Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 15:51, 09 sie 2017

zoja napisał(a)
Dziewczyny dementuję częściowo Waszą opinię o LM. Ja w zeszłym roku kupiłam wiele roślin z ogródka LM jak go likwidowali. Przez jakiś miesiąc trwała wyprzedaż i stopniowo robili większe upusty na różne rośliny - nie wszystko na raz. od 30% do 80% w ostatnich dniach.
Więc warto się rozejrzeć. To był chyba już październik.
...a we wrześniu wyprzedaż była w Casto

U nas nie było...ja nie trafiłam , a rok temu nie było tygodnia bym tam nie zaglądała
Spróbuję w tym roku przypilnować jeszcze bardziej, może jednak będzie
sylwia_slomc... 15:53, 09 sie 2017

To jest to cudo na które w zeszłym roku polowałam w LM, a mam z trzech listków maleńkich dosłownie

kerii 16:12, 09 sie 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

U mnie na razie nie leży, ale też nie lało, a rok temu był połowę mniejszyNiczym go nie podpieram , ale wiem ,że za blisko pergoli i na bank za gęsto posadziłam tam hortki, ale tak już u mnie zostaniePodoba mi się bardzo

Kurcze Sylwia ale masz polarki piękne i takie już kwitnące moje to chyba jakieś lewe są co prawda to ich pierwszy sezon w tamtym roku na jesień sadzone ale na dzień dzisiejszy to bieda z nędzą

Co do roślin w marketach to masz rację czasami to aż żal patrzyć jakie zmarnione i usychające no bo przecież podlać nie ma kto a ceny kosmiczne i nic z nich nie zejdą ot polityka lepiej wywalić niż, żeby się sprzedało.

Możesz napisać jak rozmnażałaś tą różyczkę? Nigdy tego nie robiłam a mam taką jedną co chętnie bym ją powieliła
Katkak 16:38, 09 sie 2017

To jest to cudo na które w zeszłym roku polowałam w LM, a mam z trzech listków maleńkich dosłownie

Wow, ale bujnie kwitnie . Śliczna
sylwia_slomc... 17:26, 09 sie 2017

kerii napisał(a)

Kurcze Sylwia ale masz polarki piękne i takie już kwitnące moje to chyba jakieś lewe są co prawda to ich pierwszy sezon w tamtym roku na jesień sadzone ale na dzień dzisiejszy to bieda z nędzą

Co do roślin w marketach to masz rację czasami to aż żal patrzyć jakie zmarnione i usychające no bo przecież podlać nie ma kto a ceny kosmiczne i nic z nich nie zejdą ot polityka lepiej wywalić niż, żeby się sprzedało.

Możesz napisać jak rozmnażałaś tą różyczkę? Nigdy tego nie robiłam a mam taką jedną co chętnie bym ją powieliła

Oj w rozmnażaniu to ja jestem kiepska ,na 25 szt jedna załapała , a i tak dlatego, że zapomniałam gdzie posadziłam Ucinałam pół zdrewniałe kawałki takie po 20 cm poskracałam liście i do ziemi w doniczkach, a tą dałam do skrzynki z pelaśkami i jak na zimę schowałam do warsztatu bez podlewania 3 miesiące to się wiosną okazało, że tylko ta jedna żyje , reszta padła po 2 tygodniach od wsadzenia patyków w doniczki, tej się udało
sylwia_slomc... 17:27, 09 sie 2017

Katkak napisał(a)

Wow, ale bujnie kwitnie . Śliczna

Pierwszy raz wtedy zobaczyłam takie kwiatuszki
Katkak 17:47, 09 sie 2017

Pierwszy raz wtedy zobaczyłam takie kwiatuszki

No, ja też nigdy takich nie widziałam
pawel_snopek 19:10, 09 sie 2017

To jest hortensja ogrodowa Expression
Z nowych odmian hortensji ogrodowych kwitnących na zeszłorocznych jak i na tegorocznych pędach jest grupa Forever and Ever.
sylwia_slomc... 22:02, 09 sie 2017

Katkak napisał(a)

No, ja też nigdy takich nie widziałam

Jak podrośnie przyjedziesz rozmnażać
sylwia_slomc... 22:04, 09 sie 2017

pawel_snopek napisał(a)
To jest hortensja ogrodowa Expression
Z nowych odmian hortensji ogrodowych kwitnących na zeszłorocznych jak i na tegorocznych pędach jest grupa Forever and Ever.

Twoja wiedza mnie szokuje czasamiDzięki Pawełku