Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

dana1s 06:56, 13 gru 2017

Sylwuś u Ciebie w ogrodzie już świątecznie, piękne ozdoby.
Wieniec śliczny!
Kibelek elegancki, my musimy taki sklecić na wiosnę. Nie będzie taki śliczny jak Twój, ale bez takiego przybytku ani rusz
Ptaków masz mnóstwo, bardzo mi tego brakuje , tu u Mamy sa tylko wróble. Wokół nie ma drzew i nie mają się gdzie schować. Nawet to, że mają jedzonko nic nie daje...
Miłego dnia!!
sylwia_slomc... 10:16, 13 gru 2017

Danusiu wianki po reanimacji, byle jakie, ale na inne czasu nie było Kibelek....nieraz życie prawie dosłownie może uratować. Jadę do pracy, chyba z jakąś jelitówką... A może to tylko nerwy ...Wiele bym dała, żeby po drodze choć takie przybytki stały
Kibicuję Twoim remontom i kolejnemu ogrodowi, posadzisz jakieś drzewka to ptaszki przylecą) Zresztą na dużym ogrodzie na pewno są wiosną trele, a to najlepsza muzyka dla relaksu
dana1s 10:50, 13 gru 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Danusiu wianki po reanimacji, byle jakie, ale na inne czasu nie było Kibelek....nieraz życie prawie dosłownie może uratować. Jadę do pracy, chyba z jakąś jelitówką... A może to tylko nerwy ...Wiele bym dała, żeby po drodze choć takie przybytki stały
Kibicuję Twoim remontom i kolejnemu ogrodowi, posadzisz jakieś drzewka to ptaszki przylecą) Zresztą na dużym ogrodzie na pewno są wiosną trele, a to najlepsza muzyka dla relaksu

Sylwuś kuruj się , bo święta na karku. Mnie trzyma od dwóch tygodni jakieś przeziębienie i nie mogę dojść do siebie. Dziennie boli mnie głowa , masakra. Chyba pójdę na badania...
Wianek bardzo ładny i wcale nie wygląda na zeszłoroczny. Moje wszystkie są wiekowe. Lubię je i nie chcę zmieniać. Przyzwyczajam się do przedmiotów...
Kibelek super, Twój prezentuje się świetnie.
Dziękuję za kciuki, mam nadzieję że kiedyś będę z sypialni słyszała świergolenie ptaków w dużym ogrodzie. Wiem, że to prędko nie nastąpi ,ale gdzieś w środku czuję że to się spełni
Miłego dnia!
sylwia_slomc... 10:59, 13 gru 2017

Trzymam kciuki za spełnienie marzeń Danuś
Magleska 18:28, 13 gru 2017

Kibelek ekstra
Wianki tez chwalę i inne ozdoby świątecznie w szmaragdowym się robi
Wiatr ustał ? ....u mnie już nie wieje na szczęście
Ps. A co to za ptak wyganiający sikorki? Widać po pozie i dziubku ,że jakiś tyran
sylwia_slomc... 21:06, 13 gru 2017

Wiatr nie wieje. Nie mam pojęcia co to za chytrus w karmniku.
Ale najważniejsze, że dywany wytrzepane....(choć myślę o zmianie na nowe bo te już 20 letnie)
Okna umyte( ale firanki jeszcze nie wyprane)
a najważniejsze to kupiłam jemiołę do powieszenia nad stołem
roma2 21:30, 13 gru 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wiatr nie wieje. Nie mam pojęcia co to za chytrus w karmniku.
Ale najważniejsze, że dywany wytrzepane....(choć myślę o zmianie na nowe bo te już 20 letnie)
Okna umyte( ale firanki jeszcze nie wyprane)
a najważniejsze to kupiłam jemiołę do powieszenia nad stołem

miałabyś wroga w postaci mojego Taty. Każda jemioła to wróg! Mój Tato już niedomaga i fizycznie i umysłowo, ale jak w zeszłym roku wiozłam Rodziców na Święta, całą drogę bez mrugnięcia okiem wskazywał na zaatakowane przez jemiołę drzewa. I co się nazłościł! Nigdy, ale to nigdy, nie odważyłabym się zawiesić nie tylko nad stołem, ale by znalazła się w domu.
Edit: przepraszam Sylwik, ale właściwie sie z Nim zgadzam
jolanka 21:34, 13 gru 2017

Sylwia a to nie dzwoniec? Juz był u Ciebie. Zobacz zdjęcia samiczki.
sylwia_slomc... 21:40, 13 gru 2017

roma2 napisał(a)

miałabyś wroga w postaci mojego Taty. Każda jemioła to wróg! Mój Tato już niedomaga i fizycznie i umysłowo, ale jak w zeszłym roku wiozłam Rodziców na Święta, całą drogę bez mrugnięcia okiem wskazywał na zaatakowane przez jemiołę drzewa. I co się nazłościł! Nigdy, ale to nigdy, nie odważyłabym się zawiesić nie tylko nad stołem, ale by znalazła się w domu.
Edit: przepraszam Sylwik, ale właściwie sie z Nim zgadzam

Zawsze mi się marzyła, a nigdy nie trafiłam takiej z kawałkiem drewna( zawsze gałązki sprzedawali)Więc pierwszy raz mam. Ale Romeczko jak u mnie w domu to już nie na drzewie , już więcej szkody ta jedna nie zrobiMoże, któreś drzewo ocalone
sylwia_slomc... 21:43, 13 gru 2017

jolanka napisał(a)
Sylwia a to nie dzwoniec? Już był u Ciebie. Zobacz zdjęcia samiczki.

Możliwe , że to taka wredna baba przyleciałaCzęsto zapominam, że facet od kobitki wśród ptaków też się różni