Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

AnnaCh 19:50, 29 wrz 2017

Ależ Ci ten ogród zmężniał
sylwia_slomc... 19:54, 29 wrz 2017

AnnaCh napisał(a)
Ależ Ci ten ogród zmężniał

A wiesz jak się ciesze z tego i ile frajdy

Dzisiaj w wężu koło nowego oczka zasadziłam 300 szafirków i 150 tulipanów, dary od dziewczyn z O..

Teraz dumam bo sadziłam w grunt prosto czy gdybym czosnek zwykły zmiksowała z wodą i polała po tym pasie ziemi to nornice wygonię czy nie . Ewentualnie jeszcze piołunu mogę kupić, zaparzyć , wystudzić i polać.....
Będzie efekt czy nic nie da?
Katkak 19:55, 29 wrz 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Agatka tak starałam się robić nasadzenia, żeby każda pora roku była ciekawa i tylko kolory wędrują mi po ogrodzie
najpierw sadziłam wiosnę potem lato i jesień a w miedzy czasie w przerwach zimę.
Ważne jest przy planowaniu ogrodu pomyśleć jak rośliny w kolejnych porach roku wyglądać będą
Jesienne barwy najlepiej sadzić jesienią jak się je widzi na żywo to łatwiej zdecydować czego potrzeba. Moja jesień ma kiedyś budzić zachwyt jak drzewa urosną, wiosna zresztą też , bo u mnie prawie wszystko kwitnie , drzewa i krzewy też
\

Sylwia, jakie kiedyś? Twoja jesień już budzi zachwyt. Spójrz na zdjęcia, jest bajecznie przecież .
margaretka3 19:57, 29 wrz 2017

Sylwia, ja też dostałam dwa lata temu tę samą rozplenicę od Irenki, maleńkie sadzoneczki. Jedna zdążyła zakwitnąć w tamtym roku chyba w listopadzie, a w tym roku kwitną już wszystkie.
sylwia_slomc... 20:01, 29 wrz 2017

Katkak napisał(a)
\

Sylwia, jakie kiedyś? Twoja jesień już budzi zachwyt. Spójrz na zdjęcia, jest bajecznie przecież .

Ooo moje słonko się objawiło
Przed sekundą u Ciebie byłam
No przecież mówię, że już mi się podoba
Ale wiem , że będzie ładniej za parę lat ...jak te klony, sumaki, ambrowiec, tulipanowce, platan, sekwoja i buki śmigną
No i dopiero co sadzone berberysy też
sylwia_slomc... 20:02, 29 wrz 2017

margaretka3 napisał(a)
Sylwia, ja też dostałam dwa lata temu tę samą rozplenicę od Irenki, maleńkie sadzoneczki. Jedna zdążyła zakwitnąć w tamtym roku chyba w listopadzie, a w tym roku kwitną już wszystkie.

No to daję jeszcze szanse i czekam
roma2 20:03, 29 wrz 2017

Przekopałam Twój wątek . Dziś mijają dwa lata od sadzenia pyciutkich brzózek! I przy okazji kopania wątku, obejrzałam sobie to co było i co jest u Was. Przemiana ogromna! I z okazji dwulecia naszej znajomości napiszę Ci jeszcze tylko, że uwielbiam Wasz ogród i to, że robicie jak w duszy gra!
sylwia_slomc... 20:07, 29 wrz 2017

Romeczko niesamowita jesteś Chyba bym sama się przez te strony nie przekopała. Brzózki od ciebie więc wyjścia nie miały jak tylko rosnąć Za kolejne dwa lata już będą ładne drzewka
Nie wyobrażam sobie, że mogłabym Cię nie znać Kochana
Rumianka 21:36, 29 wrz 2017

Jestem zachwycona ferią barw, jakie jesień Ci namalowała w ogrodzie...Twój ogród nie jest zwykłym ogrodem...on stał się niezwykły pod każdym względem...Wiem ile kosztuje to pracy, ale dało to Efekt przez duże E... To jest po prostu ZACZAROWANY OGRÓD...Jest magia w tej Twojej kolorowej wyspie. Każda pora roku zachwyca. Płezdrówczi łestawiam dla Ce...
Katkak 21:51, 29 wrz 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ooo moje słonko się objawiło
Przed sekundą u Ciebie byłam
No przecież mówię, że już mi się podoba
Ale wiem , że będzie ładniej za parę lat ...jak te klony, sumaki, ambrowiec, tulipanowce, platan, sekwoja i buki śmigną
No i dopiero co sadzone berberysy też

Jakie milusie powitanko . Muszę częściej znikać .