Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

anka_ 17:34, 22 lut 2017

Super zaplanowałaś warzywnik Sylwio, szkoda że mój kiszkowaty. A twój jakich jest rozmiarów tak w przybliżeniu?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sylwia_slomc... 18:04, 22 lut 2017

Katkak napisał(a)
Ale faje zmiany w warzywniku będą . Czyli jednak spodobał Ci się pomysł z tym, żeby na środku było coś, a ścieżki prowadziły właśnie do środka. Pomysł z domkiem dla owadów super .

Jak się ma taką pomysłową bratnią duszę no to jak nie skorzystać ścieżki na razie będą deptane, aż nie wymyślę czegoś lepszego i praktycznego
sylwia_slomc... 18:07, 22 lut 2017

anka_ napisał(a)
Super zaplanowałaś warzywnik Sylwio, szkoda że mój kiszkowaty. A twój jakich jest rozmiarów tak w przybliżeniu?

Nie mierzyłam, ale jak wrócę do domu eMa spytam, może wie
jolanka 18:53, 22 lut 2017

Szkoda, że nie mam tyle miejsca na warzywnik Będą chyba tylko 4 skrzynie. A Twoje plany są super. Jak ja lubię takie ze ścieżkami
Rumianka 19:28, 22 lut 2017

Pokłady pomysłów masz niewyczerpalne...Warzywnik, jak dzieło sztuki...więc warzywa też będą wyjątkowe...
sylwia_slomc... 20:12, 22 lut 2017

anka_ napisał(a)

Aniu boki mają po ok 13-14 metrówz tym , że nie są równe bo jest bardziej prostokątem niż kwadratem
sylwia_slomc... 20:14, 22 lut 2017

jolanka napisał(a)
Szkoda, że nie mam tyle miejsca na warzywnik Będą chyba tylko 4 skrzynie. A Twoje plany są super. Jak ja lubię takie ze ścieżkami

Mnie się w skrzyniach podobają , ale nie mam czasu na ciągłe podlewanie
No i trzeba by łopatować dwa razy w roku , a tak to gryzareczka pięknie ziemię spulchni
anka_ 20:16, 22 lut 2017

Dzięki Sylwuś, dałaś do myślenia. Muszę pomierzyć dokładnie swój i jakoś go 'ogarnąć'. Twój pomysł z domkiem dla owadów jest superaśny. A czy taki domek to musi stać usytuowany w jakąś konkretną stronę świata czy to beż znaczenia?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sylwia_slomc... 20:18, 22 lut 2017

Rumianka napisał(a)
Pokłady pomysłów masz niewyczerpalne...Warzywnik, jak dzieło sztuki...więc warzywa też będą wyjątkowe...

O matko , ale podsumowanie Musi mi się warzywnik podobać, żebym miała powód uprawiać warzywa i o niego dbać. W rejonie warzywnym mieszkam i na ich brak nie narzekam, jako krajobraz już mi obrzydły, dlatego staram się żeby był ładny.....no i mam warzywa bez chemii
sylwia_slomc... 20:21, 22 lut 2017

anka_ napisał(a)
Dzięki Sylwuś, dałaś do myślenia. Muszę pomierzyć dokładnie swój i jakoś go 'ogarnąć'. Twój pomysł z domkiem dla owadów jest superaśny. A czy taki domek to musi stać usytuowany w jakąś konkretną stronę świata czy to beż znaczenia?

Myślę nad tym , żeby był dwustronny, a owady same wybiorą czy wolą od południa czy od północy, bo tak myślę go ustawić, z zachodu zawsze wieje i leje to nie miałoby sensu