Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Kacha123 08:08, 28 maj 2017

Sylwia, niesamowite jest to, jak w takim krótkim czasie opanowałaś taki wielki teren! Zmiany diametralne - tyle pięknych roślin, architektura, dodatki - brawo TY!
Orliki cudne, potwierdzam
sylwia_slomc... 08:10, 28 maj 2017

dana1s napisał(a)
Sylwuś tawuły Ci kwitną obficie, pięknie to wygląda.
Zaciekawił mnie rożowiec, jak się sprawuje?
Gdzie go dostałaś?
Ja jeszcze nie spotkałam , może coś podpowiesz

Danuś różowca mam kupionego w ogrodzie botanicznym z nadwyżek ogrodu. W sumie sprawuje się bez problemowo, tyle, że mało tych kwiatusiów puszcza jeszcze bo młodziutki, no i kwitnie kilka razy w sezonie. Muszę sprawdzić jak nie zapomnę czy czasem jakichś przyrostów nie puszcza to bym Ci odsadziła i jak przyjedziesz weźmiesz
sylwia_slomc... 08:12, 28 maj 2017

Kacha123 napisał(a)
Sylwia, niesamowite jest to, jak w takim krótkim czasie opanowałaś taki wielki teren! Zmiany diametralne - tyle pięknych roślin, architektura, dodatki - brawo TY!
Orliki cudne, potwierdzam

Dzięki Kasiu Sama jestem zaskoczona , że już w tym sezonie tak ogród wygląda
kerii 09:20, 28 maj 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zgłupiały rośliny w tym roku, jeszcze tydzień temu miałam tulipany, a teraz już liliowiec

Biedulki straciły orientację i przeszły szybko z zimy do lata) u mnie to jeszcze ze dwa tulipany kwitną ostatnie mohikaniny
Katkak 09:51, 28 maj 2017

Sylwus miałaś rację, wyhodowalam ziemniaka, a nie różę . Aco najgorsze - nie wiem jaka to odmiana .
gosika67 10:27, 28 maj 2017

Sylwia kolorowo u Ciebie, lepszy klimat to i szybciej rośliny dojrzewają. Pozdrawiam.
vita 10:32, 28 maj 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Babcia się dzisiaj śmiała, że mało bobu wsadziłam, a ja mówię , ze przecież to tylko dla niej , bo ja nie mogę , a chłopaki nie lubią Ale za to dzisiaj zjedliśmy garść jagód kamczackich

Ach, są osoby, które bobu nie mogą/nie lubią?! Jagodę kamczacką warto mieć ze względu na to wczesne owocowanie. Jakoś nie trafiłam nigdy na przepisy z jagodą do słoika. Sylwia, masz u siebie Wojsławice w pigułce, tak mi się skojarzyło, patrząc na te rozległe obszary
sylwia_slomc... 10:34, 28 maj 2017

kerii napisał(a)

Biedulki straciły orientację i przeszły szybko z zimy do lata) u mnie to jeszcze ze dwa tulipany kwitną ostatnie mohikaniny

Ale w tym sezonie przynajmniej się nimi nacieszyłam bo rok temu raz dwa i było po tulipanach
sylwia_slomc... 10:37, 28 maj 2017

Katkak napisał(a)
Sylwus miałaś rację, wyhodowalam ziemniaka, a nie różę . Aco najgorsze - nie wiem jaka to odmiana .

Ha ha ha , na pewno jadalny Skoro rośnie weź wiaderko wsadź go na dno i zasyp ziemia , żeby listki ciut wystawały, jak podrośnie dosypuj ziemi i tak do wypełnienia wiadra , a we wrześniu będziesz miała własne ziemniaczki
sylwia_slomc... 10:38, 28 maj 2017

gosika67 napisał(a)
Sylwia kolorowo u Ciebie, lepszy klimat to i szybciej rośliny dojrzewają. Pozdrawiam.

U sąsiadki ze stokiem południowym przekwita już to co u mnie dopiero zaczyna kwitnąć, kilka set metrów , a taka różnica