Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 13:04, 23 kwi 2017

gosika67 napisał(a)
Ten tulipan z tymi nakrapianymi liśćmi jaki ma swój urok, nie widziałam takich a u Ciebie jakżeby inaczej jest.
U mnie floksiki w takiej samej kondycji, też już mają pączki, ja mam 3 kolorki.

Te tulipany mają cudne kwiaty, mnie zachwycają, a kupione jako nn, chętnie bym ich dokupiła, a nie ma jak.
07_Rene 13:05, 23 kwi 2017

Bardzo fajnie wymyśliłaś rabatę oczkową... z tym wzniesieniem. Pomocników trzech to i robota śmiga do przodu, tym bardziej, że pracowici wszyscy jesteście.

Ale Ci te brzózki purpurowe strasznie śmigneły w górę.
U mnie też dziś łeb urywa, słońce z deszczem na zmianę.

I jeszcze powiem, że podziwiam, że się podejmujesz jeszcze wyzwań nowych rabat, bo wiem ile to pracy, żeby wszysko utrzymać w należytym porządku. A tu jeszcze warzywnik... Jesteś niesamowita
kasiek 13:21, 23 kwi 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Gdyby nas nie było to wypuść Katkę na tyle wcześnie, żeby do mnie zdążyła po roślinki i klamociki. Też się za Nimi stęskniłam, a po południu powinniśmy już dotrzeć do domu ,po trzeciej może już się uda. Jesteśmy w kontakcie jakby co

No to nie moglibyście wpaść na 16 do nas? Jest jeszcze jedna opcja - 3.05 - my wracamy rano z Rożnowa, więc może byscie wpadli koło południa do nas na kawę? I dla Katki klamoty zostawisz a i dla siebie ode mnie weźmiesz
sylwia_slomc... 14:26, 23 kwi 2017

07_Rene napisał(a)
Bardzo fajnie wymyśliłaś rabatę oczkową... z tym wzniesieniem. Pomocników trzech to i robota śmiga do przodu, tym bardziej, że pracowici wszyscy jesteście.

Ale Ci te brzózki purpurowe strasznie śmigneły w górę.
U mnie też dziś łeb urywa, słońce z deszczem na zmianę.

I jeszcze powiem, że podziwiam, że się podejmujesz jeszcze wyzwań nowych rabat, bo wiem ile to pracy, żeby wszysko utrzymać w należytym porządku. A tu jeszcze warzywnik... Jesteś niesamowita
Reniu zakładam, że jak już wszystkie rabaty powstaną to skupię się tylko na zadbaniu o to co już jest. Na razie jeszcze przed nami przeróbka rowu i stworzenie rabat na brzegach, przeróbka łubinowo floksowej poniżej bacówki, i stworzenie rabaty pod starą jabłonią, no i jeszcze rabaty leśne. Trochę to wszystko potrwa pewnie, więc przez najbliższe dwa lata nudy nie będzie za to trocinówk nadal czekają na uzupełnienie, bylinówki na plewienie, a ścieżki zasypanie kamieniem. Tylko kasy na wszystko ciągle brak
sylwia_slomc... 14:33, 23 kwi 2017

kasiek napisał(a)

No to nie moglibyście wpaść na 16 do nas? Jest jeszcze jedna opcja - 3.05 - my wracamy rano z Rożnowa, więc może byscie wpadli koło południa do nas na kawę? I dla Katki klamoty zostawisz a i dla siebie ode mnie weźmiesz

Szóstego nie da rady po południu bo starszy wieczorem osiemnastkę dla młodych wyprawia i muszę czówać trzeciego pod znakiem zapytania bo umówieni jesteśmy ze znajomymi opcjonalnie albo na niedzielę przed majowym weekendem , albo trzeciego w zależności od pogody. Ale jakby byli w niedzielę to kto wie może byśmy wpadli trzeciego. Drobne klamoty mogę Jej wziąć, ale povumywalkę i płytki i tak musi podjechać bo nie udźwigniemy
Katkak 15:24, 23 kwi 2017

Szóstego nie da rady po południu bo starszy wieczorem osiemnastkę dla młodych wyprawia i muszę czówać trzeciego pod znakiem zapytania bo umówieni jesteśmy ze znajomymi opcjonalnie albo na niedzielę przed majowym weekendem , albo trzeciego w zależności od pogody. Ale jakby byli w niedzielę to kto wie może byśmy wpadli trzeciego. Drobne klamoty mogę Jej wziąć, ale povumywalkę i płytki i tak musi podjechać bo nie udźwigniemy

Sylwuś kombinuję jakby tu zrobić żeby w inny dzień do Ciebie przyjechać, bo 7 srok za ogon trudno będzie złapać. Tak na kawkę nawet i z klamotami . Jak coś mądrego wymyślę to się odezwę .
sylwia_slomc... 17:22, 23 kwi 2017

Katkak napisał(a)

Sylwuś kombinuję jakby tu zrobić żeby w inny dzień do Ciebie przyjechać, bo 7 srok za ogon trudno będzie złapać. Tak na kawkę nawet i z klamotami . Jak coś mądrego wymyślę to się odezwę .

Ty już tak kombinujesz całą zimę A ja na Cię czekam daj znać jak wykombinujesz , z dziewczynami się widziałam a z Tobą w tym roku jeszcze nie... Szkoda, że mamy daleko do siebie.
sylwia_slomc... 17:26, 23 kwi 2017

gniazdko już zamieszkane, ciekawe czy to kosy?
sylwia_slomc... 17:31, 23 kwi 2017

Kasiu tu jabłonka Ola

ogrodomaniaczka 17:45, 23 kwi 2017

Realizujemy marzenia
Zakładanie ogrodu jest fascynujące , potem to już doglądanie i pielenie i strzyżenie i nawożenie itd.......