Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

21:02, 14 mar 2016
sylwia_slomczewska napisał(a)

Powyżej się właśnie nad tymi bananami zastanawiam i chyba faktycznie nawóz bezpieczniejszy w moim przypadku.
Po jakim czasie po posadzeniu róży z gołym korzeniem można dać nawóz.....chodzi mi o to żeby nie zaszkodzić

sklepowe sa pędzone ...to lepiej poczekać ...ja nie daję sztucznych nawozow ...kupiłam kurskie łajno granulowane i tym wiosna podsypuje ...a roże sadze na kompoście ...ale z domowych odpadów więc nawoże dopiero w kolejnym sezonie

PS gnojowka z pokrzyw tez podlewam wszystko(mam na myśli T )..gdzies w czerwcu...w tym roku zrobie tez z wrotyczy
sylwia_slomc... 21:03, 14 mar 2016

violka171 napisał(a)

yhy...u mnie też nornice są więc nie wiem czy skórka banana nie rozpleni ich bardziej heh

Ano właśnie
violka171 21:04, 14 mar 2016

Dzięki zaraz zapodaję
Jak coś wypatrzysz u mnie wal jak w dym

poczekasz do końca maja?bo nie wiem gdzie są cebulki-wszystko teraz tak podobnie rośnie a działka jest moja od czerwca,więc nie wiem czy to tulipan czy cos innego
sylwia_slomc... 21:05, 14 mar 2016

violka171 napisał(a)

na róże najlepsze pokrzywy,naturalny nawóz
zrywasz w maju puki nie zakwitną zobacz na necie dokładnie bo nie pamiętam dawkowania,ale jest dobry na róże

Robię ten eliksir wszystkim roślinkom w moim ogrodzie, a potem cały dzień woni i wszyscy za węchem trafią bo to Szmaragdowa
sylwia_slomc... 21:07, 14 mar 2016

eee_taam napisał(a)

sklepowe sa pędzone ...to lepiej poczekać ...ja nie daję sztucznych nawozow ...kupiłam kurskie łajno granulowane i tym wiosna podsypuje ...a roże sadze na kompoście ...ale z domowych odpadów więc nawoże dopiero w kolejnym sezonie

PS gnojowka z pokrzyw tez podlewam wszystko(mam na myśli T )..gdzies w czerwcu...w tym roku zrobie tez z wrotyczy

Ja robię naraz mieszankę z pokrzyw, wrotyczu i skrzypu i leję po wszystkich roślinach w ogrodzie
sylwia_slomc... 21:11, 14 mar 2016

violka171 napisał(a)

poczekasz do końca maja?bo nie wiem gdzie są cebulki-wszystko teraz tak podobnie rośnie a działka jest moja od czerwca,więc nie wiem czy to tulipan czy cos innego

Myślę, że należy się wstrzymać nawet do momentu, aż liście im pożółkną i przejdą w stan spoczynku
21:12, 14 mar 2016

Ja robię naraz mieszankę z pokrzyw, wrotyczu i skrzypu i leję po wszystkich roślinach w ogrodzie

ja nie umiem skrzypu znależć i żywokostu tez nie ...a wrotycz jedynie jak kwitnie umiem poznać

ale mix zielska w jednym wiadrze to oszczędność czasu

Bogdzia kupiła na gardenii mączkę bazaltowa ..piszą żeby ja do gnojówki dodać wtedy niby nie śmierdzi ...będę szukac takiej mączki po sklepach
violka171 21:14, 14 mar 2016

Myślę, że należy się wstrzymać nawet do momentu, aż liście im pożółkną i przejdą w stan spoczynku

no dokładnie
violka171 21:15, 14 mar 2016

czyli jestesmy umowione,ja adresik mam i bede pamietac ok
Katkak 21:16, 14 mar 2016

Sylwuś macham do Cię