Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 23:09, 05 sie 2017

dana1s napisał(a)
Śliczna śliwka, gdzie taką zdobyłaś?
Twój ogród z dnia na dzień dojrzewa , pięknie go urządziłaś

W takim maleńkim punkcie w miejscowości obok Dzisiaj miałam przymusowy rzut okiem na fotki z wczesnej wiosny to zaskoczona byłam jak się co niektóre rozrosły
sylwia_slomc... 23:14, 05 sie 2017

Ivvvona napisał(a)
Dziękuję za wizytę u mnie i rozpoznanie siewki szkarłatki (chyba jej nie chcę). Pięknie masz w tym swoim ranczo, przejrzałam zaledwie kilkanaście stron a już mi się podoba. Zostawiam pozdrowienia

Witaj u nas na włościach szkarłatka jest śliczna, u Irenki z Miłkowa widziałam i przywiozłam siewki
gosika67 23:19, 05 sie 2017

Sylwia prze spaniem wybrałam się na spacer do Ciebie, bratki jeszcze masz, u mnie też są jeszcze w donicach. Piękniutko i zieloniutko.Pozdrawiam.
Ivvvona 23:23, 05 sie 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Witaj u nas na włościach szkarłatka jest śliczna, u Irenki z Miłkowa widziałam i przywiozłam siewki

Ładna jest to fakt, ale nie mam dla niej odpowiedniego miejsca, a poza tym jest chyba dość ekspansywna. Jeszcze zastanowię się co z nią zrobić skoro sama do mnie przyszła
sylwia_slomc... 23:26, 05 sie 2017

pawel_snopek napisał(a)
Będę miał na zbyciu sadzonki wierzby smukloszujkowej w odmianie mount aso oraz kurome,reflektuje pani

No jasne,że tak fajnie, że o mnie pomyślałeśbardzo lubię wierzby
sylwia_slomc... 23:35, 05 sie 2017

gosika67 napisał(a)
Sylwia prze spaniem wybrałam się na spacer do Ciebie, bratki jeszcze masz, u mnie też są jeszcze w donicach. Piękniutko i zieloniutko.Pozdrawiam.

Ale mi miło

Neta nie mam znowu bo tit kable ponaciągał telefoniczne i wiszą, nie zdążyli przed weekendem zrobić
Z tel. Mogę tylko napisać, że dziś był intensywny dzień mimo temperatury panującej wokół nas donica pomalowana, ścieżka z piasku w połowie zasypama kamieniem, jedna trocinówka oplewiona prawie cała, zostało wrzosowisko
Płyty w drodze do połowy zapiaskowane, przyci€te iglaki na rabacie za drewutnią uff nareszczie i zdążyłam pobawić się betonem, zobaczymy jakie będą efekty
A najważniejsze, że dokupiłam jeszcze berberysów i kolejnego klona
sylwia_slomc... 23:38, 05 sie 2017

Ivvvona napisał(a)

Ładna jest to fakt, ale nie mam dla niej odpowiedniego miejsca, a poza tym jest chyba dość ekspansywna. Jeszcze zastanowię się co z nią zrobić skoro sama do mnie przyszła

Jej ekspansywność jest przez samosiew, ale Irenka ścina owocostany nim się posypią i nie sieje się wtedy podobno radzi sobie wszędzie
gosika67 23:44, 05 sie 2017

No to pooglądam jak posadzisz nabytki, ja też planuję kupić parę wrzosów, robię nową rabatę pod żarnowcem. Faktycznie intensywny Twój dzień. Ja spędziłam na nygustwie, byłam u siostry, zafundowałam sobie przejażdżkę rowerem, druga siostra też przyjechała, ale miałyśmy intensywne pogadanki : ogródek, rabaty, poidełka, itp.
Ivvvona 23:45, 05 sie 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Jej ekspansywność jest przez samosiew, ale Irenka ścina owocostany nim się posypią i nie sieje się wtedy podobno radzi sobie wszędzie

Cenna rada, muszę to przemyśleć.
sylwia_slomc... 23:47, 05 sie 2017

gosika67 napisał(a)
No to pooglądam jak posadzisz nabytki, ja też planuję kupić parę wrzosów, robię nową rabatę pod żarnowcem. Faktycznie intensywny Twój dzień. Ja spędziłam na nygustwie, byłam u siostry, zafundowałam sobie przejażdżkę rowerem, druga siostra też przyjechała, ale miałyśmy intensywne pogadanki : ogródek, rabaty, poidełka, itp.

Wypozdrawiaj Je od nas przy okazji , muszę zajrzeć co tam u Nich w ogrodach w trawie piszczy