Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 09:14, 05 cze 2017

eee_taam napisał(a)
dzień spotkaniowy na bogato u Abiko napisałam to samo bo nie wiedziałam że to wyprawa łączona

To był maraton , ale fajny
sylwia_slomc... 09:15, 05 cze 2017

Magleska napisał(a)
Kolejna piękna odsłona ogrodu Zdjęcia super fajne spotkanie

Bardzo dziękujemy
Kondzio 09:31, 05 cze 2017

Ucałowania dla wszystkich No no musze pochwalić za coraz ładniejsze fotki wkoncu ogrod wyglada jak wrzeczywistosci
07_Rene 10:09, 05 cze 2017

Od spotkania do spotkania
Świetnie. Widzę, że ogród się już zmienił w ciągu tego tygodnia
Sylwia, jak często trocin dodajesz na rabaty?
Milka 12:01, 05 cze 2017

No to idealnie się wstrzelę z relacją, jest 2100 stron, młody wątek, ale jaki ciekawy, bo i ogrodnicy też
Wyjazd był totalnie spontaniczny, choć oczywiście na zaproszenie
Z reguły po całym tygodniu pracy, w niedzielę ryjemy w swoim ogrodzie, a tym razem go olaliśmy, te chwasty itd
Uwaga!!!
Będę dużo pisać i przynudzać, taka natura, chyba zacznę książki pisać
Sylwii wątek znam od samego początku, jestem w miarę regularnie, o ile czas pozwoli, ale nawet z doskoku, jak nie mam czasu, zaglądam, bo ten ogród ma STYL, swój, niepowtarzalny, jest odbiciem artystycznej duszy, pasji, pracowitości, radości z działań ogrodowych
Osobiście poznałyśmy się rok temu, ale jak mówią, zaiskrzyło nawet w relacjach ogrodowych, to coś musi iskrzyć
Początki są trudne, ale u Sylwii i Wojtka, muszę i o nim napisać, bo to pasja obu osób, jak powiedział nam Wojtek....,, zaczynają monotematycznie gadać,...bo..o ogrodzie"
...ale u nich...początki bardzo trudne.
Kawał drogi pieszo pokonują, aby posadzić, podlać i wykonać wszystko, co robimy w ogrodach, już u siebie nie będę narzekać, z pokorą będę się uczyć od młodszych...od nich, choć i wiek ma swoje prawa, w końcu jestem starszą panią
Na dodatek, to nie kawałek ogrodu, to mega! ogród, z potencjałem, który został doskonale wykorzystany, podziwiam i podejrzewam, że mimo wielu talentów, nie potrafię te odczucia przelać słownie, a niby dobra w tym jestem
Rok temu ledwo, co było widać, w tym... i cieszę się że w tym momencie dotarliśmy, to już jest ogród. Spójny, kolorowy, powietrze tak tam pachnie, że chyba moje powietrze przebija, czuć tam młodość, świeżość, dynamizm.
Tak sobie dumałam i doszłam do wniosku, że każdy kawałek Polski inaczej pachnie
Ze względu na moją aktualną sytuację, mało się ruszam, ale jeśli już się ruszę, chłonę wszystkimi zmysłami, a potem dumam, przeżywam i mam problem, jak przelać moje emocje na papier, ot pisarka się znalazła
Zatem bardzo im dziękujemy, ze nas chcieli gościć, że czułam się swobodnie, że zafundowali nam niespodzianki, poznaliśmy Katkak, tak lubię tę dziewczynę i poznanie jej w realu utwierdziło mnie w moich odczuciach, potem nowy ogród ze stawem...Mariola i Zbyszek, dzięki którym będę mieć najpiękniejszą kotkę na świecie i oczywiście Aga-Abiko z rodziną, taki drobny, uroczy Elfik...ale o tym dalej, w kolejnych wątkach właścicieli

SYLWIA i WOJTEK
jestem z Was dumna
ot i po sprawie i teraz fotki

jest stara część i nowa, każda ma duszę, zapach, radość..klimat, chyba o to chodzi, nie można patrzeć inaczej
u siebie mam bajzel i chwasty, ale dusze też
poznaliśmy babcię Sylwii, chciałbym mieć ten umysł i zdrowie, będąc w tym wieku, wspaniała kobieta, charakterna

bo...zawsze brak czasu i kasy lub zdrowia, 3 czynniki determinujące ogród

piwonia biała, pachnąca, wiekowa, to nie bylina..to już mega krzew!..chyba 3m na 2,5m wysokości
to historia, którą z reguły podziwiamy w angielskich ogrodach
tak nam odebrano ogrody w Polsce, na przestrzeni czasu, ciekawy pomysł na pracę dyplomową, nawiasem

sylwia_slomc... 12:04, 05 cze 2017

Kondzio napisał(a)
Ucałowania dla wszystkich No no musze pochwalić za coraz ładniejsze fotki wkoncu ogrod wyglada jak wrzeczywistosci

Bo to fotki Reni i Kasi były Irenka chciała mnie wczoraj podszkolić , ale z moim sprzętem się nie da
Odbuziakowujemy i myślę, że nie długo się zobaczymy
Ja muszę pochwalić, że zacząłeś do nas wracać Brakowało nam Was na forum
sylwia_slomc... 12:07, 05 cze 2017

07_Rene napisał(a)
Od spotkania do spotkania
Świetnie. Widzę, że ogród się już zmienił w ciągu tego tygodnia
Sylwia, jak często trocin dodajesz na rabaty?

Niesamowite jest tempo rozwoju roślin teraz. Dzisiaj ogród wygląda zupełnie inaczej niż tydzień temu

Reniu dosypujemy raz w roku...tylko u nas dużo potrzeba więc troszkę to trwa
sylwia_slomc... 12:13, 05 cze 2017

Irenko dziękuję za wspaniałe podsumowanie i oczywiście za wszystkie komplementy jakie usłyszeliśmy i próby przekonania babci do postępu
Milka 12:19, 05 cze 2017

taką tujkę dostałam od Sylwii w prezencie, znowu zapomniałam nazwę, skleroza!

patrząc na to, poczułam się dzieckiem...

a tu Sylwia wieczorkiem chwilkę odpocznie, bo wiciokrzew o tej porze najbardziej pachnie
ma je maga zdrowe i wielkie

i wkoło domu te liście..niby nic, ale jaka gra światła
Urszulla 12:24, 05 cze 2017

Fajnie spotkanie u Was się zrobiło Tak kameralnie w małych grupach lepiej się porozmawia a wiadomo że czasu brakuje na wszystko.

Sprawdzałam ten mak po twoich fotkach i wydaje mi się że mój musi się odrodzić.