Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 09:29, 17 mar 2018

Waclaw napisał(a)

Ja w tamtym roku posadziłem 4 brzozy papierowe ale do jesieni utrzymały się tylko dwie .
Czekam czy te dwie pozostałe przeżyją zimę. System korzeniowy miały mizerny.

Brzozy z gołym korzeniem ciężkie są do przyjęcia, lepiej przyjmują się wiosną niż jesienią
sylwia_slomc... 09:29, 17 mar 2018

Anitka napisał(a)

Jak zobaczyłam u ciebie ten wóz to od razu pomyślałam, że będzie u ciebie to moje znalezisko najlepiej pasować.

Ale się cieszę uwielbiam tego typu dekoracje
Waclaw 09:44, 17 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Brzozy z gołym korzeniem ciężkie są do przyjęcia, lepiej przyjmują się wiosną niż jesienią

System korzeniowy lichutki był. Były w doniczkach lecz przy wyjmowaniu ziemia się osypała. Za wcześnie sprzedają. Sadziłem wczesnym latem a jednak ...
Jestem dobrej myśli co do pozostałych. Już postanowiłem, że nakopię zwykłych brzóz brodawkowych. Też piękne są a w lesie jako chwast rosną. Posadzę kępę lub dwie
Waclaw 09:47, 17 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ale się cieszę uwielbiam tego typu dekoracje

A ja w tym roku musiałem oddać dwa wozy konne, sanie konne, pługi i inne ciekawe przedmioty które przez lata zbierałem.
No cóż, nie szkoda róż gdy płonie las.
Iwonka 09:54, 17 mar 2018

Sylwia napisałam u Anitki, że też mam kolo dla Ciebie W prezencie oczywiście
Jak ja ci zazdroszczę tej pustki wokół waszego rancza! U mnie deweloper kupił działkę poniżej mojej. Koniec spokoju niestety.
kasiek 14:41, 17 mar 2018

Hu hu ha - i znowu zima.... Pozdrów babcie, dobrze że masz do niej tyle czułości i cierpliwości bo wiem ile jej trzeba Buziole
sylwia_slomc... 16:53, 17 mar 2018

Waclaw napisał(a)

System korzeniowy lichutki był. Były w doniczkach lecz przy wyjmowaniu ziemia się osypała. Za wcześnie sprzedają. Sadziłem wczesnym latem a jednak ...
Jestem dobrej myśli co do pozostałych. Już postanowiłem, że nakopię zwykłych brzóz brodawkowych. Też piękne są a w lesie jako chwast rosną. Posadzę kępę lub dwie

Brzeziniak mam z takich właśnie z lasu posadzony, teraz dosadzę tylko tych doorenbos na trwały efekt
sylwia_slomc... 16:55, 17 mar 2018

Waclaw napisał(a)

A ja w tym roku musiałem oddać dwa wozy konne, sanie konne, pługi i inne ciekawe przedmioty które przez lata zbierałem.
No cóż, nie szkoda róż gdy płonie las.

Szkoda gdybyś bliżej mieszkał to bym odkupiła
sylwia_slomc... 16:56, 17 mar 2018

Iwonka napisał(a)
Sylwia napisałam u Anitki, że też mam kolo dla Ciebie W prezencie oczywiście
Jak ja ci zazdroszczę tej pustki wokół waszego rancza! U mnie deweloper kupił działkę poniżej mojej. Koniec spokoju niestety.

Ale fajnie strasznie dziękuję
sylwia_slomc... 17:06, 17 mar 2018

kasiek napisał(a)
Hu hu ha - i znowu zima.... Pozdrów babcie, dobrze że masz do niej tyle czułości i cierpliwości bo wiem ile jej trzeba Buziole

Hu hu ha zima zła - dwie rabatki na dużym ogrodzie dzisiaj obcięłam Te pod brzoskwinią i morelą przy siatce i tę koło warzywnika z sadźcami i liliami. Choć tyle do przodu Em szykował ze Starszym materiał na ścieżki i miejsce na wysypanie trocinI ciut porządków w warsztacie Ja po południu miałam polowanie z aparatem i mam fajne ptaszki na fotkach ...jakby na zakończenie zimy wisienka na torcie