Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 21:34, 24 mar 2017

violka171 napisał(a)

mimo nerwów ,kochamy się ,tzn ja je kocham bardzo a czy one też bardzo okaże się w przyszłości

W przyszłości to Cię czeka bunt nastolatek wiem coś o tym tylko w męskim wydaniu
sylwia_slomc... 21:36, 24 mar 2017

Monia81 napisał(a)
piękne rabaty, naparstnice to są?

Dokładnie rosną u mnie w pełnym słońcu wyższe ode mnie , na glinie w piasku i trocinach gdzie tylko padnie nasionko
Nasadziłam i nasiałam w tamtym roku też w łące więc z czasem będę miała łan naparstnic
violka171 21:37, 24 mar 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Naparstnice daj adres na priv to też Ci wyślę przy okazji pakowania dla znajomej moich iryskówOdwdzięczę się za tulipanki

Zakupię nasionka i zobaczymy czy mi będą rosły na mojej patelni
A za tulipanki odwdzięczysz mi się obrazkami i będę szczęśliwa jak Ci zakwitną
sylwia_slomc... 21:39, 24 mar 2017

violka171 napisał(a)

Zakupię nasionka i zobaczymy czy mi będą rosły na mojej patelni
A za tulipanki odwdzięczysz mi się obrazkami i będę szczęśliwa jak Ci zakwitną

Nie kupuj bo i tak zakwitłyby dopiero za rok, a z moich będziesz już miała w tym roku kolorek Mam sporo siewekU mnie rosną właśnie na patelni
violka171 21:43, 24 mar 2017

W przyszłości to Cię czeka bunt nastolatek wiem coś o tym tylko w męskim wydaniu

wiesz że juz sie boję ,naprawdę
maja tak odmienne charaktery ,ja byłam spokojniejsza jako dziecko,powiem tak może troszkę byłam zgłuszona przez mamę i jakoś bunt nastolatki łagodniej przeszedł chodz dałam w kość ale z konkretnych powodów,inaczej chowam Krasnalki i jak to wybuchnie to katastrofa chyba będzie III wojna światowa
sylwia_slomc... 21:47, 24 mar 2017

violka171 napisał(a)

wiesz że juz sie boję ,naprawdę
maja tak odmienne charaktery ,ja byłam spokojniejsza jako dziecko,powiem tak może troszkę byłam zgłuszona przez mamę i jakoś bunt nastolatki łagodniej przeszedł chodz dałam w kość ale z konkretnych powodów,inaczej chowam Krasnalki i jak to wybuchnie to katastrofa chyba będzie III wojna światowa

Raczej przygotuj się też na IV, V i VI.....na szczęście ponoć się z tego wyrasta a na razie łap czas za nogi trzymaj i nie puszczaj póki nie wyciśniesz z niego ostatniej kropli krwi
violka171 21:47, 24 mar 2017

Nie kupuj bo i tak zakwitłyby dopiero za rok, a z moich będziesz już miała w tym roku kolorek Mam sporo siewekU mnie rosną właśnie na patelni

Wstrzymaj się Sylwuś ,muszę zaplanować sobie,jak coś to dam znak że chce,ja juz tak ostatnio zwariowanie robie w ogrodzie,że sama sobie sie dziwię po jakims czasie po kiego groma w to miejsce wsadziłam tą roślinę,kwiaty u mnie nie maja zadnego ładu i składu
violka171 21:56, 24 mar 2017

Raczej przygotuj się też na IV, V i VI.....na szczęście ponoć się z tego wyrasta a na razie łap czas za nogi trzymaj i nie puszczaj póki nie wyciśniesz z niego ostatniej kropli krwi

oby na III się skończyło,zawsze myślałam że dziewczynki są tak bardziej rodzinne
nie wiem może taki obraz z dzieciństwa gdzies tam się głeboko zakorzenił....
no oby było ok,zycie tak krótkie jest
sylwia_slomc... 22:03, 24 mar 2017

violka171 napisał(a)

Wstrzymaj się Sylwuś ,muszę zaplanować sobie,jak coś to dam znak że chce,ja juz tak ostatnio zwariowanie robie w ogrodzie,że sama sobie sie dziwię po jakims czasie po kiego groma w to miejsce wsadziłam tą roślinę,kwiaty u mnie nie maja zadnego ładu i składu

Jak coś to wiesz gdzie wołać
sylwia_slomc... 22:04, 24 mar 2017

violka171 napisał(a)

oby na III się skończyło,zawsze myślałam że dziewczynki są tak bardziej rodzinne
nie wiem może taki obraz z dzieciństwa gdzies tam się głeboko zakorzenił....
no oby było ok,zycie tak krótkie jest

Ja miałam bardzo burzliwe dorastanie