Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Basilikum 14:15, 26 lut 2018

Sylwia ale ty masz juz tych budek wszystkie super
fajnie, ze babci lepiej.
Przeczytalam o synku kolezanki biedni rodzice.
Wlasnie sie dowiedzialam, ze w piatek u nas w okolicy zginely dwie jedenastoletnie dziewczynki na przystanku autobusowym
roma2 14:27, 26 lut 2018

Dobrze, że Babuni lepiej. Ja zauważyłam u Taty, że właśnie przy takich zdrowotnych perypetiach, pogłębia się demencja. W piątek mama źle wyłączyła palnik gazowy. Gaz się ulatniał. Muszę zmienić kuchenkę na cito, bo przecież pół dnia sami urzędują. Jutro przyjedzie znajomy wymieniać. Uff się wygadałam zamiast Cię wspierać. Ściana domu z budkami i ptaszkami cudna. A da się tam coś żywego i zielonego "wpuścić"? Na ścianę w sensie ?
sylwia_slomc... 14:54, 26 lut 2018

Muszelka napisał(a)
Sylwio, ja zamawiam słonecznik ze strony Rolmarketu. Po dokonaniu pierwszego zamówienia otrzymasz dożywotni rabat na karmę dla ptaków.

Już zamówione, sąsiadka zamawiała dla siebie, wzięła i dla mnie Ale dzięki
sylwia_slomc... 14:57, 26 lut 2018

Katkak napisał(a)

Sylwus genialnie to wygląda, tylko szkoda, ze na tej ścianie, bo nie da się podziwiać będąc w przydomowym.

Kasieńka, tylko ta ściana się do tego nadawała, tylko ona jest na wschód. Wszyscy tam parkują i przechodzą to będą widzieć. Na co dzień mały ruch to ptakom nie będziemy przeszkadzać
sylwia_slomc... 15:01, 26 lut 2018

renatamama3 napisał(a)

Mój też na pierwszym miejscu stawia technikum ,wybrał Łączności ,o LO myśli bo chodzi za nim też AWF ,ale mu tłumaczymy że po technikum też może iść na AWF .
W technikum jest więcej nauki niż w LO ,córa moja chodzi na technika weterynarii ,jej większość koleżanek z podstawówki i gimnazjum LO ,one mają sporo czasu ,a moja czasem i po 2-3 godziny dziennie zakuwa do przedmiotów zawodowych .

Starszy jest w PGniG na Geologii,wybrał to co lubi więc w domu się nauką nie przemęcza( najsłabiej Mu idzie mat. i Pol.- maturalne niestety, ale nie narzekamy bo w swojej klasie jest najlepszy) a Młodszy chce tam iść na sanitarkę, dobry fach w reku jeśli Mu się uda, ale nauki znacznie więcej i więcej praktyk
sylwia_slomc... 15:03, 26 lut 2018

Anda napisał(a)
Fajnie wzmocniliscie budki Dobre miejsca wybraliscie, ptakom sie na pewno spodoba
Jakbyś zobaczyła minę eMa jak Mu powiedziałam, że ma tak zrobić, żeby wizualnie tych budek nie zepsuć, a żeby się sprawdziło....bezcenne
Monia81 15:05, 26 lut 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jakbyś zobaczyła minę eMa jak Mu powiedziałam, że ma tak zrobić, żeby wizualnie tych budek nie zepsuć, a żeby się sprawdziło....bezcenne

To teraz się uhahałam, bo czasami widzę jaką mój minę robi
sylwia_slomc... 15:06, 26 lut 2018

abiko napisał(a)
Jej same smutki
I u Reni.. źle się ten rok zaczyna..

Mam dla Ciebie 2 ptaszki, wzięłam ostatnie.. a było ich tyle jak je widziałam zaraz po świętach.

Fatalny rok. Trzeba przeżyć. Coś mi w ramie weszło ze trzy tygodnie temu i wyjść nie chce, a teraz przy sprzątaniu po remoncie stale sobie nadwyrężam, ale do przodu. Dziś wymiana okapu w kuchni i rolet w oknach dachowych
Dzięki Aguś ptaszki dołączą do pozostałych i będzie stadko w sam raz
sylwia_slomc... 15:08, 26 lut 2018

danuta_szwajcer napisał(a)

Piękna wiosna u Ciebie chodz za oknen zapewne mróz jak wszedzie, żal tych roślin znowu. Pozdrawiam

Na te kolorki za oknem to jeszcze trzeba będzie poczekać, ale już każdy dzień do nich przybliżaPościel wymroziłam, pachnie mrozem W nocy miałam -10, a teraz -5.
sylwia_slomc... 15:11, 26 lut 2018

jona napisał(a)

Jako dekoracja wygląda wspaniale . Jeszcze cudniej byłoby, gdyby ktoś chciał w nich zamieszkać .
Oj, zawróciły Ci w głowie te ptaszyska

Tak sobie Asiu myślę, że błąd zrobiłam sadząc w tych donicach tuje kurnik nie dość, że brzydkie tuje to fajnie by było jakby był w nich bluszcz i tą ścianę oplatał. Nie wiem czy po raz pierwszy nie pożegnam się z jakąś rośliną dobrowolnie