Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 19:39, 17 maj 2018

roma2 napisał(a)
Ogród u znajomych piękny. Mam tylko prośbę . Taką tam malutką . Nie tnij u siebie w grzybki i jakieś tam niwaki. Przy samym domu tnij , ale w reszcie dużego ogrodu staraj się powstrzymać od takich wycinanek. Mam świadomość, że z czasem trzeba będzie tam ciąć, tyle tego macie, że szok. I pewnie trzeba będzie korygować i ograniczać, ale nie zatracaj tej swobody. Myślę, że obrzeża na tyle wprowdzą "porządku", że nie trzeba więcej. Na tej nowej ławce jak się siedzi? Mnie to chyba nogi by dyndały . Ale mogą dyndać. U Ciebie

Romcia Nie ma obaw, ja chce mieć ogród jak najbardziej naturalny i swobodny ...tylko w takim nawet chwasty wyglądają naturalnie
Nie będę mieć nigdy na tyle czasu i siły by wycinać gdzieś więcej niż teraz
roma2 19:45, 17 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Romcia Nie ma obaw, ja chce mieć ogród jak najbardziej naturalny i swobodny ...tylko w takim nawet chwasty wyglądają naturalnie
Nie będę mieć nigdy na tyle czasu i siły by wycinać gdzieś więcej niż teraz

Uff!
Magleska 20:10, 17 maj 2018

piękny ogród odwiedziliście
a u Ciebie te obrzeża mi się bardzo podobają ....napewno bedzie łatwiej utrzymac rabaty bez chwastów ........przyzwyczaisz się
yolka 20:18, 17 maj 2018

Ogród cudowny, wielki i uporządkowany, z dużą kolekcja ciekawych roślin, ale nie jest ranczem, u Ciebie Sylwio mogę zobaczyć coś, czego nie spotkam w innych ogrodach
Anusia 21:45, 17 maj 2018

Sylwia jeszcze trochę a rośliny i u Ciebie podrosną. Z kostką zakątek wygląda świetnie. Teraz widzę skąd ta inspiracja. Pobyt w takim ogrodzie, miło pewnie spędziliście czas.
sylwia_slomc... 21:52, 17 maj 2018

Anusia napisał(a)
Sylwia jeszcze trochę a rośliny i u Ciebie podrosną. Z kostką zakątek wygląda świetnie. Teraz widzę skąd ta inspiracja. Pobyt w takim ogrodzie, miło pewnie spędziliście czas.

Kostka była w panach od jesieni, a wizyta w tym ogrodzie ostatniej niedzieliByło superowo
21:55, 17 maj 2018
sylwia_slomczewska napisał(a)
Buk tri;color

ile ma lat ...bo internet podaje 20m szerokości i wysokości ...i nie wiem czy to prawda ....bo ładny jest i mogłabym go nabyć

obejrzałam foty ...ogród nie dla mnie brak bylin i przewaga iglaków ...a to cięcie nadaje roslinom dziwnej sztuczności ...zwłaszcza czerwony grzybek jak z krainy smerfów jedynie co mi sie rzuca w oczy to ogrom pracy która została w ten ogród włożona ...pielęgnacja nienaganna
sylwia_slomc... 22:10, 17 maj 2018

eee_taam napisał(a)

ile ma lat ...bo internet podaje 20m szerokości i wysokości ...i nie wiem czy to prawda ....bo ładny jest i mogłabym go nabyć

obejrzałam foty ...ogród nie dla mnie brak bylin i przewaga iglaków ...a to cięcie nadaje roslinom dziwnej sztuczności ...zwłaszcza czerwony grzybek jak z krainy smerfów jedynie co mi sie rzuca w oczy to ogrom pracy która została w ten ogród włożona ...pielęgnacja nienaganna

To nie jest ogród dla każdego, byliny są, ale dookoła warzywnika posadzone by się nie kłóciły z charakterem całości. Jest cudna polana z całą masą krokusów, jeszcze tak pięknej poza górami nie widziałam, ale to już nie ich pora....
Każdy ma jak lubi, a to ogręd na styl Japoński trochę
Myślę, że buk trochę starszy niż sam ogród bo w szkółce wcześniej jakiś czas rósł na pewno
Bogdzia 22:19, 17 maj 2018

Ja tez mam obrzeża-kraweżniki. Też byłam przeciwna ale M sie uparł że łatwiej mu bedzie kosic. Dzis nawet jestem zadowolona bo mi kosiarką w grzadki nie wjeżdża.
Gosialuk 22:20, 17 maj 2018

Też miałam takie skojarzenia, że do stylu japońskiego mu blisko. I też nie moje to klimaty. Wolę jak u Ciebie - tak bardziej swojsko.