Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 17:17, 13 mar 2016

potem zapórki dostały też słupki od siatkówki

już się nie złożą pod ciężarem siatki
kasiek 17:20, 13 mar 2016

Ale dużo wsadziąłś - może i teraz malizny, ale jak to wszystko się rozrosnie - za 2-3 lata - to będzie prawdziwa sielanka. Ty to dopiero musisz być finansowo i fizycznie zaradna - podziwiam cały sercem
sylwia_slomc... 17:22, 13 mar 2016

na koniec rozbudowaliśmy trejaż pod winorośl i róże

szkoda, że nie cała ze stempli , ale potrzebuję je gdzie indziej, a boje się , że mi braknie potem

w każdym razie wiatr już nie przewróci

i tak sobie myślę, że jak już zrobimy pergole z ławeczką koło hortensji to ta ławka co teraz tam stoi przywędruje tutaj
sylwia_slomc... 17:29, 13 mar 2016

Na koniec skończyłam malowanie dołu szałasu została jeszcze więźba, a eM zdjął resztę trawy dookoła i musi tylko jeszcze zaokrąglić, ale fotki kiepskie bo już ciemnawo było
wiec pokarzę jak zrobię lepsze
w trakcie prac ogrodowych nawiedziło nas wielkie stado........szpaków

strasznie dużo ich przyleciało
sylwia_slomc... 17:38, 13 mar 2016

kasiek napisał(a)
Ale dużo wsadziąłś - może i teraz malizny, ale jak to wszystko się rozrosnie - za 2-3 lata - to będzie prawdziwa sielanka. Ty to dopiero musisz być finansowo i fizycznie zaradna - podziwiam cały sercem

Kasiu bardzo liczę na te efekty jak się rozrośnie, w tygodniu muszę sadzić w grunt moje irysy holenderski bo strasznie duże kły puszczają, ale pogoda nie zachęca , a i ja ciut przyziębiona od rodzinki mnie oblazło
Zamówiłam dzisiaj drugiego cyprysa nutkajskiego.....od pana , który ma 3 szt i nie wie co ma za niecałe 20 zeta ma mi ukopać takie to Kasiu moje organizowanie roślin.....kupuję jak jest tanio , a jak jest drogo obchodzę się smakiem i czekam na lepsze ceny
Z głupia frant sąsiada zapytałam gdzie kupił swojego i okazało się , że blisko i tanio i , że resztę też zamówił , ale jednym się podzieli
Drogich roślin u mnie nie znajdzieszchyba, że jak podrosną, albo od Kogoś ofiarowane, ale sama też się dzielę tym co mam.
Z paulownią się pożegnałyśmy przemarzła cała, korzeń też- glina tak zadziałała.....i chyba już jej nie chcę nie mam dla niej miejsca gdzie by mi jeszcze pasowała, na jej miejscu rośnie już jabłonka Ola
sylwia_slomc... 17:39, 13 mar 2016

Rumianka napisał(a)

W okolicy świąt zastanawiałaś się nad farbowaniem włosów, a zobacz jakie te są niespotykanie fajne, ha, ha...

I wtopiłabym się w tłoale te dredy są superowe
Karol99 18:21, 13 mar 2016

Ale jesteście pracowici
sylwia_slomc... 19:25, 13 mar 2016

Karol99 napisał(a)
Ale jesteście pracowici

Kamilu miło, że tak sadzisz, ale to chyba nie o pracowitość chodzi tylko o chęć posiadania kawałka pięknego miejsca, zaczarowanej krainy, kawałka raju dla siebie na tyle wcześnie by móc się nim nacieszyć i korzystać z uroków jakie daje natura. Wiadomo bez pracy i kropli potu nie da się osiągnąć tego założenia ......nie na rolnej ziemi.....bo sama natura wiadomo serwuje najpiękniejsze ogrody, ale w mojej okolicy niestety natura w szybkim czasie może mi zafundować jedynie ugórA ja chcę takiego raju na ziemi więc walczę o to z całych sił dopóki ich starczy. Teraz ciężka praca, a potem jak urośnie może już jakiś fajny relax będzie Takie nasze marzenie. Więc walczymy o jego spełnienie
Myślę , że już w tym roku ogród będzie piękniejszy niż w poprzednim sezonie
Kasiek 20:57, 13 mar 2016

Bardzo przyjemnie sie oglada gdy ktos tak pracowicie pracuje Bede trzymac kciuki za spelnienie marzenia i...bede podgladac
sylwia_slomc... 21:08, 13 mar 2016

Kasiek napisał(a)
Bardzo przyjemnie sie oglada gdy ktos tak pracowicie pracuje Bede trzymac kciuki za spelnienie marzenia i...bede podgladac

Dzięki Kasiu? I witaj będzie mi bardzo miło z tobą pisać.....zaraz lecę odpracować Twój wątek
Ha kapłam się , że już byłam u Ciebie wcześniej i tak szybko to mogę latać tylko po obecnym wątku bo poprzedni tysiączek to roku mi braknie
Twoje clematisy zachwycają mnie nieodmiennie