Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 14:25, 30 cze 2015

Ale Wam mix zrobiłam zdjęciowy - wybaczcie, niezamierzony - po prostu powrzucałam już wszystkie nowe ( jeszcze dodam tylko z ogniska) i będę mogła cykać dalej, a te już w komórce pokasować.
Tesska 14:29, 30 cze 2015

super masz dzika różę ech mozesz zbierac na herbatke
sylwia_slomc... 14:35, 30 cze 2015

Z cyklu tak było

tak jest dzisiaj

sylwia_slomc... 14:38, 30 cze 2015

było

jest

i ciupagi znalazły swoje miejsce
sylwia_slomc... 14:40, 30 cze 2015

Tereniu mam 4 szt dopiero się rozrastają, a będą utarte z cukrem do pączków.
Mariusz 15:37, 30 cze 2015

Pół hektara, jak u mnie . Na początku chciałem obsadzić wszystko, potem z czasem wyleczyłem się, już na obecnych 25 arach jest co robić, trzymaj się dzielnie, będę dopingował.

Sylwia, czytałem Twój komentarz w ostatnim artykule. Otóż jeśli już oczko wypadło w cieniu, to nalezy dobrać silne i cienioznośne odmiany grzybieni. Powiedz Tacie, że jak posadzi 'Sioux', 'Paul Harriot' czy 'Marliacea Chromatella', to nie straci wiele na kwitnieniu. Są to lilie cienioznośne, w miarę dobrze zachowują się w takich warunkach. Ważne, aby woda z natrysku na liście nie spadała, bo tego nie cierpią.
rzulieta 15:53, 30 cze 2015

Skad Ty inspiracje czerpiesz? Zdradz źródło bo moje cos liche
sylwia_slomc... 16:06, 30 cze 2015

Witam Cię Mariuszu
zaraz polecę zajrzeć do Ciebie, a co zrobiłeś z drugą połową działki???
Dziękuję za radę w sprawie lilii wodnych przekażę tacie, ale nie wiem czy coś w tym temacie zadziała - wodospad nie leci na lilie bo jest tak na środku, a lilie po bokach raczej, cyknę fotkę to Ci pokarzę.
sylwia_slomc... 16:10, 30 cze 2015

Nina trochę z netu trochę od Was z Ogrodowiska, czasem coś mi się w głowie urodzi, czasem coś się przyśni... i tak składam do kupy te strzępy i coś tam z nimi działam, ale najczęściej są to pomysły na spontan i takie też działania bo ja bardzo niecierpliwa jestem i wszystko muszę już zaraz, co raczej jest moją wadą, a nie zaletą.
Mariusz 16:42, 30 cze 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Witam Cię Mariuszu
zaraz polecę zajrzeć do Ciebie, a co zrobiłeś z drugą połową działki???
Dziękuję za radę w sprawie lilii wodnych przekażę tacie, ale nie wiem czy coś w tym temacie zadziała - wodospad nie leci na lilie bo jest tak na środku, a lilie po bokach raczej, cyknę fotkę to Ci pokarzę.

Na drugiej części pszenica, ziemniaki i warzywa Bardzo piękny jest taki polny krajobraz, fajne miejsce. Nie wiem czy czytałas, ale odpowiedziałem już dośc dawno na temat gunnery, że również typuję tinktorie. Gdybys jednak miała problemy ze zdobyciem prawdziwej olbrzymiej, to wiosną polecam swoja pomoc, niestety teraz już brak sadzonek, nie ma z czego dzielić, a jeszcze jedną na sobotę na siłę muszę wydobyć, aż mi już czasem żal odcinać te maleństwa, bo przecie na jesień będą to duże i dorodne sadzonki.