Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

paula23 23:59, 04 mar 2016

Super zakupy tez się przymierzałam do różyczek, w sklepie na B ale M mnie odciągnął

Katkak napisał(a)
Biedna żółwica . Też miałam daaaawno dwa żółwie stepowe i nie specjalnie długo mi żyły. Za to mojemu koledze żółw.... uciekł . Mieszkał na parterze, wyszedł sobie na balkon, spadł z niego i tyle go widziano . Sylwuś doszły nasionka . Wielkie dzięki, faktycznie niespodziankę mi zrobiłaś. I wszyściutko wysiane już . Zobacz u mnie jaka czarnuszkę wysiałam i powiedz czy może z niej coś być? Buziol wielki jeszcze raz .

Ha to może u mnie wylądował wyobraźcie sobie że ja kiedyś znalazłam żółwia w kałuży na ulicy i to dużego, był dużo większy od mojej dłoni Rozwiesiłam ogłoszenia ale nikt się nie zgłosił i mój brat oddał go koleżance która jednego już miała ale mieszkał u mnie ze 2 tygodnie tymczasowo miał na imię Stefan i był zajefany a jaki zadziorny gryzł mojego psa jakbyście to widziały to było komiczne...
Katkak 08:17, 05 mar 2016

paula23 napisał(a)
Super zakupy tez się przymierzałam do różyczek, w sklepie na B ale M mnie odciągnął

Ha to może u mnie wylądował wyobraźcie sobie że ja kiedyś znalazłam żółwia w kałuży na ulicy i to dużego, był dużo większy od mojej dłoni Rozwiesiłam ogłoszenia ale nikt się nie zgłosił i mój brat oddał go koleżance która jednego już miała ale mieszkał u mnie ze 2 tygodnie tymczasowo miał na imię Stefan i był zajefany a jaki zadziorny gryzł mojego psa jakbyście to widziały to było komiczne...

To chyba nie twlen. No chyba, że kiałvtakiego speeda, że zaszedł z Rzeszowa do Zawiercia .
Katkak 08:18, 05 mar 2016

Sylwuś rób porzadek zctym netem bo dziś sobota - czekam jak na Izaurę .
AsiaK_Z 08:32, 05 mar 2016

O tak, czekamy. Już widzę jak te wszystkie zakupy zakwitną... Będzie pięknie Zakupów zazdraszczam, ja zamiast kfiotków kupuję mat.budowlane
Pozdrawiam
sylwia_slomc... 09:10, 05 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)

Zwierzęta lgną do dobrych ludzi

Iryski Ci szaleją.

A zakupy za grosze.. masz gdzie sadzić Szybciej będzie pięknie

Z tego samego założenia wyszłam Aniu, wiele roślin w mym ogrodzie zagościło też dzięki Tobie i innym znajomym z O.... cudni tu są ludzie
sylwia_slomc... 09:14, 05 mar 2016

Gabriela napisał(a)
Ale róż i innego dobra. Niech rosną zdrowo.

Nie dziekuję żeby nie zapeszać , ale patrzyłam i zimę chyba wszystkie róże przetrwały.....muszę jeszcze sprawdzić tylko te w rabacie trawiasto różanej, ale mokro i nie mam jak wleźć
sylwia_slomc... 09:18, 05 mar 2016

Gabriela napisał(a)
Ale róż i innego dobra. Niech rosną zdrowo.

Nie dziękuję żeby nie zapeszać , ale patrzyłam i zimę chyba wszystkie róże przetrwały.....muszę jeszcze sprawdzić tylko te w rabacie trawiasto różanej, ale mokro i nie mam jak wleźć

Marga innego środka transportu nie posiadam ......no chyba, że akurat kurier lub listonosz coś przywiezie.....potem to wszystko trzeba do ogrodu zataszczyć w torbach , albo taczkami.......potem już tylko sadzenie........to się nazywa " walka o ogród - bitwa pod Szmaragdową..."
sylwia_slomc... 09:38, 05 mar 2016

Katkak napisał(a)
Sylwuś rób porzadek zctym netem bo dziś sobota - czekam jak na Izaurę .

Kasiu robię co mogę, a ile się uwnerwiam wrrr wczoraj fotki dodawałam i dodawałam i ciągle mi wywalało brak dostępu ......co jakiś czas nagle się pojawiał na dwie minuty, ale mam neta w telefonie i też były wczoraj problemy.....może znowu jakieś wybuchy na słońcu bo inaczej to nie wiem. Z telefonu tylko u Was podglądam bo pisze się ciężko takimi małymi literkami....a jak powiększę to nie widać całego tekstu.....do bani takie pisanie.
Trudno jak mi net odpali będę odwiedzać na bieżąco

Asiu materiały częściowo do prac w tym sezonie już mam....jak wykorzystam te to muszę gromadzić następne.....już mam mały skład budowlany w przydomowym
A rośliny wiosną strasznie oko przyciągają, ponieważ nie naumiałam się jeszcze kupować hurtowych ilości to rozmnażam co mogę , a kupować się staram przynajmniej w podobnej kolorystyce......ale przy sadzeniu i tak misz masz mi wychodzi taki mój ogród będzie ,jak danie jednogarnkowe......ale ile w tym garnku smaków
Katkak 20:13, 05 mar 2016

Sylwuś zrobiłam dziś z myśla o Tobie dwa odkłady z mahonii.gałęzie rosły tak fajnie przy ziemi iaż się prosiły o zrobienienodkładów. Jak się udanto będziesz miwła dwie konkretne sadzonki. I jeszcze jedno. Glicynia, która mam przy orzechu puściła jedna gałaź po ziemi i ukorzeniła się. Chcesz?
kasiek 20:28, 05 mar 2016

Sylwus daj mi jeszcze fotke mostka (taką jak dla konstruktora) bo sama muszę też mostek zrobic, a u Ciebie widziałam takie coś krok po kroku i to z użyciem palety.