Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:55, 06 maj 2016

Agania napisał(a)

O..irysy dołączyły do magnolki...unikalne zestawienie....Sylwia masz rękę i zmysł

A tam od razu zmysł , jak sadziłam to nie myślałam o kolorach tak samo mi wyszło
Ale fakt , że dziwnym trafem na bylinówce też mi się kolory fajnie zgrywająJakaś intuicja chyba
Warmia 22:55, 06 maj 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Są świetne i nie wymagaja prawie żadnej pracy , a sieją się same Znalazłam dzisiaj prześlicznego, jakaś mutacja nasienna chyba i mam nadzieję, że jego siewki powtórzą te cechy , ale fotka dopiero jutro

Jak teraz posieję, to pewnie zakwitną dopiero za rok?
sylwia_slomc... 22:57, 06 maj 2016

Warmia napisał(a)

Jak teraz posieję, to pewnie zakwitną dopiero za rok?

Raczej tak bo w pierwszym roku rozetę liściową muszą wytworzyć ,ale potem to już tylko coraz większe i więcej kwiatków mają
Warmia 22:58, 06 maj 2016

Raczej tak bo w pierwszym roku rozetę liściową muszą wytworzyć ,ale potem to już tylko coraz większe i więcej kwiatków mają

A u Ciebie rosną w słoncu, czy w bardziej cienistych miejscach?
Agania 22:59, 06 maj 2016

Płaski teren jest łatwiejszy, to już inne wyzwania bardziej wymagające, na takim terenie z góry na dół, u mnie podobnie, jest trudniej, a najgorzej jest zacząć, za chwilę wszystko się zmieni i pokoje zaczną żyć inaczej, tak, że trudno będzie się dopatrzeć i wyodrębnić każdy zakątek, bo będzie tajemniczo i magicznie i o to w tym wszystkim chodzi, jeszcze chwila, jeszcze momencik, a tak będzie u Ciebie

Jak sama widzisz intuicji Ci nie brakuje, to też zmysł ogrodowy jest i Ty go masz
sylwia_slomc... 23:06, 06 maj 2016

Warmia napisał(a)

A u Ciebie rosną w słońcu, czy w bardziej cienistych miejscach?

teraz to same sobie wybierająMam i w słońcu pełnym na dużym ogrodzie ciężko o cień i w półcieniu w przydomowym, nigdzie nie narzekają
Warmia 23:08, 06 maj 2016

teraz to same sobie wybierająMam i w słońcu pełnym na dużym ogrodzie ciężko o cień i w półcieniu w przydomowym, nigdzie nie narzekają

To mnie pocieszyłaś, bo już się martwiłam, że miejsca im nie znajdę. Ale sadzonki pewnie i tak kupię, żeby mieć chociaż troszkę kwiatków w tym roku.
sylwia_slomc... 23:10, 06 maj 2016

Agania napisał(a)
Płaski teren jest łatwiejszy, to już inne wyzwania bardziej wymagające, na takim terenie z góry na dół, u mnie podobnie, jest trudniej, a najgorzej jest zacząć, za chwilę wszystko się zmieni i pokoje zaczną żyć inaczej, tak, że trudno będzie się dopatrzeć i wyodrębnić każdy zakątek, bo będzie tajemniczo i magicznie i o to w tym wszystkim chodzi, jeszcze chwila, jeszcze momencik, a tak będzie u Ciebie

Jak sama widzisz intuicji Ci nie brakuje, to też zmysł ogrodowy jest i Ty go masz

Dzięki Agatko , że we mnie wierzysz Tej tajemnicy mi u mnie brakuje
Ale już przynajmniej na górę jak zachodzę to pustką nie zieje jak rok temu Wszystkie buki i graby się przyjęły, brzózki też , a wierzby szaleją
Do jesieni już mocno wszystko podrośnie Dzisiaj do eMa powiedziałam, że dwa lata temu nie mogliśmy się doczekać ogrodu w obecnym stanie bo mieliśmy lądowisko, teraz to pomalutku się zmienia
sylwia_slomc... 23:13, 06 maj 2016

Warmia napisał(a)

To mnie pocieszyłaś, bo już się martwiłam, że miejsca im nie znajdę. Ale sadzonki pewnie i tak kupię, żeby mieć chociaż troszkę kwiatków w tym roku.

Z sadzonek są szybciej Ale orlik to zawsze niespodzianka, ja miałam dużo białych , a i tak się wyzapylały z innymi i teraz są kremowo łososiowe
Co ta miłość z nimi zrobiła tak namieszała w genach
Warmia 23:14, 06 maj 2016

Z sadzonek są szybciej Ale orlik to zawsze niespodzianka, ja miałam dużo białych , a i tak się wyzapylały z innymi i teraz są kremowo łososiowe
Co ta miłość z nimi zrobiła tak namieszała w genach

Cóż, natura