pierogi czy uszka? jakie ciasto?

robiłam próbę z takim ciastem http://hpba.pl/wigilijne-bezglutenowe-pierogi-grzybami/ mocno gumowe wychodzą .....beznadziejne mi wyszły

i takie ciasto tez próbowałam http://hpba.pl/bezglutenowe-pierogi-nadzieniem-buraka-daktyli-cos-dla-malych-duzych-dzieci-swieta/ ale o się beznadziejnie lepi ...można powiedzieć ze trzeba się namęczyć bardzo.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies