Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 20:38, 14 mar 2016

zszywka napisał(a)
Jak nic zapadłaś na różyczkę

Zakaźna choroba jak diabli uwielbiam róże za kolory kształt kwiatu i cudny zapach.....bo uwielbiam tylko te pafnące, ale bardzo ich nie lubię za to , że takie wymagające i tak sobie myślę, że przecież tych w parkach i na skwerkach nikt nie otula , ani nie kopcuje, nie przycina, nie pryska.......a kwitną co roku
sylwia_slomc... 20:41, 14 mar 2016

violka171 napisał(a)
Witaj ,przybiegłam się przywitać
u Izy pisałaś mi że chcesz cebulki tylko jakie tulipanów czy czosnku ozdobnego pozdrawiam serdecznie

Każde przyjmę z otwartymi ramionami Ja nie z tych wybrednych , nie wiem czy to dobrze, czy źle, ale na wybrzydzanie nie mogę sobie pozwolić
Nie przy mojej powierzchni
I witam w naszej Szmaragdowej
sylwia_slomc... 20:44, 14 mar 2016

violka171 napisał(a)

no proszę nie wiedziałam że banany mozna ,idzie mi tego w domku fuul i skórki będą jak znalazł

No właśnie Ale ja dzisiaj zastanowiłam się nad efektem , czy czasem jak dam całe banany to nie ściągnę pod krzaki nornic??? tak było z cudną ściółką ze skoszonej trawy, cała rabata to była jedna wielka nora i labirynty, kociły się pod tą trawą taki był efekt Stąd moja rozterka....
20:46, 14 mar 2016
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ktoś mi powie czemu pod róże tylko skórki od banana, a nie np. cały banan???
Skórek nie mam , ale banany mogę kupić i po połowie pod krzakami zakopać jak trzeba
W sensie wiem po co skórka, tylko nie wiem czemu nie cały?

żadnych skórek nie daję ...całego szkoda środek banana dla ludzi jest jak masz banany kupowac to lepiej nawóz z potasem kup...taniej wyjdzie
sylwia_slomc... 20:46, 14 mar 2016

Anusia napisał(a)
Osiem setek już stuknęło, pędzisz. Jak widać coś się ciągle u Was dzieje. Dobrze, że już dzień jest coraz dłuższy to można rozplanować prace. W sezonie będą widocznie efekty waszej pracy, szybciej niż wydaje. Pozdrawiam z rana mrożnych a teraz deszczowych Żuław.

A u nas dzisiaj pierwszy dzień bez parasola i ze słonkiem....efekt taki , że z moim smarkiem ciągle kichałam , a oczka upłakane
violka171 20:46, 14 mar 2016

Podaj adres na priv za wczasu bo znowu mi coś ucieknie
z cebulkami tulipanów wiem jak ale z czosnkiem nie wiem -musze sie dowiedzieć
sylwia_slomc... 20:51, 14 mar 2016

eee_taam napisał(a)

żadnych skórek nie daję ...całego szkoda środek banana dla ludzi jest jak masz banany kupowac to lepiej nawóz z potasem kup...taniej wyjdzie

Powyżej się właśnie nad tymi bananami zastanawiam i chyba faktycznie nawóz bezpieczniejszy w moim przypadku.
Po jakim czasie po posadzeniu róży z gołym korzeniem można dać nawóz.....chodzi mi o to żeby nie zaszkodzić
violka171 20:52, 14 mar 2016

No właśnie Ale ja dzisiaj zastanowiłam się nad efektem , czy czasem jak dam całe banany to nie ściągnę pod krzaki nornic??? tak było z cudną ściółką ze skoszonej trawy, cała rabata to była jedna wielka nora i labirynty, kociły się pod tą trawą taki był efekt Stąd moja rozterka....

yhy...u mnie też nornice są więc nie wiem czy skórka banana nie rozpleni ich bardziej heh
violka171 20:54, 14 mar 2016

Powyżej się właśnie nad tymi bananami zastanawiam i chyba faktycznie nawóz bezpieczniejszy w moim przypadku.
Po jakim czasie po posadzeniu róży z gołym korzeniem można dać nawóz.....chodzi mi o to żeby nie zaszkodzić

na róże najlepsze pokrzywy,naturalny nawóz
zrywasz w maju puki nie zakwitną zobacz na necie dokładnie bo nie pamiętam dawkowania,ale jest dobry na róże
sylwia_slomc... 20:54, 14 mar 2016

violka171 napisał(a)
Podaj adres na priv za wczasu bo znowu mi coś ucieknie
z cebulkami tulipanów wiem jak ale z czosnkiem nie wiem -musze sie dowiedzieć

Dzięki zaraz zapodaję
Jak coś wypatrzysz u mnie wal jak w dym