Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Brzozowadzie... 10:03, 22 sty 2018

Przyszłam się przywitać, buty jako domek genialne!! A u mnie tyle na strychu leży... Masz świetne pomysły i kochasz ptaki Książki Kruszewicza znasz? Mamy jego dwutomowe "Ptaki Polski" i "O ptakach" dedykowaną dla dzieci. Są świetne. Uwielbiamy je oglądać i czytać. Ściskam serdecznie.
sylwia_slomc... 11:13, 22 sty 2018

abiko napisał(a)
Ptaszki obejrzałam Jeszcze raz dziękuję za tel wczorajszy
A nie myślałaś, żeby dosadzić do łąki tam barbul??

Aguś pomysł fajny tylko musiałabym u mnie otulać, a nie bardzo mamczas na dodatkową robotę, lespedenzę bym dała, kwotnie jak już łąka łysa, ale musiałabym zabrzpieczać każdą bo wyjątkowo zającom smakuje
sylwia_slomc... 11:16, 22 sty 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Przyszłam się przywitać, buty jako domek genialne!! A u mnie tyle na strychu leży... Masz świetne pomysły i kochasz ptaki Książki Kruszewicza znasz? Mamy jego dwutomowe "Ptaki Polski" i "O ptakach" dedykowaną dla dzieci. Są świetne. Uwielbiamy je oglądać i czytać. Ściskam serdecznie.

Witaj mam tylko jakiś Atlas. 250 Ptaków Polskich nie widziałam, że Kruszewicz ma publikacjeDzięki muszę się rozejrzeć po księgarniach
Gardener27 17:57, 22 sty 2018

Sylwia jaka zima u Ciebie ! Dobrze że ptaki dokarmiasz, masz chyba największą stołówkę w okolicy
U mnie śniegu symbolicznie, więcej nie trzeba
Pozdrawiam
violka171 18:48, 22 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dzisiejsza Szmaragdowa

Ale dowiedziałam się też, że zając wchodzi rowem na to nie mam rady

nawet w bieli cudnie wygląda ,mi skojażyło się drugie zdjęcie ze starymi czarno-białymi sprzed wojny
sylwia_slomc... 19:17, 22 sty 2018

Gardener27 napisał(a)
Sylwia jaka zima u Ciebie ! Dobrze że ptaki dokarmiasz, masz chyba największą stołówkę w okolicy
U mnie śniegu symbolicznie, więcej nie trzeba
Pozdrawiam

Przemuś dosypało całkiem sporo obstawiam, że jest ok 20 cm, ale może dobrze bo się mróz sadzi mocniejszy, koło -6 już jest.
Dokarmiam, a mam ich co niemiara i jeszcze nowe przylatują Dzisiaj było puściutko w każdym jednym karmniku, a wczoraj napełnione miały wszystkie. Powiesiłam dzisiaj jeszcze jeden Potem pokażę
sylwia_slomc... 19:19, 22 sty 2018

violka171 napisał(a)

nawet w bieli cudnie wygląda ,mi skojażyło się drugie zdjęcie ze starymi czarno-białymi sprzed wojny

Nareszcie w zimie nie mam już pusto w ogrodzie...kiedyś może i zima zacznie cieszyćPtaki zdecydowanie osładzają ten czas
violka171 19:43, 22 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nareszcie w zimie nie mam już pusto w ogrodzie...kiedyś może i zima zacznie cieszyćPtaki zdecydowanie osładzają ten czas

oj raczej zima nie będzie cieszyć chyba nigdy nas ogrodników
nic nie zastąpi wschodzących kwiatównie ma jak w ziemi paluszkami pogrzebać,no chyba że się chce by zmarzły
sylwia_slomc... 19:52, 22 sty 2018

Zając i dzisiaj rowem wszedł, a jakże... tylko zaliczył zoonka bo szedł od brzozy do brzozy a tam siatka Ślady pokazują jak idzie wzdłuż siatki do rowu i rowem do ogrodu
No i grzecznie zaczął śnieg w łące rozgrzebywać i skubać koniczynkę trawkę i co tam jeszcze rośnie...tego mu nie żałujęDa się da się...jak się łapka zechce grzebnąć , a nie na gotowce w postaci drzew przychodzić

Jakiś duży ptak zapolował na samym środku ogrodu na coś( nie wiemy co) co też się do trawki dokopywało lub spod śniegu wylazło, bo są ślady szamotaniny i wielkich skrzydeł.

Jednym słowem ogród tętni życiem nawet jak nas nie ma.

I nie uwierzycie, ale jak dzisiaj rezerwowałam termin do lekarza to w kolejce do rejestracji byłam ......ktoś zgadnie? 68-ma. Jak żyję jeszcze mi się tak nie zdarzyło.....no chyba w kolejce w PRLu
sylwia_slomc... 19:55, 22 sty 2018

violka171 napisał(a)

oj raczej zima nie będzie cieszyć chyba nigdy nas ogrodników
nic nie zastąpi wschodzących kwiatównie ma jak w ziemi paluszkami pogrzebać,no chyba że się chce by zmarzły

To prawda , a do tego jak widzę co śnieg mi robi z niektórymi roślinami, po odkształcane co nie związane....normalnie każdą roślinę albo trzeba by na zimę wiązac , albo otulać , albo przed uszatym chronić.....no nie da rady