Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 15:28, 06 mar 2016

gobasia napisał(a)

ciekawe,ile powschodzi...bo darniny tam juz sporo,i czy młode siewki sobie poradzą

Tam i trawa i koniczyna i te miejsca gdzie miesoczyk się rozpanoszył, ale przed sianiem czysczę takimi plackami i dopiero sieję.....co mocniejsze powinno dać sobie radę
sylwia_slomc... 15:31, 06 mar 2016

kasiek napisał(a)
Dzieki Sylwuś, chodziło mi właśnie o te co ziemię z mostkiem łączą
Ale masz boćka - wraz z krokusami barrrrdzo wiosennie juz u Ciebie

Kasiu nasz długi jest wiec od spodu dla wzmocnienia daliśmy z łat takie pionowe nóżki na środku, żeby się pod nieco korpulentnymi( ja) czasem nie załamało
Byłam u ciebie wczoraj późną nocą i fajnie to już zaczyna wyglądać
gobasia 15:34, 06 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Tam i trawa i koniczyna i te miejsca gdzie miesoczyk się rozpanoszył, ale przed sianiem czysczę takimi plackami i dopiero sieję.....co mocniejsze powinno dać sobie radę

kibicuję i czekam na efekty,
podziwiam Twoje poczynania,i tak sobie czsami myslę "jaka szkoda ,że mieszkamy daleko od siebie"...ile ja mamiałabym materiału do wykorzystania dla Ciebie
sylwia_slomc... 15:43, 06 mar 2016

gobasia napisał(a)

kibicuję i czekam na efekty,
podziwiam Twoje poczynania,i tak sobie czsami myslę "jaka szkoda ,że mieszkamy daleko od siebie"...ile ja mamiałabym materiału do wykorzystania dla Ciebie

Też żałuję , że te odległości takieAle co poradzić....szukam w okolicy i coś tam czasem znajduję
Tak dzisiaj się zastanawiam jak kolejne tygodnie przed świętami zorganizować, żeby porządki w domu pogodzić z tymi w ogrodzie, a domy do ogarnięcia dwa, a i okna w gospodzie w warsztacie i kanciapie chłopaków wołają o mycie i pranie firaneczek........czemu ten dzień i doba takie krótkie są....chyba nijak nie pogodzę tego z pracą, a na rabatach chwast się panoszy, siewki wołają o przesadzenie, a trawa do soboty do koszenia się zakwalifikuje
gobasia 15:50, 06 mar 2016

To u Ciebie chyba cieplej,bo u mnie trawa to nawet jeszcze nie ruszyła...a Ty już będziesz kosić
sylwia_slomc... 15:58, 06 mar 2016

Dzisiaj jest 16 stopni na plusie i ostatnio takie temperatury właśnie
gobasia 16:15, 06 mar 2016

A u mnie zimno ,deszczowo...Niby rośliny ruszyły ,ale wszystko stanęło,brak słońca
U nas niecałe 8 stopni
Katkak 17:51, 06 mar 2016

Też poczyniłam już pierwsze zakupy przez neta . To teraz chłopcy będą mieli raj na ziemi . A w siatkę sama bym zagrała, bo uwielbiam, a nie grałam już baaaardzo, baaaardzo długo .
18:38, 06 mar 2016
z tym boćkiem to zmyłę zrobiłaś tez myślałam że żywyu mnie za tujami boćki sie pasa co rok ale w tym roku jeszcze ich nie widziałam
sylwia_slomc... 18:46, 06 mar 2016

gobasia napisał(a)
A u mnie zimno ,deszczowo...Niby rośliny ruszyły ,ale wszystko stanęło,brak słońca
U nas niecałe 8 stopni

Czyli u nas jednak cieplej Ale mokro i martwię się o cebulowe bo znowu od zachodu front deszczowy widać