Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Mirka 20:34, 18 lut 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

A kilka wcisnę do doniczki to sobie poobserwuję, i tak mi się te patyki z dwóch odmian wymieszały
Sylwia najlepsza metoda prób i błędów ☺Zaobserwujesz co ci lepiej wychodzi ja przynajmniej tak robię ☺Fajne fotki ci teraz wychodzą ☺
kasiek 20:35, 18 lut 2017

O szlag ile Ty masz wody... Ale bądźmy dobrej myśli, ciepełko idzie i ziemia pochłonie wodę... U mnie juz tylko pokrywa na oczku lodowa została choć ziemia zmarznięta na kość. Ja już od zeszłego tygodnia wszystko ciełam....Głowa do góry, będzie dobrze
sylwia_slomc... 20:38, 18 lut 2017

Mirka napisał(a)
Sylwia najlepsza metoda prób i błędów ☺Zaobserwujesz co ci lepiej wychodzi ja przynajmniej tak robię ☺Fajne fotki ci teraz wychodzą ☺

Lepiej się na cudzych błędach uczyć i korzystać ze sprawdzonych metod, ale to prawda nie wszystko jest dla każdego mnie nie wychodzi wysiew w pojemniki , za to raczej sprawdza się sianie wprost w grunt
sylwia_slomc... 20:40, 18 lut 2017

kasiek napisał(a)
O szlag ile Ty masz wody... Ale bądźmy dobrej myśli, ciepełko idzie i ziemia pochłonie wodę... U mnie juz tylko pokrywa na oczku lodowa została choć ziemia zmarznięta na kość. Ja już od zeszłego tygodnia wszystko ciełam....Głowa do góry, będzie dobrze

Jak nie zgnije to wyżyje najbardziej się teraz martwię o brzoskwinię, morelę i świerki stoją w wodzie po kostki
mira 20:41, 18 lut 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dzięki Agatko i Pawle to do doniczki idą Kasiu nie mogę z odkładu bo to patyki z przycinki

Teraz jest bardzo dobry czas żeby pobierać patyki do rozmnażania. Tylko musisz włozyć dołem do ziemi czyli przy cięciu trzeba sobie zaznaczyć banalne ale ważne - patyk powinien być długości i grubości ołówka.

pozdrawiam
sylwia_slomc... 20:44, 18 lut 2017

ucierpiały od mrozu bukszpaniki kolorowe

a ciemierniki tak wyglądają

jeśli tak mają wyglądać te w donicy to chyba dam je w najniższy poziom bo z okna zimą widok kiepski na coś takiego
ale może jakiś kwiateczek będzie
Sylvana 20:48, 18 lut 2017

Jestem u Ciebie na bieżąco, ale się nie odzywam. U mnie też wszystko pływa, woda nie wsiąka bo ziemia jak kamień...mam nadzieję, że nie zgnije mi wszystko, bo ma lać cały tydzień.

U Ciebie już jest lepiej bo śniegu nie ma - ja mam jeszcze całe mnóstwo - poza tym z górki spływa i tam gdzie wyżej jest bardziej sucho, a tam gdzie niżej to zacisznie i ziemia szybciej rozmarza i wchłonie.

Będzie dobrze

Ps. Carex bronzita się nie tnie tylko wyczesuje...ale może ktoś mądrzejszy potwierdzi.
Ciemierniki u mnie zawsze tak po zimie wyglądają, ale za to szybko kwitną i się cieszę. Nie wycinaj starych liści za wcześnie - tak jak ja rok temu - bo zachorują na zgorzel zgnilakową - liście wytnij dopiero jak się nowe pojawią.

Ściskam po nieobecności
sylwia_slomc... 20:51, 18 lut 2017

mira napisał(a)

Teraz jest bardzo dobry czas żeby pobierać patyki do rozmnażania. Tylko musisz włozyć dołem do ziemi czyli przy cięciu trzeba sobie zaznaczyć banalne ale ważne - patyk powinien być długości i grubości ołówka.

pozdrawiam

Dzięki
Katkak 20:52, 18 lut 2017

Potwierdzam, Carexu Bronzity się nie ścina
sylwia_slomc... 20:54, 18 lut 2017

Sylvana napisał(a)
Jestem u Ciebie na bieżąco, ale się nie odzywam. U mnie też wszystko pływa, woda nie wsiąka bo ziemia jak kamień...mam nadzieję, że nie zgnije mi wszystko, bo ma lać cały tydzień.

U Ciebie już jest lepiej bo śniegu nie ma - ja mam jeszcze całe mnóstwo - poza tym z górki spływa i tam gdzie wyżej jest bardziej sucho, a tam gdzie niżej to zacisznie i ziemia szybciej rozmarza i wchłonie.

Będzie dobrze

Ps. Carex bronzita się nie tnie tylko wyczesuje...ale może ktoś mądrzejszy potwierdzi.
Ciemierniki u mnie zawsze tak po zimie wyglądają, ale za to szybko kwitną i się cieszę. Nie wycinaj starych liści za wcześnie - tak jak ja rok temu - bo zachorują na zgorzel zgnilakową - liście wytnij dopiero jak się nowe pojawią.

Ściskam po nieobecności

Cieszę się że dajesz znak życia Kurcze to się pospieszyłam bo ciachnęłam i ten brązowy i te zieloneNa szczęście nie tak krótko jak rozplenice.